Top

Grijs haar verven zonder je haar te beschadigen: 3 Tips

Heb je grijs haar en vind je het moeilijk om dit te accepteren? Don’t be ashamed. Het is een fase waar je doorheen gaat. Op een gegeven moment komt er een moment dat je er vrede mee hebt en het kunt accepteren. Voordat het zover is, deel ik 3 tips: grijs haar verven zonder je haar te beschadigen.

Waardoor krijg je grijs haar?

Grijs haar ontstaat wanneer haarzakjes minder pigment (melanine) aanmaken. Dit gebeurt ongeveer wanneer je tussen de 35 en 40 jaar bent. Het is een natuurlijk verouderingsproces waar je weinig invloed op kunt uitoefenen. Alhoewel, als je veel last hebt van stress, kun je het proces waarin je grijs wordt versnellen. Dit kan ook gebeuren wanneer je langdurig ziek wordt (dit gaat meestal ook gepaard met stress).

Anderen lazen ook
Ik ga mijn haar verven! En check mijn nieuwe haarproducten

Ook zouden haarproducten zoals shampoos en conditioners die een bepaalde hoeveelheid ammoniak, fosfaten en sulfaten bevatten, het krijgen van grijs haar versnellen. Dit komt doordat ze je haarwortels verzwakken. 

Grijs haar op jonge leeftijd: mogelijke oorzaken

Ondanks dat het krijgen van grijs haar over het algemeen te maken heeft met ouder worden, zijn er ook genoeg mensen die op jongere leeftijd grijs worden. Denk bijvoorbeeld aan Content creator Samantha Pollack.

Het op jonge leeftijd grijs worden heeft vaak te maken met erfelijkheid. Volgens de Haarstichting kunnen de volgende oorzaken ook van invloed zijn:

  • Roken
  • UV-straling
  • en verontreinigde luchtstoffen

Voeding & Vitamine B12

De Haarstichting geeft aan: “evenwichtige voeding is niet alleen van belang voor uw gezondheid, maar ook voor uw haardos. Vitamine B12 is belangrijk bij het vertragen van grijs haar voor uw 50e levensjaar.

Een tekort aan vitamine B12 draagt bij aan het grijs worden van uw haren. Deze vitamine bevindt zich in dierlijke producten als tonijn, eieren, vlees, zuivel en zalm. Overvloedig gebruik van snacks en koffie kan het vergrijzingsproces bespoedigen.”

Grijs haar verven zonder het te beschadigen: 3 tips

Als je er nog niet aan toe bent om grijs haar te krijgen of te accepteren dat je dit hebt, kun je volgende tips toepassen:

Tip 1: Wennen aan grijs haar

Wanneer je je 1e grijze haar ontdekte, ben je waarschijnlijk geschrokken. Je dacht waarschijnlijk: “oh sh*t!” Waarschijnlijk associeer je grijs haar met ouderdom en ben je bang dat je er niet meer jeugdig en aantrekkelijk uitziet.

Grijs haar verven (tijdelijk)

Het kan ook zijn dat je bang bent dat grijs haar je niet staat. Wanneer je dit denkt, heb ik een (gouden) tip:

  • Gebruik een grijze haarspray waarmee je tijdelijk delen van je haar grijs maakt voor een paar dagen. Uiteraard kun je ook je haar helemaal grijs sprayen. Op deze manier zul je sneller aan je grijze haren wennen. Ook zul je zien dat veel mensen positief op je grijze haren zullen reageren. Hierdoor zullen je negatieve gevoelens voor een (groot) deel verdwijnen.

In deze webshops kun je grijze haarspray kopen:

Tip 2: Colow Wow Root Cover up

Vind je tip 1 te heftig en wil je toch liever grijs haar verven? Zie hier een 2e tip die ik je kan geven: namelijk grijs haar verven zonder je haar te beschadigen met Color Wow Root Cover Up. Dit is ideaal als je nog niet heel erg veel grijs haar hebt.

Grijs haar verven zonder je haar te beschadigen: 3 Tips
Tijdelijke haarkleuring in mineraal poedervorm

Door dit product kun je het verven van je haar uitstellen. Het is namelijk een tijdelijke oplossing waardoor je voorkomt dat je je haar beschadigt. Root Cover Up is namelijk geen haarverf maar een tijdelijke haarkleuring in poedervorm:

Het is een mineraal poeder en je kunt het gebruiken als make-up voor je haar, baard of zelfs schaamhaar. Het voordeel is dat het er natuurlijk uitziet en goed blijf zitten. Zie hier enkele foto’s en een review over Color Wow Root Cover Up.

Je hoeft Color Wow Root Cover Up Root Cover Up niet alleen te gebruiken voor het bijwerken van uitgroei of grijs haar verven. Je kunt er namelijk ook highlights en lowlights mee creëren vanwege de verschillende kleuren die ze in het assortiment hebben.

Grijs haar verven zonder je haar te beschadigen: 3 Tips

Tip 3: Grijs haar verven met Henna

Wil je liever je haar permanent verven omdat je aardig wat grijs haar hebt? Of heb je geen zin om telkens je haar bij te werken? Overweeg dan het gebruik van Henna. Hiermee kun je namelijk ook grijs haar verven zonder het te beschadigen. Let er echter wel op dat je 100% natuurlijke Henna koopt zonder metaalzout en ook geen zwarte henna!

Inspiratie nodig?

Olaplex behandeling voor na het verven

Ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk het blog artikel: 11 vrouwen met super mooi grijs haar: be inspired

Lees ook

Gebruikte bronnen: Haarstichting | https://mens-en-gezondheid.infonu.nl

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Silkeblogs says

    Ik heb hierover al zoveel gelezen! Klinkt superfijn, zeker iets om te onthouden. Ik heb gelukkig nog geen grijs haar, maar highlights zou ik wel eens willen proberen =D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar