Top

Weleda Skin Food: wapen tegen roodheid & een droge huid

Dit is een crème die roodheid tegengaat en een mooie glow creëert. Geen wonder dat het erg populair is onder visagisten. Omdat ik het om deze reden ook in mijn visagiekoffer heb, schreef ik een Weleda Skin Food review.

Weleda Skin Food: wapen tegen roodheid & een droge huid

Weleda Skin Food

Waar kun je Weleda Skin Food kopen?

Weleda Skin Food is beschikbaar in 2 hoeveelheden: 30 ml (€5,49) en 75 ml (€10,09). Je kunt het o.a. kopen in de onderstaande winkels

Crème voor droge tot zeer droge huid

Eerder schreef ik over Embryolisse, een 6-in-1- crème die zeer populair is onder visagisten. Vandaag laat ik jullie een goedkopere alternatief zien: Weleda Skin Food. Ook dit is een crème die een vaste plek in mijn visagiekoffer heeft. Omdat je er een mooie glow mee kunt creëren, wordt het tevens wereldwijd door visagisten gebruikt. Lees hier mijn Weleda Skin Food review en ervaring

Weleda Skin Food: wapen tegen roodheid & een droge huid

Geschikt voor een droge en ruwe huid

Weleda Skin Food is al sinds 1926 verkrijgbaar. Eerder was het in Nederland verkrijgbaar onder de naam: Weleda Huidcrème. Sinds 2 jaar wordt de crème voor de droge tot zeer droge huid verkocht met de nieuwe naam.

Weleda Skin Food review

Weleda Skin Food bestaat inmiddels 90 jaar. Hierdoor is het één van de oudste en meest populaire Weleda producten. Dit is niet zo gek aangezien het als een 100% natuurlijke alles-in-1-crème wordt gepresenteerd.

Anderen lazen ook
Beauty musthave top 5 van beauty blogger Benay

Zoals je op mijn foto’s kunt zien heb ik nog een oudere tube in mijn bezit. Omdat ik de crème zeer graag gebruik, is de tube goed leeg. Dit zegt wat over hoe fijn ik de crème vind.

Weleda Skin Food: wapen tegen roodheid & een droge huid

Zie hier ‘The Glow’

Tip: creëer een mooie glow

Dit Weleda product is populair om het de huid verzorgt en herstelt. Een bijkomend voordeel is dat het ook een extra glans geeft. Je weet wel, zo’n mooie glow. Dit is dan ook één vann de redenen waarom verschillende visagisten Skin Food mengen met foundation. Hierdoor krijgen modellen een natuurlijke glow krijgen.

Hoe doe je dit?

 1. Breng een kleine hoeveelheid Skin Food aan op je handpalm (een dot).
 2. Meng dit in je handpalm met de hoeveelheid foundation die je normaliter gebruikt.
 3. Breng het aan op je gezicht en laat het goed opdrogen.

Geschikt voor ruwe huid

Afgezien van het feit dat je er een mooie glow mee kunt creëeren, kun je het ook op de rest van je lichaam gebruiken. Met name ruwe en droge plekken.  Denk aan ellebogen, handen, knieën en voeten. Ik heb dus vaak Weleda Skin Food gebruikt voor modellen met droge benen, die in zomerkleding op de foto moesten.

Helpt het tegen roodheid?

Wanneer je er dagelijks schrammen mee insmeert, zou de roodheid van de schrammen er bijvoorbeeld snel door weg trekken. Hier heb ik zelf geen ervaring mee.

Weleda Skin Food Ingredienten photo Ingredienten_Weleda_skin_food_zpsnje0g94p.jpg

Welke ingrediënten heeft Weleda Skin Food?

Weleda geeft aan dat Skin Food “een compositie van heilzame plantenextracten bevat […] die het zelfherstellend vermogen van de huid bevorderen”:

 • Biologische kamille en Calendula: herstellen en verzorgen.
 • Driekleurig viooltje: brengt een geprikkelde of droge huid tot rust.
 • Zoete amandelolie, zonnebloemolie, bijenwas en wolwas: maken de huid zacht en soepel.
Anderen lazen ook
Dit is de beste matterende primer die ik tot nu toe heb gebruikt

Het verschil: Embryolisse vs Skin Food

Het verschil tussen Skin Food en Embryolisse

Het verschil tussen Weleda Skin Food en Embryolisse

Wanneer je Weleda Skin Food vergelijkt met Embryolisse, dan valt het op dat Skin Food een veel dikkere textuur heeft. Je kunt duidelijk zien dat het olie bevat (zoete amandelolie en zonnebloemolie). Hierdoor is het een rijke crème die langer tijd nodig heeft om in te trekken. Emrbyolisse trekt direct in.

Weleda Skin food Embryolisse Lait-Crème Concentré
 • Heeft een dikkere textuur
 • Rijke crème, bevat olie
 • Heeft meer tijd nodig om in te trekken
 • Voornamelijk geschikt voor droge tot zeer droge huidtypen
 • Lichter van textuur
 • Rijke crème zonder olie
 • Trekt snel in
 • Geschikt voor normale, gecombineerde en droge huidtypen
Het verschil tussen Skin Food en Embryolisse

Embryolisse trekt direct in de huid en laat geen glow achter

Is het vegan en biologisch?

Vermoedelijk zorgen de bijenwas en wolwas voor de zogenaamde glow. Dit ziet er zeer mooi uit op mijn zongebruinde huid. Dit kun je zien op de bovenstaande foto. I love it!

Houd er rekening mee dat door toevoeging van bijenwas is dit Weleda product niet vegan. Het is echter wel biologisch.

Hoe ruikt Weleda Skin Food?

Volgens de beschrijving wordt de geur gecreëerd door “zuivere, etherische oliën van onder andere sinaasappel en lavendel.” Zelf vind ik het voornamelijk naar sinaasappel ruiken. Het doet me denken aan een sportmassagesalon. Ik moet namelijk denken aan de crème die mijn vader gebruikte toen hij sportmassages gaf.

Verkrijgbaarheid Weleda

Weleda Skin Food is beschikbaar in 2 hoeveelheden: 30 ml (€5,49) en 75 ml (€10,09). Je kunt het o.a. kopen in de onderstaande winkels

Dit vind je ook interessant

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar