Skip to Content

Dankzij deze CG haarverf kun je gerust je haar verven zonder de CG methode aan de kant te schuiven

Volg je de Curly Girl methode (CG methode) en wil je jouw krullen verven zonder ze te beschadigen? Mijn review kan je hier bij helpen, want ik vertel je over mijn ervaring met deze CG haarverf. Kijk je mee?

Dankzij deze CG haarverf kun je gerust je haar verven zonder de CG methode aan de kant te schuiven
Jean Paul Myne is een Italiaans merk en de Navitas Organic Touch Color Treatment bestaat uit 12 kleuren

Yes, het bestaat: CG haarverf! Ik kwam hier achter toen ik op zoek ging naar haarverf waar je geen droge krullen door krijgt.

Zodoende kwam ik in aanraking met Navitas Organic Touch Color Treatment van het Italiaanse merk Jean Paul Mynè. 

Waar kun je deze CG haarverf kopen?

Je hebt keuze uit 12 Organic Touch Color Treatments variërend in kleur van Grey Pepper tot Milk. Jean Paul Mynè is online verkrijgbaar in deze webshop en in deze webshop.

Volgens Jean Paul Mynè is Navitas Organic Touch Color Treatment geschikt voor natuurlijk of gekleurd haar. Dankzij het gebruik van “organische pigmenten” krijgt je haar:

 • glans,
 • voeding
 • en een andere kleurtoon.

Het advies is wel om “de Organic touch pigments shampoo en mask [vaker te gebruiken, hierdoor] wordt de kleur van je haar steeds intensiever.”

Haarverf zonder kunstmatige ingrediënten

Tekst: Debbby (type 2c en 3a krullen) in samenwerking met Angela Loy | Beeldmateriaal: Debby

Voordat ik deze CG haarverf kocht, ging ik eerst op zoek naar reviews. Ik kwam toen de onderstaande Youtube video tegen van Eva Straten, een voormalig kapper. Zij maakte de overstap naar natuurlijke haarverzorging in 2015:

Omdat zij geen haarverf kon vinden zonder kunstmatige ingrediënten, verfde zij haar haren niet meer totdat zij de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè tegenkwam.

In de bovenstaande video laat ze zien hoe je de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè gebruikt.

Zoals je kunt zien is het dus mogelijk om blond haar in 1 keer paprika rood te verven. Zij heeft de volgende producten gebruikt:

Krullen verven op een milde manier

De Navitas Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè is een treatment bestaande uit een shampoo en haarmasker met natuurlijke kleurpigmenten.

Het is een semi-permanente kleuring. Het effect is dus tijdelijk. Hierdoor kun je op een milde manier:

 • je krullen verven zonder ze te beschadigen;
 • kleurbehoud verlengen
 • en een ongewenste haartint neutraliseren.

Wat is het verschil?

Je kunt het dus vergelijken met een kleurshampoo met pigmenten. Het verschil tussen een normale kleurshampoo en de Color Treatment van Jean Paul Mynè is dat laatstgenoemde vrij is van:

 • siliconen,
 • SLS en SLES (sulfaten),
 • parabenen
 • en allergenen,

Deze haarverf is Curly Girl friendly (CG methode proof). Hierdoor kun je nu dus ook met een gerust hart je haar kleuren wanneer je de CG methode volgt.

Krullen verven met Curly Girl vriendelijke haarverf
De Jean Paul Mynè is Navitas Organic Touch Color Treatment bestaat uit 2 producten: een shampoo en masker.

CG vriendelijke haarverf waar je geen droge krullen door krijgt

Behalve dit zijn de shampoo en het haarmasker van Jean Paul Mynè ook nog eens biologisch (organic). Beide producten bevatten:

 • bevatten plantaardige proteïnen (oat and wheat proteins),
 • argan olie,
 • en wilde-roos olie.

Zoals je begrijpt, ik werd nieuwsgierig en kocht de Color Treatment. Ik testte of dit inderdaad een milde manier waarop je jouw krullen kunt verven is. Zou dit een oplossing zijn voor mijn droge krullen?

Grijze krullen verven volgens CG methode

Van nature heb ik donkerbruine krullen, maar zoals je op foto’s in mijn eerdere reviews kunt zien, heb ik zwart geverfde krullen (type 2C/3A).

Omdat ik flink wat grijze haren heb, verf ik mijn haar ongeveer elke 6 weken met blauw-zwarte haarverf. Helaas is het mij nog niet is gelukt om een intense blauw-zwarte kleur in mijn haar te krijgen. 

Op de website van Jean Paul Mynè las ik dat de kleur Poppy Seeds ideaal is om donkerbruin of zwart haar een intensieve zwarte kleur te geven.

Toen ik dit las werd ik benieuwd of ik mijn haar daadwerkelijk zwart kon kleuren tijdens het wassen van mijn haar. Ik kocht dus: 

Het resultaat: mijn krullen verven met CG proof haarverf

Ik verf mijn haar zwart omdat ik grijs haar heb. Ongeveer 6 weken voordat ik de Navitas Organic Touch Color Treatment gebruikte, had ik mijn haren zwart geverfd met behulp van andere haarverf.

Toen ik de shampoo en mask van Jean Paul Mynè kocht, had ik alweer grijze uitgroei. Ik wilde dus proberen of ik dit zwart kon verven met de Organic Touch Color Treatment: Poppy Seeds.

Intense kleur & glans

Het resultaat: mijn haar kreeg meer glans en werd ook intens zwart. Mijn grijze uitgroei werd niet zwart. Ik kwam er toen achter dat je grijs haar alleen kunt kleuren met haarverf die niet CG methode vriendelijk is.

Dit zorgt er namelijk voor dat kleurpigmenten zo diep mogelijk in je haar terechtkomen. Bij grijs haar is dit nodig om de haarkleur te kunnen veranderen.

Lees ook: 3 Tips om grijs haar te verven zonder het te beschadigen

Tip: haar verven met CG vriendelijke 'haarverf' - Jean Paul Mynè"
Op deze foto zie je de textuur van de Organic Touch Color Treatment shampoo en masker

Natuurlijke kleurpigmenten

De Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè zit vol met natuurlijke kleurpigmenten. Het is zo mild voor je haar waardoor de kleurpigmenten aan de oppervlakte van je haar blijven. Ze dringen dus niet diep door je haar heen.

Ondanks dat het milde haarverf is, adviseer ik je vlekken direct te verwijderen. Ik heb de vlekken op mijn huid er gemakkelijk afgekregen met behulp van zeep.

Gelukkig had ik geen vlekken in mijn kleding, maar ik verwacht dat deze zwarte kleur er niet zo gemakkelijk uit gaat.

Organic Touch Color Treatment shampoo & masker

Gelukkig zitten de shampoo en het masker in een handige pompflacon. Hierdoor kun je het gemakkelijk doseren.

De shampoo schuimt goed en het heeft een kruidige geur. Na het uitspoelen van de shampoo voelde mijn haar stroef aan. 

Het masker zorgde er gelukkig voor dat mijn haar weer lekker zacht werd en gemakkelijk te ontwarren was.

Hoe langer je het masker laat inwerken, hoe intensiever de kleur wordt. Zelf heb ik het 15 minuten laten inwerken. Dit is iets langer dan de vereiste 10 minuten.

Lees ook: weet jij welke Denman brush voor krullen jij nodig hebt?

Dankzij deze CG haarverf kun je gerust je haar verven zonder de CG methode aan de kant te schuiven

Wel of niet kopen?

De Navitas Organic Touch Color Treatment is een fijn om te gebruiken wanneer je een andere haarkleur wilt hebben zonder je krullen te beschadigen.

Een grote pluspunt is dat het Curly Girl vriendelijk (CG methode proof) is. Ook krijg je er glanzend haar door en een mooie intense haarkleur, zoals in mijn geval.

Jammergenoeg kan ik mijn haarverf dus niet vervangen door de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè.

Omdat mijn grijze haren niet zwart worden door deze Color Treatment zal ik voortaan weer mijn haar verven met normale haarverf. Dit is op dit moment helaas de enige manier om grijze haren te verven.

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verena

Monday 9th of July 2018

Jammer dat de grijze haren niet verdwijnen. Dat is wel een tegenvaller wat mij betreft!

Liset - Beautydagboek

Monday 9th of July 2018

Jammer dat het voor jouw haar niet goed werkt. Kan me voorstellen dat als je grijze haren hebt, je deze toch graag me geverfd ziet.

Eva

Sunday 8th of July 2018

Jammer dat je haar juist stugger aanvoelde op de tweede dag, terwijl het je haar eerst juist zacht maakte. Zou je dit product nog eens gebruiken?

Debby

Monday 9th of July 2018

Dag Eva, ik ga het denk ik nog 1 keer uitproberen. Misschien moet ik even wennen aan het stroeve gevoel en merk ik wel een kleurverschil als ik het een paar weken ga gebruiken.

Claudia Struijck

Sunday 8th of July 2018

Bedankt voor deze duidelijke review! Wat fijn ook dat deze producten geen nasties bevatten! Ik verf mijn haar ook vanwege de grijze haren!

MC Kleuver

Sunday 8th of July 2018

Een leuke uitgebreide review! Ik heb mijn haar nooit geverfd en ben het ook niet van plan. Bij sommige meiden valt het trouwens wel erg op dat het geverfd is. Dat is niet mooi :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.