Top
Producten voor mooie krullen

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!

YSL heeft matte liquid lipsticks gelanceerd waardoor je geen droge lippen krijgt: de YSL Tatouage Couture Matte Stain. Ideaal, maar ze zijn wel duurder dan een simpele drogisterij lippenstift.  Uiteraard test ik of deze YSL lipsticks je big bucks waard zijn. Kortom, zijn dit de beste matte liquid lipsticks ever

In mijn review worden de volgende YSL liquid lipsticks besproken:

Droge lippen door liquid lipstick matte

Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet bekend was met YSL make-up. Wel met YSL parfum. Je begrijpt dan ook dat ik het daarom interessant vond om deze luxe matte liquid lipstick te testen. Ik was benieuwd of ik droge lippen zou krijgen door deze YSL liquid lipsticks.

Korrelige bende

Ik heb namelijk een schurfthekel aan lipstick die na een paar uur verandert in een korrelige bende. Of wat dacht je van de ‘ik-heb-hele-nachten-achter-het-Centraal-Station-gewerkt-look’? Je weet wel zo’n mondje waarvan de lipstick aan de binnenkant van je lippen is vervaagd en niet omdat je gretig op een vanille ijsje heb gezogen……

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!

Kortom, ik was dan ook erg benieuwd of de YSL Tatouage Couture Matte Stain mijn negatieve gevoel ten opzichte van over matte liquid lipstick zou veranderen.

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!

Toch kocht ik deze liquid lipstick matte

Ik neem aan dat je inmiddels weet dat ik niet snel geneigd ben om veel geld te betalen voor een merknaam. Wel ben ik bereid om te betalen voor kwaliteit. Omdat deze matte liquid lipstick mij aangenaam heeft verrast, tegen alle verwachtingen in, heb ik dus een paar lipsticks gekocht.

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!
Bekijk mijn filmpje als je wilt zien hoe deze matte liquid lipsticks er op mijn lippen uitzien

YSL Tatouage Couture Matte Stain

In alle eerlijkheid had ik nooit gedacht dat ik €39,27 zou betalen voor een matte liquid lipstick. Toch deed ik het vanwege verschillende positieve geluiden binnen mijn lipstick-lovers-netwerk. Daarnaast speelt het vooraf kunnen testen van de matte liquid lipstick ook een grote rol.

Mijn YSL lipstick stash 

Nadat ik een test exemplaar had ontvangen heb ik dan ook 2 extra kleuren gekocht. Ik heb nu dus de volgende YSL Tatouage Couture Matte Stain in mijn bezit:

De kleur Nude Emblem (16) wilde ik aanvankelijk ook kopen, maar uiteindelijk besloot ik in plaats daarvan mijn geliefde Lancome Grandiose mascara te kopen. Wellicht dat ik Nude Emblem later alsnog koop. Er zij 23 kleuren, er is dus keuze genoeg.

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!
Bekijk mijn filmpje als je wilt zien hoe deze matte liquid lipsticks er op mijn lippen uitzien

Mijn oordeel: Tatouage Couture Matte Stain

Terugkomend op mijn bovenstaande opmerking over “kwaliteit” wil ik overigens aangeven dat “kwaliteit” een redelijk rekbaar en dus subjectief begrip is. Uiteindelijk hangt het er van af of een product aan je wensen en verwachtingen voldoet. Mijn verwachtingen en eisen van een goede liquid  lipstick zijn:

 1. een matte liquid lipstick die je lippen niet uitdroogt
 2. een liquid lipstick met een fijne applicator;
 3. een gemakkelijk egaal aan te brengen liquid lipstick;
 4. felle kleuren met velvet finish;
 5. en dus geen lijntjes benadrukt;
 6. een liquid lipstick die subtiel vervaagt waarbij de kleur zichtbaar blijft;
 7. niet rullende matte liquid lipstick;
 8. een lipstick waarmee je gemakkelijk je lippen kunt bijwerken zonder gedoe.

De YSL Tatouage Couture Matte Stain lipsticks voldoen wat mij betreft aan dit bovenstaande rijtje.

Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!

Gemakkelijk verwijderen?

Het verwijderen van deze YSL lipsticks kan met zeep. Zoals je op de foto kunt zien heb ik Rouge Tatouage en Rosewood Gang enkel kunnen verwijderen met zeep. De kleur Rose Ink is echter hardnekkiger.

Afhankelijk van de kleur die je hebt gekocht zul je de lipstick moeten verwijderen met make-up verwijderaar met olie. Uiteraard kun je het ook gewoon met olie proberen die je in huis hebt.

Er is een máár

Het feit dat je een aantal kleuren gemakkelijk met zeep kan weghalen, geeft aan dat er klaarblijkelijk een verschil is in hoe lang het blijft zitten. Rose Ink blijft goed zitten, de andere 2 kleuren vervagen sneller. Op zich is dit geen ramp omdat je je lippen weer gemakkelijk kunt bijwerken. Ook ben ik van mening dat de kleur mooi en acceptabel vervaagd. Je eindigt dus niet met zo’n p**p mondje.

Hoe lang blijft het zitten?

Al met al kun je er minsten 5 uren mee vooruit, inclusief eten, mits dit niet te vettig is. Afhankelijk van de kleur zul je ongeveer na 5 uren je lippen moeten bijwerken. Bij Rose Ink hoef ik dit niet per sé te doen na 5 uur, maar bij Rosewood Gang en Rouge Tatouage zeker wel, vooral na het eten.

Koop YSL Tatouage Couture Matte Stain

Ik koop mijn YSL Tatouage Couture Matte Stain (met korting) online zodat ik weet dat de kleuren die ik wil hebben altijd op voorraad zijn:

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • Dank je. Als je geen lipstick gebruikt kan ik me voorstellen dat je dit niet 123 zou kopen. Desondanks kan ik me voorstellen dat als je een keer lipstick wil kopen voor een speciale gelegenheid, zoals een huwelijk, dat je juist voor een goede lipstick gaat. Dit zou dan een optie kunnen zijn.

 1. Ze zijn mooi! Ik heb alleen niet zoveel geld over voor een lipstick, daarvoor draag ik het echt te weinig. Maar zoals gezegd, de kleuren zijn wel prachtig!

  • Als je weinig lipstick draagt wil je een goede lipstick dragen als je het wel eens opdoet, lijkt me. Het zou zomaar kunnen zijn dat je voor een speciale gelegenheid een lipstick wilt dragen, toch?

  • Dat is compleet iets anders, maar je hebt in elk geval wel warme voeten. Zo heb ik ooit Uggs gekocht toen ik telkens koude voeten kreeg omdat ik langs het veld moest staan in de herfst omdat mijn dochter aan hockey deed,

 2. Lekkere uitgebreide review. Mocht je nog andere matte liquid lipstick hebben dan hier een tip om te voorkomen dat jouw lippen gaan rulle of craquelé worden. Scrub je lippen, dep droog, breng een laagje lipbalsem aan, vooral in het midden van je lippen. Vervolgens liquid lipstick. Succes verzekerd! ?

 3. Wat een fijne en uitgebreide review! Heel fijn om te lezen. Wat een prachtige producten zeg. Ik heb tot nu toe enkel ervaring met de YSL Rouge Volupte lipsticks en die zijn ook echt de moeite waard, ondanks de hoge prijs. Deze zien er ook echt mega, mega tof uit!

 4. duidelijke en volledige review!
  ik vind de kleurtjes ook zeer mooi!
  ikzelf zou niet zoveel over hebben voor een lipstick, temeer omdat er anderen (en minder dure) zijn die het ook zo goed doen, zoals de Kat von Dof NYX lipsticks

 5. De kleuren staat je alledrie echt heel mooi. Persoonlijk vind ik ze wel te duur en kies ik vaak liever voor lipsticks die niet zo afgeven.

  PS love your freckles ❤

  • Hoi Monica, dank je 🙂
   Normaliter draag ik de matte lipsticks van MAC en die geven nagenoeg niet af. Die van Bourjois waar ik laatst een review over heb geschreven zijn ook erg in de smaak gevallen en stukken goedkoper.

 6. De kleuren staat je alledrie echt heel mooi. Persoonlijk vind ik ze wel te duur en kies ik vaak liever voor lipsticks die niet zo afgeven.

  PS love your freckles ❤

 7. Ik gebruik niet zo vaak lipstick, waardoor ik nooit zo een prijzig exemplaar zou kopen. Ik vind de rosewood wel een hele mooie kleur die me zou doen twijfelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.