Skip to Content

Review Urban Decay Vice Lipsticks: romig, dekkend & wauw!

Waarom zijn de Urban Decay Vice lipsticks niet zo bekend in Nederland? Dit vraag ik me serieus af wanneer ik kijk naar de dekking en het gevoel op mijn lippen. Ben jij bekend met deze fantastische lipsticks?

Urban Decay is te koop in de volgende webshops:

Lancering nieuwe Urban Decay Vice Lipstick

Ik was niet eerder bekend met de Urban Decay Vice Lipsticks. Ik kende het merk voornamelijk van de uber populaire Naked oogschaduw paletten. Gelukkig viel ik met mijn neus in de boter toen ik aanwezig mocht zijn op de lancering van de vernieuwde Lipstick collectie in Nederland. Op Instagram kon je zien dat ik hier bij aanwezig was.

Lancering Urban Decay Vice Lipsticks
Lancering nieuwe Urban Decay Lipsticks

Wat bleek: Urban Decay heeft haar lipstick collectie vervangen door 100 nieuwe kleuren en formules. De nieuwe collectie gaat nu door het leven als Urban Decay Vice Lipstick.

Het toffe is dat alle aanwezigen de gelegenheid kregen om de 100 nieuwe Vice Lipsticks te testen. Ik testte Disturbed, een donker kleurige lipstick uit de Comfort Matte collectie. Dit is de kleur die ik op de bovenstaande foto’s op heb.

Verder nam ik de kleuren Big Bang, Firebird en Disturbed mee. Dit zijn de kleuren die ik in dit blog artikel laat zien. Are you ready?

Nieuwe Urban Decay Vice Lipsticks
De nieuwe Urban Decay Vice Lipsticks

Hoe voelt de Comfort Matte Vice lipstick aan?

Wat mij direct opviel aan de Comfort Matte lipstick was de textuur. Het voelde niet aan als een typische matte lipstick. Mijn lippen werden niet droog en droge plekjes werden gelukkig ook niet benadrukt. Yay!

Review Urban Decay Vice Lipsticks: romig, dekkend & wauw!
v.l.n.r. Vice Lipsticks Big Bang, Firebird, Disturbed

6 Verschillende finishes

Enfin, Urban Decay lanceert dus 100 kleuren en 50 bijbehorende lip potloden. Get your freak on! Ehm, of toch niet. Een lipstick kopen wordt er op deze manier eigenlijk niet gemakkelijker op. Stel je eens voor: keuze uit 100 kleuren en 6 verschillende finishes:

  1. Mega Matte
  2. Comfort Matte
  3. Cream
  4. Metallized
  5. Sheer
  6. Sheer Shimmer

Plus goed nieuws voor de old skool Urban Decay fans: de nieuwe Vice lipsticks hebben weer oude munitie hulzen van back in the days. Ook zijn er een aantal populaire limited edition kleuren toegevoegd aan het Vice Lipstick assortiment.

Review Urban Decay Vice Lipsticks: romig, dekkend & wauw!
Mijn ontvangen Vice Lipsticks

Tinder voor lipsticks

Kortom, de keuze wordt er niet gemakkelijker op. Gelukkig maakt Urban Decay het leven een stuk gemakkelijk dankzij een gratis app waarmee je digitaal elke lipstick kleur kunt uitproberen door middel van een Tinder style swipe systeem. Minpunt, de app is alleen beschikbaar op de iPhone #fail.

Urban Decay Vice Lipsticks Swatches

Om een lang verhaal kort te maken, ik ontving 3 Vice Lipsticks om uit te proberen. Deze laat ik dan ook in mijn review zien:

  1. Big Bang (Metallized)
  2. Firebird (Cream)
  3. Disturbed (Comfort Matte)
Review Urban Decay Vice lipstick swatches
Urban Decay Vice Lipsticks swatches

Review Vice Lipsticks

Wat mij opvalt aan aan de Urban Decay Vice Lipsticks is de romige textuur en de goede dekking. Zelfs wanneer er glitters in zitten, zoals in de Metallized lipsticks. Normaliter wordt een lipstick hier stroever van. Dit geldt AB-SO-LUUT niet voor Big Bang, de lipstick uit de Metallized lijn.

Urban Decay Vice Lip Swatch: Big Bang (Metallized)

Swatch Urban Decay Vice Big Bang
Op deze foto kun je de glitters beter zien

Ook Big Bang voelde romig en de glitters waren duidelijk zichtbaar op mijn lippen! Zeer opvallend. Helaas doen de foto’s geen recht aan de glitters en de kleur. Op de foto’s lijkt de kleur niet te dekken, maar dit is absoluut NIET het geval.

Review Urban Decay Vice Big Bang
Urban Decay Vice Lipstick Big Bang (metallized)

To buy or not to buy?

Wanneer je mij al langer volgt, weet je dat ik gek ben op mijn matte MAC lipsticks. Niemand komt tussen mij en mijn MAC lippies. Toch kan ik niet ontkennen dat ik erg gecharmeerd ben van de Urban Decay Vice Lipsticks. 

Mijn favoriet op dit moment is Big Bang. Het effect is off the charts! De pigmentatie is superb en dit is echt een mooie lipstick voor een feestelijk moment.

Vice Lip Swatch: Firebird (Cream)

Urban Decay Vice lipstick swatch Firebird
Urban Decay Vice Lipstick Firebird (Cream)

Urban Decay Vice Lip Swatch: Disturbed (Comfort Matte)

Vice lipstick swatches
Urban Decay Lipstick Disturbed (Comfort Matte)

Waar kun je Urban Decay Vice Lipsticks kopen?

Het interessante aan de Vice Lipsticks vind ik de gewaagde kleuren die je ook terug vindt in het assortiment. Met de collectie kun je alle kanten op, van neutraal tot very edgy. Me like!

Urban Decay is te koop bij ICI Paris XL.

Vice Lipstick swatches
Boven: Big Bang (Metallized), midden: Fire Bird (Cream), Disturbed (Comfort Matte).

Ben je bekend met de Vice lipsticks van Urban Decay?

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Chudesca Leopold

Friday 16th of December 2016

Gefeliciteerd

MacBlogster

Friday 16th of December 2016

De kleur die ik weggeef is inderdaad Big Bang. De winnares: Aartie Biharie ! De lipstick krijg je als het goed is nog voor de feestdagen binnen. Gefeliciteerd!

Aartie Biharie

Friday 16th of December 2016

Zeker ga ik doen ??

MacBlogster

Friday 16th of December 2016

Veel plezier ermee. Het zal je gorgeous staan. Als je 'm binnen hebt, laat dan hier even een foto zien. Vind ik leuk.

Aartie Biharie

Friday 16th of December 2016

?????????????☄???? tnx lieffie yeahhhh!! Je hebt m'n adres. Leuk kerstcadeau ???

Kimberley Kortstam

Saturday 3rd of December 2016

Big bang??

Nousjuh Nousjuh

Sunday 27th of November 2016

Big bang ??

Sharon Jansen

Sunday 27th of November 2016

Disturbed!??

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.