Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Visagist worden? Zie hier 14 professionele Make-up Merken voor MUA’s

Wil je visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken waar MUA’s mee werken. Het voordeel is dat je er als (student) visagist korting kunt krijgen.

Visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken voor MUA's

Make-up uit de winkel

De kwaliteit van de make-up die een visagist gebruikt is over het algemeen beter. Hierdoor kun je sneller werken en sneller het gewenste resultaat bereiken. Dit is handig als je bijvoorbeeld met een tijdsdruk werkt en dus geen tijd hebt om urenlang te blenden.

Make-up voor een visagist

In het land der visagisten heerst een onuitgesproken regel die inhoudt dat je enkel met professionele make-up merken werkt. Onder professionele make-up wordt verstaan: make-up die sterk gepigmenteerd is, een specifieke dekking heeft en bestand is tegen de hitte van studiolampen. Over het algemeen is dit anders dan de make-up die je terug vindt in drogisterijen of luxe parfumeriewinkels, uitzonderingen daargelaten.

Professionele make-up

Professionele make-up is vaak ontwikkeld voor en door visagisten en grimeurs. Het wordt ontwikkeld met het doel om snel het beste resultaat te creëren tijdens een shoot, film of tv programma. De merken die in het onderstaande rijtje voorkomen zul je regelmatig tegen komen in de koffers van veel visagisten:

 1. Ben Nye – wordt verkocht bij Backstage in Amsterdam & via
 2. Bobbi Brown
 3. Dermacolor
 4. Inglot
 5. Kryolan
 6. Laura Mercier
 7. Lorac
 8. MAC Pro
 9. Makeup Forever – wordt verkocht bij Backstage & in de Make-up Forever Store in Amsterdam
 10. Makeup Studio
 11. Maq Pro Paris
 12. Nars
 13. Smashbox
 14. Viseart (deze webwinkel heeft een grotere Viseart collectie)

Populaire make-up & ‘Industry Standards’

Uiteraard zijn er meerdere merken die gebruikt worden door visagisten. Denk bijvoorbeeld aan INGLOT, YSL, Bare Minerals, Chanel of Black Opal. En dankzij de populariteit van Instagram en Youtube, raken er steeds meer merken bekend als Makeup Geek, Urban Decay, Kat von D en Cover FX.

Visagie make-up

Er zijn visagisten, zoals ik, die ook deze merken in hun visagie koffer hebben. Wat hierbij van invloed is, is of je particulieren opmaakt of dat je bijvoorbeeld in een tv-studio werkt. In de fashion-, film- en tv- industrie wordt voornamelijk het bovengenoemde rijtje met merken al lange tijd gezien als ‘Industry Standards’ in binnen- en buitenland.

Visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken voor MUA's
Urban Decay

Mijn visagie koffer

Mijn visagie koffer is voornamelijk gevuld met professionele make-up die ik gemakkelijk in Nederland kan kopen. Zo werk ik momenteel voornamelijk met de volgende professionele make-up merken:

Anderen lazen ook
Garnier Micellair Reinigingswater: het hulpje van make-up artists

Kryolan

Ik werk graag met producten van Kryolan. Dit merk wordt zowel door grimeurs als door visagisten en body painters wordt gebruikt, voornamelijk vanwege de kwaliteit van het make-up en de schmink. Je kunt er alle kanten mee op. Wil je gouden lippen creëren of het gezicht van een model goud verven? Dan is Kryolan the place to be.

Visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken voor MUA's
Kryolan

Kryolan kopen

Kryolan kun je online kopen. Je kunt ook de showroom bezoeken in Krimpen aan den IJssel. Als je make-up artist bent, krijg je tevens 20% korting. Hier moet je wel een speciale pas voor aanvragen. Dit is gratis. Je kunt de pas ook online gebruiken. Het interessante is dat je bij elke aankoop punten spaart waarmee je gratis producten kunt aanschaffen. Dit geldt ook als je visagie student bent.

Inglot

Inglot is een Pools professioneel make-up merk dat sinds 2006 haar eigen winkels heeft. In Nederland waren tevens een aantal winkels die plotseling verdwenen na een faillissement. Sinds enige tijd kun je gelukkig weer online make-up inslaan, evenals make-up kwasten en koffers. Ik gebruik aardig wat make-up van Inglot, daar het betaalbaar is en vanwege de goede kwaliteit. Het Freedom system vind ik handig.

13 Professionele Make-up Merken waar visagisten mee werken
Inglot Freedom System

Inglot kopen

Inglot is online te koop. Als geregistreerde visagist kom je in aanmerking voor een speciale korting van 30% op bijna elke aankoop.

Makeup Studio

Makeup Studio is een Nederlands make-up merk. Ondanks dat het er minder fancy schmancy uitziet dan MAC, bevat het assortiment net zulke kleurrijke make-up. Het concealer palette van Makeup Studio met corrector kleuren gebruik ik redelijk fanatiek, evenals de cream foundations, die je tevens als concealer kunt gebruiken. De losse pigmenten en make-up kwasten zijn ook to die for.

13 Professionele Make-up Merken waar visagisten mee werken
Make-up Studio

Makeup Studio kopen

Ook bij Makeup Studio kom je in aanmerking voor een speciale pas waarmee je korting kunt krijgen als visagist. Makeup Studio is online te koop, maar er zijn tevens winkels in in:

 • Den Haag: Venestraat 8-10,
 • Eindhoven: Heuvel Galerie 169
 • en Amsterdam: Heiligeweg 32 & in Backstage aan de Rozengracht 101-103
Anderen lazen ook
Foundation aanbrengen & kopen: dit zijn de 5 Gouden Regels

MAC Pro Make-up

De make-up collecties die je in de Bijenkorf, Douglas en MAC Stores kunt kopen, zijn voornamelijk gericht op consumenten. Hiernaast bestaat er tevens een MAC Pro collectie die gericht is op make-up artists. Deze producten kun je enkel in MAC Pro Stores kopen. Denk bijvoorbeeld aan airbrush make-up, lip paletten, losse pigmenten en paint sticks.

professionele makeup merken waar visagisten mee werken
MAC Pro make-up

MAC Pro make-up kopen

Als visagist kun je 40% korting krijgen op MAC producten as je een speciale pas aanschaft. Als je mua student bent, kun je tevens een studenten kortingspas aanschaffen waarmee je 20% korting krijgt. Deze pas kun je enkel gebruiken in de MAC Pro Stores, dus niet online.  MAC Pro Stores kun je vinden in

 • Den Haag: Hoogstraat 39
 • Amsterdam: Heiligeweg 5

Als ik van te voren wil weten welke producten ik nodig heb, kijk ik op de Amerikaanse MAC Cosmetics website aangezien je daar tevens alle Pro producten kunt vinden. De Nederlandse website is wat dat betreft beperkt.

Bobbi Brown

Ik heb een aantal vloeibare foundations van Bobbi Brown in mijn visagie koffer waar ik zeer content mee ben. Wat vind ik zo handig aan het foundation systeem van Bobbi Brown, let me tell you. Stel, ik heb een vloeibare foundation in de kleur Warm Almond en ik wil overstappen op bijvoorbeeld het gebruik van een powder foundation of compact foundation, dan kan ik dezelfde kleurnaam, Warm Almond, gebruiken. Ik hoef dus niet op zoek naar een andere kleurnaam, wat helaas wel voorkomt bij andere make-up merken.

Visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken voor MUA's
Bobbi Brown

Bobbi Brown kopen

Bij Bobbi Brown krijg je helaas geen korting als visagist. Je kunt dit merk kopen bij zowel Douglas als De Bijenkorf.

Lees ook

verschillende soorten concealers
Etos heeft kopie Mac Lustre Drops
Goede en slechte alcohol haarproducten
krullen haarverzorging kopen

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Robin Valentine says

  super interessant om dit te lezen! van de MAC korting wist ik maar ik had van iemand gehoord dat ze er echt super moeilijk over doen. ook wel logisch want anders doet iedereen het zomaar..

  • MacBlogster says

   Hoi Robin, bedankt voor je reactie. Leuk!
   Daarom kun je bij MAC niet online bestellen en enkel in de PRO Stores met legitimatie. Ze geven aanzienlijk wat korting, dus ik denk dat ze bang zijn inkomsten mis te lopen als men het te pas en te onpas gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.