Skip to Content

Review Bourjois Souffle de Velvet: subtiele liquid lipstick

Bourjois lanceerder recentelijk 8 matte liquid lipsticks die je lippen niet droog maken: Bourjois Souffle de Velvet. Ik testte 3 kleuren uit de Rouge Edition collectie en kwam tot de ontdekking dat deze liquid lipsticks een textuur hebben die ik niet eerder heb gezien. 

Review Bourjois Souffle de Velvet: chic & subtiele liquid lipstick

Review Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet

Vanwege International Kissing day kreeg ik 3 bijzondere lipsticks per post opgestuurd:

De reden waarom ik het woord “bijzonder” gebruik is omdat ik niet eerder lipsticks met zo’n textuur in mijn bezit heb gehad.

Review Bourjois Souffle de Velvet: chic & subtiele liquid lipstick

Bourjois Rouge Edition Souffle de Velvet

Zoals de woorden “Souffle de Velvet” al aangeven valt de textuur te omschrijven als “luchtig en fluweel”. Dit is erg prettig kan ik je vertellen.

Review Bourjois Souffle de Velvet: chic & subtiele liquid lipstick

De Rouge Edition bestaat uit 8 luchtig vloeibare matte lipsticks die variëren in felheid. De kleuren die ik heb ontvangen zijn subtiel van kleur. Als je van lipsticks houdt die niet fel en opvallend zijn, zijn dit perfecte liquid lipsticks. De kleur is zichtbaar, maar het geheel oogt subtiel en chic. 

Fluweel & zacht

swatches Bourjois Souffle de Velvet

De Souffle Velvet lipsticks die ik heb getest voelen zacht aan op de lippen. De kleuren lijken aanvankelijk opvallend als je ze aanbrengt met de applicator. Ze drogen echter mat op en de kleur vervaagt enigszins. 

Gemakkelijk bijwerken

lip swatch Ravie en rose - Bourjois Souffle de Velvet
lip swatch Ravie en rose – Bourjois Souffle de Velvet

Het voelt inderdaad als een souffle aan; ze drogen mijn lippen niet uit en zijn gemakkelijk te verwijderen. Dit is tevens een minpunt. De lipsticks geven namelijk af. Als je regelmatig eet en drinkt, zul je een afdruk van je lipstick terug zien. Hierdoor vervaagt je lipstick gedurende de dag.

Echter vanwege de textuur is het bijwerken in een zucht gedaan. Je hoeft niet per sé eerst je lipstick te verwijderen. Bij de gemiddelde matte liquid lipstick moet je eerst de kleur van je lippen verwijderen voordat je je lip kleur kunt bijwerken. Dit is dus zeker weer een pluspunt.

Houdbaarheid

lip swatch Orangelique - Bourjois Souffle de Velvet
lip swatch Orangelique – Bourjois Souffle de Velvet

Het prettige aan de Bourjois Souffle de Velvet vind ik dat ze gemakkelijk aan te brengen zijn met de geleverde spons applicator. De kleuren die ik heb getest blijven ongeveer een dagdeel zitten. Ik vind het een handig alternatief voor liquid lipsticks die streperig aanbrengen. 

Zomers & Chic

lip swatch Cherry leaders - Bourjois Souffle de Velvet
lip swatch Cherry leaders – Bourjois Souffle de Velvet

Kortom, ik vind dit perfecte lipsticks voor overdag op vakantie of voor als ik naar het strand ga. Dit zijn vaak momenten waarbij het warm is en ik niet al te veel make-up op wil hebben. Een subtiel kleurtje op mijn lippen is dan een uitkomst.

Deze Souffle de Velvet hebben tevens een zomers smaakje die gedurende dag vervaagt. Ik vind het een prettig smaakje die niet al te sterk is. Persoonlijk doet mij denken aan de geur van het strand in combinatie met de geur van zonnebrandcrème.  

Koop Bourjois Souffle de Velvet

Ik heb de volgende Bourjois Souffle de Velvet lipsticks getest:

Bourjois wordt online o.a. verkocht bij:

Lees ook

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Sérènity

Tuesday 9th of August 2016

Ik weet niet of het door die prachtige smile komt, maar de laatste - cherry leaders - spreekt mij het meest aan, love it (on you)! Ik houd deze liquids in m'n achterhoofd x

MacBlogster

Sunday 14th of August 2016

Ahhhhw, dank je! Ik had zelf ook niet verwacht dat ik deze lipsticks zo fijn zou vinden; normaliter ben ik namelijk van de felle lipsticks.

Sabine

Friday 5th of August 2016

Prachtige kleuren!! Was al benieuwd naar deze, ik heb zelf de complete velvet rouge editions namelijk en was daar al erg content over ivm de houdbaarheid. Ga nu toch twijfelen over deze, keer even testen bij Douglas!

MacBlogster

Sunday 14th of August 2016

Ik heb begrepen dat die feller van kleur zijn. Zien er ook heel mooi uit, qua smoothness en textuur weet ik niet of ze hetzelfde zijn. Hopelijk kan jij dat straks vertellen :-)

Nousjuh Nousjuh

Friday 5th of August 2016

Ga ik binnenkort snel eens kijken. Dank je ?

MacBlogster

Friday 5th of August 2016

You're welcome!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.