Top
Krullen, Beauty & Lifestyle blog

Weleda Skin Food: vaste plek in mijn visagiekoffer

Eerder schreef ik over Embryolisse, een 6-in-1- crème die graag door visagisten wordt gebruikt. Vandaag laat ik jullie een goedkopere alternatief zien: Weleda Skin Food. Een crème die tevens een vaste plek in mijn visagiekoffer heeft en ook door visagisten wereldwijd wordt gebruikt vanwege de glow die je ermee kunt creëren. 

Weleda Skin Food photo Weleda_Skin_food_zpswgr5g02o.jpg

Weleda Skin Food

 

The Glow

Weleda Skin Food werd in 1926 onder de naam Weleda Huidcrème op de markt gebracht in Nederland. Sinds 2 jaar geleden wordt de huidcrème op de markt gebracht onder de naam Weleda Skin Food. Zoals je op mijn foto’s kunt zien heb ik nog een ‘old skool’ tube in mijn bezit die bijna leeg is. Dat zegt wat ?.

Weleda Skin Food photo Weleda_Skin_Food_achterkant_zps9n5xjj2g.jpg

Geschikt voor een droge en ruwe huid

Mengen met foundation

Het is 1 van de oudste Weleda producten en bestaat inmiddels 90 jaar. Het wordt gepresenteerd als een 100% natuurlijke alles-in-1-crème die de huid niet alleen verzorgt en herstelt maar ook extra glans geeft. Om die reden zijn er verschillende visagisten die Weleda Skin Food mengen met foundation zodat modellen een natuurlijke glow krijgen.

Weleda Skin Food Ingredienten photo Ingredienten_Weleda_skin_food_zpsnje0g94p.jpg

Ingrediënten Skin Food

Afgezien hiervan kun je het tevens op je lichaam of gezicht aanbrengen, met name ruwe en droge plekken als ellebogen, handen, knieën en voeten. Ook zou de roodheid van een schram er bijvoorbeeld snel door weg trekken als je het dagelijks insmeert met Skin Food.

Ingrediënten

Weleda skin food glow in je gezicht

Weleda geeft aan dat Skin Food “een compositie van heilzame plantenextracten bevat […] die het zelfherstellend vermogen van de huid bevorderen”:

  • Biologische kamille en Calendula: herstellen en verzorgen.
  • Driekleurig viooltje: brengt een geprikkelde of droge huid tot rust.
  • Zoete amandelolie, zonnebloemolie, bijenwas en wolwas: maken de huid zacht en soepel.

Embryolisse vs Weleda Skin Food

In vergelijking met Embryolisse valt op dat Weleda Skin Food een dikkere substantie betreft en duidelijk olie bevat. Het is een rijke crème die langer nodig heeft om in te trekken in vergelijking met Embryolisse. Dit creëert de zogenaamde glow. Op mijn gebruinde zomerhuid vind ik deze glow zeer geslaagd! 

Weleda Skin Food photo Weleda_Skin_Food_Glow_zpsfscr4dui.jpg

Zie hier ‘The Glow’

Geur

Weleda Skin Food heeft overigens een geur. Volgens de beschrijving wordt de geur gecreëerd door “zuivere, etherische oliën van onder andere sinaasappel en lavendel.” Zelf vind ik het voornamelijk naar sinaasappel ruiken met een typische ‘massagesalon geur’. Het doet me denken aan de crème die mijn vader gebruikte toen hij een sportmassage opleiding volgde.

Weleda Skin Food photo Weleda_Skin_food_vs_Embryolisse_zpsv7grisjk.jpg

Embryolisse trekt direct in de huid en laat geen glow achter

Verkrijgbaarheid Weleda Skin Food

Weleda Skin Food wordt onder andere verkocht Holland & Barrett (voorheen De Tuinen) en is beschikbaar in 2 hoeveelheden: 30 ml (€5,49) en 75 ml (€10,09). Met het oog op de kortingsacties van Holland & Barrett, vind ik het gunstig om deze crème daar in te slaan.

Anderen lazen ook
Beauty musthave top 5 van beauty blogger Benay

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.