Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

10 ambitie killers die jou als vrouw in de weg staan

Hoe combineer jij gezin en werk? En is het mogelijk om ambitieus te blijven terwijl je de zorg voor een gezin hebt? Wat is jouw ervaring hier in? Heb jij je ambitie opgegeven of is je ambitie verschoven naar de zorg voor je kinderen?

Volgens Esther Mollema, directeur van bureau Direction dat zich op leiderschapstrainingen voor vrouwen richt, zijn er grofweg 10 valkuilen die de doorstroom van vrouwen naar een volgende positie kunnen bemoeilijken. Wanneer je in drie of meer van deze valkuilen valt, bestaat er een grote kans dat je je ambitie dreigt te verliezen.

Neelie Kroes photo Neelie_kroes_zps52a6fcd6.jpg

Neelie Kroes

Valkuil 1: niet duidelijk genoeg je ambitie uitspreken

Veel vrouwen zijn afwachtender dan mannen en zeggen niet duidelijk wat ze willen, terwijl dat voor het maken van een carrière wel nodig is.

Valkuil 2: het niet kennen/aanvoelen van de geschreven en ongeschreven regels van succes in je organisatie

Zo worden bij sommige bedrijven veel beslissingen niet in de vergadering genomen, maar bij het koffiezetapparaat, vóór de meeting. Mannen pikken dat soort regels sneller op.

Anderen lazen ook
Nieuwe app: What women want

Valkuil 3: geen netwerk met de beslissers onderhouden

Vrouwen hebben wel een groot sociaal netwerk binnen een organisatie, maar vaak niet met de mensen die over de benoemingen gaan.

Valkuil 4: onduidelijke afspraken maken met je partner over de zorg voor kinderen

Ook vrouwen met veel ambitie en een fulltime baan maken deze fout, waardoor ze hun kans om werk en kinderen langdurig goed te combineren verkleinen.

Valkuil 5: glazen plafond thuis

Veel vrouwen nemen thuis de meeste huishoudelijke taken op zich, waardoor ze niet genoeg energie aan hun werk kunnen geven.

Valkuil 6: je een buitenbeentje voelen in je team

In organisaties die de voordelen van diversiteit niet kennen, aarden vrouwen minder makkelijk dan mannen. Mensen hebben een voorkeur voor homogene teams, waarin iedereen op elkaar lijkt.

Valkuil 7: minder verdienen

Minder verdienen dan je mannelijke collega’s in dezelfde functie. Dit gebeurt nog in veel organisaties in Nederland en is een echte demotivator voor vrouwen.

Valkuil 8: blijven hangen

Blijven ‘hangen’ bij een organisatie met een niet goed functionerende leidinggevende die je niet actief helpt om verder te komen in je loopbaan.

Oprah Winfrey photo oprah_zps3b768ac7.jpg

Oprah Winfrey

Valkuil 9: niet goed om kunnen gaan met tegenslag

En daardoor steeds voorzichtiger opereren. Maar je hebt geen voorspoed in je loopbaan zonder af en toe een tegenslag.

Valkuil 10: verkeerde associaties

Onbewust associëren we mannen nog steeds meer met leiderschap dan vrouwen: daardoor gaan veel hoge posities naar mannen, ook als een vrouw een betere kandidaat is. Bron: VN.nl

Q | Welke valkuil zou jij hier aan toe willen voegen?

Anderen lazen ook
Welk advies geef jij: "mijn vriendin heeft te veel eisen!"

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.