Top

Droog haar voorkomen: vermijd deze alcohol soorten

Heb je krullend haar? Dan heb je snel last van pluizige en droge krullen. Wil je dit voorkomen? Volg deze simpele tip op: koop geen haarproducten waarin de onderstaande alcohol soorten zijn verwerkt. Hiermee kun je namelijk droog haar voorkomen.

Droog haar voorkomen, hoe doe je dit?

Als er op de verpakking staat dat een haarproduct vrij is van parabenen en sulfaten, dan zijn we vaak geneigd om dit te kopen. Deze tekst beïnvloedt over het algemeen ons koopgedrag, omdat het dan de indruk wekt dat het een goed product is. Helaas is dit niet altijd het geval.

Dit komt doordat er bepaalde alcohol soorten worden toegevoegd aan haarproducten die je haar kunnen uitdrogen wanneer je ze vaak gebruikt. Het gevolg is: je krijgt pluizig en/of droog haar.

Vermijd deze Alcoholsoorten als je haar je lief is
Vermijd deze Alcoholsoorten als je haar je lief is

Je hoeft niet alle alcohol soorten te vermijden

Het is niet nodig om alcohol soorten te vermijden. Ondanks dat het woord “alcohol” redelijk negatief klinkt, zijn ook alcoholsoorten die juist goed kunnen zijn voor je krullen.

Welke dit zijn, vertel ik hieronder. Maar eerst begin ik met de lijst alcohol soorten die je het beste kunt vermijden, wanneer je haarproducten koopt.

Welke alcohol soorten moet je vermijden?

Om te voorkomen dat je in de war raakt, heb ik een lijst gemaakt met goede en slechte alcoholsoorten. Houd deze lijsten bij de hand wanneer je haarproducten voor krullen koopt.

Droog haar voorkomen

Wil je gehydrateerde krullen hebben? Vermijd dan deze alcohol soorten, vooral wanneer ze bovenaan in de ingrediëntenlijst staan. Ze zorgen namelijk voor droog haar en een droge (hoofd)huid. Dit komt omdat ze natuurlijke vetten oplossen en allergische reacties kunnen uitlokken:

 • Alcohol
 • Alcohol denat of SD Alcoholsoorten (dus bijv SD Alcohol 40)
 • Ethanol
 • Isopropyl
 • Propanol
 • Propyl
 • Witch hazel (hamamelis)
 • Benzyl alcohol (wees voorzichtig)

Uiteraard geldt ook hier weer: heb je nergens last van? Do whatever makes you happy.

Heb je gezond haar en géén last van hoofdhuid irritaties of droge krullen? Je kunt in dat geval je lievelingsproducten blijven gebruiken. Houdt er alleen wel rekening mee dat je krullen en hoofdhuid op lange termijn schade kunnen oplopen volgens de Curly Girl Methode.

Ingredi photo IngredieumlntenAubreyOrganicsGPBBalancingProteinConditioner_zpsb420d473.jpg
Zou jij deze proteïne conditioner wel of niet gebruiken als je de lijst met slechte alcoholsoorten ernaast houdt?

Deze alcohol hoef je niet te vermijden

Er zijn typen alcohol die niet schadelijk zijn omdat ze je huid niet of nauwelijks irriteren. Ze worden ook wel ‘vette alcoholsoorten’ genoemd omdat ze vocht vasthouden. Het zijn dus alcoholsoorten die gunstig zijn als je droog haar en een droge hoofdhuid hebt:

 • Behenyl alcohol
 • Cetyl alcohol
 • Cetearyl alcohol
 • Myristyl alcohol
 • Lauryl alcohol
 • Propylene Glycol (vormt geen risico in de hoeveelheid waarin het gebruikt wordt in cosmetica en haarproducten)
 • Stearyl alcohol
 • Isocetyl alcohol
 • Isostearyl alcohol
 • C30-50 Alcohol
 • Lanolin alcohol

Haarproducten die je mogelik interessant vindt

Bronnen: paulaschoice.com, cir-safety.org, dr-jetskeultee.nlPaulasChoice.nltightlycurly.com

Dit vind je ook interessant

krullen haarverzorging kopen
CG methode & haar verven: Curly Girl proof haarverf (review)
Haarproducten voor kinderen met kroeshaar en krullen
verschillende soorten concealers
oliesoorten waar je haar blij van wordt

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Ik heb het nog niet getest. Er zijn vrouwen met krullen die erbij zweren, anderen totaal weer niet. Zie hier al hoe de reacties kunnen verschillen. Mijn advies is om te allen tijde te kijken naar (alle) ingredienten en uit te proberen wat wel of niet voor jouw haar werkt.

 1. Maria Da Rosa Soares says

  Ik heb de groene variant met olijfolie gebruikt en moet zeggen dat mijn haar nooit eerder zo gehydrateerd heeft gevoeld, de condiotioner, masker en leave in zijn voor mij perfect en ook voor mijn 2 dochters die ook super droog haar hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar