Top

CG methode & haar verven: dit is de haarverf die je moet hebben!

Yes, het bestaat: CG vriendelijke haarverf! Je kunt dus gerust de Curly Girl methode (CG methode) volgen en je haar verven zonder je krullen te beschadigen. Ik kwam hier achter toen ik op zoek ging naar haarverf waar je geen droge krullen door krijgt. Zodoende kwam ik in aanraking met Navitas Organic Touch Color Treatment van het Italiaanse merk Jean Paul Mynè. 

Curly girl methode & haar verven: dit is de haarverf die je moet hebben!
Jean Paul Myne is een Italiaans merk en de Navitas Organic Touch Color Treatment bestaat uit 12 kleuren

curly girl methode, haar verven, cg vriendelijke haarverf, cg methode

Tekst: Debbby Loring (type 2c en 3a krullen) in samenwerking met Angela Loy | Beeldmateriaal: Debby Loring

Haar verven & droge krullen

De Navitas Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè is eigenlijk geen haarverf. Het is een treatment bestaande uit een shampoo en haarmasker met natuurlijke kleurpigmenten. Het is een semi-permanente kleuring. Het effect is dus tijdelijk. Hierdoor kun je op een milde manier:

 • je haar verven;
 • kleurbehoud verlengen;
 • een ongewenste haartint neutraliseren.

CG Methode haarverf

Je kunt het dus vergelijken met een kleurshampoo met pigmenten. Het verschil tussen een normale kleurshampoo en de Color Treatment van Jean Paul Mynè is dat laatstgenoemde vrij is van:

 • allergenen,
 • siliconen,
 • SLS en SLES (sulfaten)
 • en parabenen.

Deze haarverf is Curly Girl friendly (CG). Hierdoor kun je nu dus ook met een gerust hart je haar verven wanneer je de CG methode volgt.

Haarverf zonder kunstmatige ingrediënten

Voordat ik deze CG vriendelijke haarverf kocht, ging ik eert op zoek naar reviews. Ik kwam toen de bovenstaande Youtube video tegen van Eva Straten, een voormalige kapper. Zij maakte de overstap naar natuurlijke haarverzorging in 2015.

Omdat zij geen haarverf kon vinden zonder kunstmatige ingrediënten, verfde zij haar haren niet meer totdat zij de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè tegenkwam.

In de bovenstaande video laat ze zien hoe je de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè gebruikt. Zoals je kunt zien is het dus mogelijk om blond haar in 1 keer paprika rood te verven. Zij heeft de volgende producten gebruikt:

Anderen lazen ook
Ik ga mijn haar verven! En check mijn nieuwe haarproducten

Tip: haar verven met CG vriendelijke haarverf

Behalve dit zijn de shampoo en het haarmasker van Jean Paul Mynè ook nog eens biologisch (organic). Beide producten bevatten:

 • bevatten plantaardige proteïnen (oat and wheat proteins),
 • argan olie,
 • en wilde-roos olie.

Zoals je begrijpt, ik werd nieuwsgierig en kocht de Color Treatment. Ik testte of dit inderdaad een milde manier van haar verven is. Zou dit een oplossing zijn voor mijn droge krullen?

Grijs haar verven

Van nature heb ik donkerbruine krullen, maar zoals je op foto’s in mijn eerdere reviews kunt zien, heb ik zwart geverfde krullen (type 2C/3A). Omdat ik flink wat grijze haren heb, verf ik mijn haar ongeveer elke 6 weken met blauw-zwarte haarverf. Helaas is het mij nog niet is gelukt om een intense blauw-zwarte kleur in mijn haar te krijgen. 

Krullen verven terwijl je je haar wast 

Op de website van Jean Paul Mynè las ik dat de kleur Poppy Seeds ideaal is om donkerbruin of zwart haar een intensieve zwarte kleur te geven. Toen ik dit las werd ik benieuwd of ik mijn haar daadwerkelijk zwart kon kleuren tijdens het wassen van mijn haar. Ik kocht dus: 

Curly girl methode & haar verven: dit is de haarverf die je moet hebben!
De Jean Paul Mynè is Navitas Organic Touch Color Treatment bestaat uit 2 producten: een shampoo en masker.

Volgens Jean Paul Mynè is Navitas Organic Touch Color Treatment geschikt voor natuurlijk of gekleurd haar. Dankzij het gebruik van “organische pigmenten” krijgt je haar:

 • glans,
 • voeding
 • en een andere kleurtoon.

Het advies is wel om “de Organic touch pigments shampoo en mask [vaker te gebruiken, hierdoor] wordt de kleur van je haar steeds intensiever.”

Het resultaat: mijn haar verven met  haarverf die CG methode proof is

Ik verf mijn haar zwart omdat ik grijs haar heb. Ongeveer 6 weken voordat ik de Navitas Organic Touch Color Treatment gebruikte, had ik mijn haren zwart geverfd met behulp van andere haarverf. Op het moment dat ik de shampoo en mask van Jean Paul Mynè wilde gebruiken, had ik alweer grijze uitgroei. Ik wilde dus proberen of ik dit zwart kon verven met de Organic Touch Color Treatment: Poppy Seeds.

Mijn grijze uitgroei

Helaas werd mijn grijze uitgroei niet zwart. Hier is de treatment te mild voor. Grijs haar kun je dus alleen maar kleuren met haarverf. Dit zorgt er namelijk voor dat kleurpigmenten zo diep mogelijk in je haar terechtkomen. Hierdoor verandert je haarkleur. Bij de Organic Touch Color Treatment blijven de kleurpigmenten aan de oppervlakte van je haar liggen.

Anderen lazen ook
Dit zijn de beste shampoos voor laag poreus haar (krullend haar)

Intens zwarte kleur & glans

Hierdoor werd de rest van mijn haar dus intens zwart na het gebruik van de treatment. Ik zag geen blauw-zwarte gloed, maar wel meer glans.

Tip: haar verven met CG vriendelijke 'haarverf' - Jean Paul Mynè"
Op deze foto zie je de textuur van de Organic Touch Color Treatment shampoo en masker

Natuurlijke kleurpigmenten

Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè zit vol met natuurlijke kleurpigmenten. Zorg er dus voor dat je vlekken direct verwijdert. Ik heb de vlekken op mijn huid er gemakkelijk afgekregen met behulp van zeep. Gelukkig had ik geen vlekken in mijn kleding, maar ik verwacht dat deze zwarte kleur er niet zo gemakkelijk uit gaat.

Organic Touch Color Treatment shampoo & masker

Gelukkig zitten de shampoo en het masker in een handige pompflacon. Hierdoor kun je het gemakkelijk doseren. De shampoo schuimt goed en het heeft een kruidige geur. Na het uitspoelen van de shampoo voelde mijn haar stroef aan. 

Het masker zorgde er gelukkig voor dat mijn haar weer lekker zacht werd en gemakkelijk te ontwarren was. Hoe langer je het masker laat inwerken, hoe intensiever de kleur wordt. Zelf heb ik het 15 minuten laten inwerken. Dit is iets langer dan de vereiste 10 minuten.

Ondanks dat mijn haar lekker zacht werd, viel het me trouwens op dat mijn haar stugger aanvoelde op dag 2. Dit vond ik niet prettig.

Curly girl methode & haar verven: dit is de haarverf die je moet hebben!

Wel of niet kopen?

De Navitas Organic Touch Color Treatment is een mooi product om te voorkomen dat je haarkleur snel vervaagd en je krullen er dof uitzien door het verven. Een grote pluspunt is dat het Curly Girl vriendelijk (CG) is.

Omdat mijn grijze haren niet zwart worden door deze Color Treatment zal ik voortaan weer mijn haar verven met haarverf. Dit is de enige mogelijkheid om mijn mijn grijze uitgroei zwart te krijgen. Jammergenoeg kan ik mijn haarverf dus niet vervangen door de Organic Touch Color Treatment van Jean Paul Mynè.

Waar kun je CG vriendelijke haarverf kopen?

Je hebt keuze uit 12 Organic Touch Color Treatments variërend in kleur van Grey Pepper tot Milk. Jean Paul Mynè is o.a. verkrijgbaar in deze betrouwbare webshop.

CG methode & haar verven: Curly Girl proof haarverf (review)

Dit vind je ook interessant

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Coco says

  Heel correct uitgelegd! Zo weet je wat je kopen kan.
  Geen product voor mij, maar ik geloof dat er veel lezers iets aan hebben!

 2. Renata says

  Wel makkelijk zo met een wasbeurt ineens een andere kleur haar hebben – wel lastiger dat je op de vlekken moet letten, maar niet onoverkomelijk he 🙂

 3. Ann - reisblog wANNderful says

  Ik had geen idee dat haarverf een negatief effect kan hebben op je krullen. Maar ik heb zelf dan ook steil haar. Maar je kiest natuurlijk best een niet te agressief product. En een goeie verzorging achteraf.

 4. MC Kleuver says

  Een leuke uitgebreide review! Ik heb mijn haar nooit geverfd en ben het ook niet van plan. Bij sommige meiden valt het trouwens wel erg op dat het geverfd is. Dat is niet mooi 🙂

 5. Eva says

  Jammer dat je haar juist stugger aanvoelde op de tweede dag, terwijl het je haar eerst juist zacht maakte. Zou je dit product nog eens gebruiken?

  • Debby says

   Dag Eva, ik ga het denk ik nog 1 keer uitproberen. Misschien moet ik even wennen aan het stroeve gevoel en merk ik wel een kleurverschil als ik het een paar weken ga gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar