Skip to Content

MUA Luxe Velvet Lip Lacquers Kooky & Tranquility

Omdat mijn MAC lipsticks nu zo’n beetje opraken, is het weer eens tijd om om mij heen te kijken naar alternatieven en nieuwe kleuren. I’m a sucker voor variatie (lees: ik heb een lipstick addiction….). Aangezien ik positieve geluiden hoorde over de liquid lipsticks van MUA, besloot ik 2 MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers te kopen. 

MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers

Kooky & Tranquility

In mijn vorige blog artikel vertelde ik dat ik enkele MUA producten heb gekocht, waaronder 2 matte liquid lipsticks, officieel genaamd: MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquer. Ik heb de kleuren Tranquility (lichte nude kleur) en Kooky (plum kleur).

MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers

De MUA Luxe Velvet liquid lipsticks zijn goed gepigmenteerd en gemakkelijk aan te brengen met de bijgeleverde applicator. Het creëert geen streperig effect. Wel moet je er op letten je lippen niet direct op elkaar te doen na het aanbrengen. Dit zorg er namelijk voor dat je lipstick egaal opdroogt.

MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers photo MUA_Luxe_Velvet_Lip_Lacquer_zpsde2mgqsc.jpg

Lip primer

Na het aanbrengen van de liquid lipsticks voelden mijn lippen een beetje trekkerig aan tijdens het opdrogen. Eenmaal opgedroogd had ik hier geen last meer van, maar als ik met mijn lippen over elkaar ging, voelde het redelijk droog aan. Om dit te voorkomen kun je wellicht vooraf een lip primer gebruiken. Zelf heb ik dit niet geprobeerd. Ik weet dus niet of dit helpt.

Swacthes MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers photo Swatches_MUA_Luxe_Velvet_Lip_Lacquer_Kooky_Tranquility_zps6fdvxxik.jpg

Prettige structuur

Persoonlijk vind ik de textuur van Kooky prettiger aanvoelen op mijn lippen. Het voelde tijdens het aanbrengen net zo zacht aan als de Bourjois Souffle de Velvet die ik eerder heb getest. Ik had juist gedacht dat het aanbrengen van deze MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquer meer moeilijkheden zou opleveren en dus een streperig effect zou creëren. Niet dus.

MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquer Tranquility photo MUA_Luxe_Velvet_Lip_Lacquer_Tranquility_zpsdn7egy0e.jpg

Blijft het lang zitten?

Mijn ervaring is dat zowel Tranquility als Kooky beiden niet long lasting zijn. Je kunt gerust (voorzichtig) een appel eten, maar na het eten van een maaltijd, zul je je lippen moeten bijwerken.

Verwijderen

Het verwijderen van de MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers gaat gemakkelijker als je een reinigingsolie gebruikt. Desondanks heb ik ze ook kunnen verwijderen met mijn Garnier Miceallair water. De normale variant.

MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquer Kooky photo MUA_Velvet_Lip_Lacquer_Kooky_zpsfnjuy0vy.jpg

Verkoopinformatie MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers

MUA wordt verkocht bij verschillende Kruidvat filialen. MUA Luxe Velvet Liquid Lip Lacquers kosten €4,99 per stuk en zijn verkrijgbaar in 6 kleuren. Ik heb Tranquility en Kooky gekocht. 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ingrid Guardia

Friday 16th of September 2016

Hoi Angela, Help me ajb! mijn lippen zijn niet zo opgevuld als de gemiddelde donkere vrouw, ik heb een donkere lipstick gekocht... De kleur vind ik mooi staan maar doordat m'n lippen zo dun zijn, vind ik het raar uitzien! Heb je tips?

MacBlogster

Friday 16th of September 2016

You're welcome ?

Ingrid Guardia

Friday 16th of September 2016

Dank je wel! Super!

MacBlogster

Friday 16th of September 2016

Donkere kleuren verkleinen over het algemeen en lichtere kleuren vergroten. Mijn advies is om je lippen iets groter te tekenen met een lippotloodje en daarna in te kleuren met lippenstift. Check youtube voor instructies. Er moet vast en zeker wel een filmpje zijn. Succes!

Tro Vey

Friday 16th of September 2016

Mooie kleuren, helaas houden mijn lippen niet van deze formule.?

MacBlogster

Friday 16th of September 2016

Jammer, want de prijs is fantastisch.

Sheila

Friday 16th of September 2016

Hoi, Ik heb eenawel Mua lipgloss, deze is heel sticky en gebruik ik alleen over een lipcreme van NYC. Zijn deze niet zo plakkerig? Liefs S

MacBlogster

Friday 16th of September 2016

Hoi sheilia, deze zijn absoluug niet plakkerig. Eerder droog (zie review).

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.