Skip to Content

Ik vergeleek 2 populaire lipsticks: MAC Taupe vs Persistence & dit is het verschil

Ben je op zoek naar een naturel lippenstift en vraag jij je af wat het verschil is tussen MAC Taupe vs Persistence? Bekijk mijn review en swatches.

MAC Taupe en Persistence zijn verkrijgbaar in een mini en normaal formaat. Vraag jij je af waar je deze MAC lipsticks kunt kopen? Zie de onderstaande webshops:

MAC Persistence vs Taupe

Een tijd geleden kocht ik MAC Taupe als aanvulling op mijn nude lipstick collectie. Niet veel later kocht mijn dochter MAC Persistence.

Toen ik de lipstick bekeek die ze had gekocht, viel het mij op dat de kleur verdacht veel leek op de MAC Taupe lipstick die eerder had gekocht.

Ik vergeleek 2 populaire lipsticks: MAC Taupe vs Persistence & dit is het verschil
MAC Taupe vs Persistence lipstick review + swatches

Omdat ik mij niet kon voorstellen dat MAC Cosmetics 2 identieke kleuren in hun lippenstift assortiment heeft, besloot ik MAC Persistence te vergelijken met de Taupe lipstick.

Beide lipsticks komen uit de Matte collectie en hebben een warme kleur. Ze hebben een intense kleurweergave en een niet-glanzende, matte finish.

Dat is niet zo gek, want Matte MAC lipsticks zijn over het algemeen rijkelijk gepigmenteerd en goed zichtbaar op je lippen.

MAC Taupe vs Persistence lipstick review + swatches (lippen)
Links: MAC Persistence | Rechts: MAC Taupe. Zoals je ziet lijken de kleuren veel op elkaar

MAC Taupe review

MAC Taupe heeft een warme toon. Je zult deze kleur geweldig vinden wanneer je van koperkleurige of rood bruine lipstick houdt.

Op de website van MAC Cosmetics wordt de Taupe lipstick omschreven als: “Muted reddish-taupe brown.” Vrij vertaald betekent dit: licht roodachtig-taupe bruin.

Zoals je op de onderstaande swatch foto kunt zien klopt dit. Je kunt duidelijk de rood-bruine toon zien. Op mijn lippen kun je de taupe bruine kleur beter zien.

taupe mac lippenstift review

Ik heb de kleur bij verschillende vrouwen gezien, van mixed skin tot wit. Bij de één lijkt de kleur meer koper en bij de ander neigt de kleur meer naar een bruin-oranje kleur.

Het is in elk geval duidelijk dat dit een mooie warme kleur is die tussen oranje en bruin in ligt. Doordat MAC Taupe een matte lipstick is blijft het vrij lang zitten.

Wanneer ik het ’s ochtends op mijn lippen aanbreng, blijft het zeker zo’n 8 uur goed zitten. Erg prettig, want ik ben iemand die 1 keer lipstick wil opdoen in de ochtend en er de hele dag verder niet meer aan wil denken.

MAC Persistence review

Op de website van MAC Cosmetics wordt MAC Persistence omschreven als: “peachy cinnamon.” Vrij vertaald betekent dit: kaneelbruin met een vleugje perzik erdoorheen.

Het is een medium bruine kleur met een warme perzikkleurige ondertoon. Vanwege de Matte finish blijft ook deze lipstick circa 8 uur zitten.

Op de onderstaande swatch foto kun je zien dat Mac Persistence meer bruin oogt dan Taupe. Ook is Persistence donkerder van kleur.

MAC Taupe vs Persistence lipstick review + swatches
MAC Persistence vs Taupe swatches

Op mijn lippen is het verschil tussen Persistence en Taupe verrassend genoeg minder zichtbaar. Afhankelijk van je lip pigment, zal MAC Persistence naar de kleur bruin of terracotta neigen.

Ook deze kleur blijft zeker tot het einde van de werkdag op mijn lippen zitten, zo’n 8 uur. Wanneer je de lipstick ’s ochtends opdoet, zul je het zeker tot 17:00 uur redden.

Pro tip

Omdat MAC Persistence en Taupe beiden matte lipsticks zijn is het handig om je lippen vooraf te hydrateren met een lip primer. Dit zorgt ervoor dat je lippen niet droog of trekkerig voelen. Ook zorgt het ervoor dat de lipsticks nog langer blijven zitten.

Ik heb hier zelf geen last van, maar wanneer je zeer droge lippen hebt, kan ik me voorstellen dat dit niet zo prettig is. De oplossing is dus vooraf hydrateren met een lip primer of 30 minuten van te voren een dun laagje vaseline aanbrengen.

Heb je hier geen zin in? Koop dan liever een MAC Satin lipstick. Deze lipsticks ogen matte, maar maken je lippen niet droog. Zie hier mijn MAC Twig review. Dit is een nude lippenstift uit de Satin lijn.

Review | MAC Taupe review vs Persistence: perfecte nude lipsticks voor Melanine Meisjes
MAC Persistence vs Taupe: het verschil is op mijn lippen minimaal, maar wanneer je goed kijkt zie je dat MAC Taupe een oranje toon heeft. Persistence oogt bruiner met een vleugje perzik erdoorheen.

Welke kleur vind jij mooier? Taupe of Persistence?

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar Persistence. die kleur zal ik dan ook voortaan kopen wanneer mijn MAC Taupe op is. Hoe dan ook, beide lippenstift kleuren zijn goede naturel lipsticks.

MAC lipsticks vergelijken

Ik weet niet wat het is met MAC lipsticks. Girls go crazy als ze MAC horen. Dit woord doet gekke dingen met ze.

Het wakkert een ‘koop-erietes’ aan en maakt vele portemonnees dunner. Ik durf te wedden dat jij vast en zeker iemand kent die hetzelfde dilemma heeft. MAC Store + lipsticks = “hebbuh, Hebbuh, HEBBUH!”

Hopelijk is er nog een stemmetje dat zegt: “heb ik deze kleur nodig?” Of: lijkt dit op een kleur die ik al thuis heb?” Weet dan dat je terecht kunt op Macblogster.nl. Hieronder vind je dus nog meer reviews waar je iets aan hebt.

Wil je al mijn MAC reviews lezen? Bekijk dan deze tag.

Anderen lazen ook

How to: bronzer aanbrengen
Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Rootje Goedhart

Wednesday 2nd of March 2016

Probeer ook "Touch". Die gebruik ik

Rootje Goedhart

Wednesday 2nd of March 2016

Ok

MacBlogster

Wednesday 2nd of March 2016

Via mijn mobiel kan ik het nu niet zien, valt telkens uit sinds update. Ik zal er later naar kijken. Dank.je.

MacBlogster

Wednesday 2nd of March 2016

Ik zal kijken

Rootje Goedhart

Wednesday 2nd of March 2016

Ik heb een pb gestuurd met een andere foto waarop t iets beter te zien is.

MacBlogster

Wednesday 2nd of March 2016

Dat ziet er heel natuurlijk uit! Thanx voor de foto! ?

Mariska

Tuesday 1st of March 2016

Super handig! Ik vind Persistence echt super mooi! Misschien wil ik die zelf ook nog wel.

Macblogster

Saturday 2nd of April 2016

En, heb je het al gekocht? Ik zag wel een andere mooie MAC lipstick op je blog voorbijkomen.

Michelle

Saturday 16th of January 2016

Ik vind Persistence het mooist. Ik heb zelf niet heel veel MAC-lipsticks in huis, eentje maar: Diva.

Macblogster

Saturday 16th of January 2016

Ik denk dat ik Persistence ook net iets mooier vind. Diva heb ik onalngs voor kerst gekregen. Ik vind het een hele mooie matte kleur. Ik heb het nu bijna dagelijks op.

Valencia Goedhart

Thursday 14th of January 2016

Die taupe vond ik mij niet staan. Ik heb de Touch gekocht. Ook een mooie nude kleur

Carmelita Bhairo

Thursday 14th of January 2016

Yup ?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.