Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

NYX Matte Lipsticks review

NYX heeft een goede reputatie als je Pinterest en andere bloggers mag geloven. En eerlijk is eerlijk, mijn NYX Wonder Pencil gebruik ik tot op heden dagelijks. Het is betaalbaar en blijft goed zitten. Zal dit tevens het geval zijn voor de lipsticks in het NYX assortiment? Zoals jullie weten ben ik gek op matte lipsticks. Om mijn vraag deels te kunnen beantwoorden, lijkt het me een goed plan om een aantal NYX Matte Lipsticks te testen.

NYX Matte Lipsticks

Don’t judge a book by its cover

Ik kreeg de gelegenheid om 3 NYX matte lipsticks te testen in de kleuren:

 • Aria (paars)
 • Shocking Pink (fel roze)
 • Strawberry Daiquiri (oud roze/nude kleurig)

 photo NYX_Matte_Lipsticks-_zps5nlkark9.jpg

Het assortiment bevat 22 matte lipstick kleuren, variërend van nude tot pruim kleurig. Kortom, een redelijk standaard lipstick collectie. De kleuren die ik heb zijn dan ook terug te vinden in het lipstick assortiment van elk willekeurig merk. Dit maakt de kleuren er echter niet minder mooi op. De verpakking is echter een ander verhaal, die vind ik oersaai, zeg maar gerust ronduit lelijk. Maar goed, hier geldt duidelijk: don’t judge a book by its cover….

 photo NYX_Matte_lipsticks-swatches_zpsjmm5uull.jpg

NYX Matte Lipstick swatches

De textuur van de NYX matte lipsticks die ik heb ontvangen zijn prettig. De lipsticks hebben een goede pigmentatie en zijn gemakkelijk aan te brengen. Ze zijn namelijk niet zo stroef als sommige matte MAC lipsticks. Dit is zowel een voordeel als een nadeel wat mij betreft. 

Prettige ‘feel’

Zoals jullie ongetwijfeld weten ben ik de matte lipsticks van MAC gewend. Deze lipsticks zijn ècht MAT. M-A-T to the max. Ondanks dat het er über stylish uit ziet, benadrukt zo’n textuur tevens droge losse lip velletjes. Deze lipsticks van NYX doen dit niet vanwege het feit dat ze niet ultra mat zijn. Ze hebben namelijk een crème structuur met een matte finish. Hierdoor drogen ze je lippen niet uit. De feel vind is prettig.

 photo NYX_Matte_Lipstick_Aria_zpsynhaf8ed.jpg

NYX Matte Lipstick Aria

Bijwerken

‘Het nadeel’ hiervan is dat de lipsticks dan ook niet de hele dag blijven zitten en afgeven. Dit betekent dat je na het eten van een maaltijd of een aantal drankjes je lipstick zult moeten bijwerken. Dit hoef ik bij mijn MAC lipsticks nooit te doen. De vraag is in hoeverre je een lipstick van ruim €20 (MAC) kan vergelijken met een lipstick van bijna €9 (NYX). 

 photo NYX_Matte_Lipstick_Shocking_pink_zpsktyzi0rw.jpg

NYX Matte Lipstick Shocking Pink

Verwennerij

Ja, ja, ik weet het, MAC heeft mij verwend. Echter aan deze verwennerij hangt een prijskaartje en een persoonlijke voorkeur. Lees: ik ben een lazy lipstick smeerder. Ik wil 1x smeren en klaar zijn voor de hele dag. Voor mij geen 5 toiletbezoeken op een dag om zogenaamd mijn neus te poederen.

 photo NYX_Matte_Lipstick_Strawberry_daiquiri_zpsug3qwdtg.jpg

NYX Matte Lipstick Strawberry Daiquiri

Houdbaarheid

Desondanks, dit zul je bij gebruik van NYX Matte Lipsticks ook niet hoeven te doen. Hooguit 1 of 2 keer bijwerken en als je met een lipliner werkt en matterende poeder zal de houdbaarheid van de NYX matte lipsticks alleen maar beter worden. Kortom, ik zeur. Voor €8,80 zijn dit prima lipsticks die in Nederland online verkrijgbaar zijn parfumerie Douglas.

Anderen lazen ook
WINNEN: 2x Black Opal Color Splurge Lipstick

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Mariska says

  Ik moet MAC ook wel bijwerken door de dag heen :O alleen een heel goede matte liquid blijft echt de hele dag zitten bij mij. Vind deze kleurtjes je wel mooi en vrolijk staan!

  • MacBlogster says

   Hoi Mariska, dank je. De matte lipsticks van MAC blijven bij mij nagenoeg de hele dag en avond zitten. Een hele goede matte liquid lipstick heb ik nog niet. Heb je een tip?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.