Skip to Content

Mijn Controlled Chaos ervaring: helpt dit echt tegen ontplofte krullen?

Een niet-goed-geld-terug-garantie en krullen die mooi blijven ondanks regen en wind? Het lijkt op sprookje, maar toch belooft Controlled Chaos dit. Dit wilde ik wel eens zien. Ik bestelde de producten en schreef een review.

Tekst en beeld: Debby | Eindredactie: Angela Macblogster

Controlled Chaos voor krullend haar wordt niet meer gedistribueerd naar Nederland. Je kunt het nog wel bij sommige kappers kopen die het op voorraad hebben. Een andere optie is kopen via Amerika:

Controlled Chaos review

Review Controlled Chaos voor krullen

Heb jij ook al veel geld uitgegeven aan veelbelovende krullen haarproducten? Ik ook! Ik doe alles voor perfect krullend haar. Ik heb verschillende haarproducten geprobeerd, waaronder Bounce Curl. Toch bleef ik zoeken naar hèt haarproduct en kwam in aanraking met Controlled Chaos.

Dit merk verkoopt lichte haarproducten voor krullen. Het voorkomt droog haar en pluizige krullen.

Niet-goed-geld-terug-garantie

Ik kwam Controlled Chaos tegen op Facebook. Volgens hen heb je geen andere verzorgingsproducten meer nodig. Bijvoorbeeld geen mousse, gel of olie. Ook claimen ze dat je krullen goed blijven zitten tijdens wind en regen.

Ze zijn zo overtuigd van hun producten dat ze een niet-goed-geld-terug-garantie geven. Dit wilde ik wel eens zien.

Op hun website las ik het volgende:

Controlled Chaos Hair | krullen onder controle!

Winnaar van de BEST CURLS EVER AWARD 2017

Wij beloven jou dat jij je veerkrachtige, zachte, glanzende krullen terug krijgt.

Krullen die mooi blijven tijdens regen & wind

Hoe meer ik over de haarproducten van Controlled Chaos Hair las, hoe nieuwsgieriger ik werd. Ik heb dus toch maar een set haarproducten besteld ondanks dat ik me had voorgenomen om niets te bestellen en eerst netjes mijn fles Bounce Curl gel op te maken.

Inhoud Controlled Chaos Hair set

De set met haarproducten die ik kocht bestaan uit:

  • Hair Cleanser: shampoo zonder sulfaten (tube van 237 ml).
  • Haar moisturizer: hydraterende conditioner tegen droog haar en pluizige krullen. Geschikt voor geverfd haar. Als je erg droog haar hebt kun je de Controlled Chaos haar moisturizer in je haar laten zitten en niet uit te spoelen (tube van 237 ml).
  • Original Curl Crème​: krullen crème favoriet van de populaire website Naturally Curly. Bevat geen toegevoegde gluten, parabenen of sulfaten (tube van 184 ml).
Review: Controlled Chaos Hair tegen ontplofte krullen
De set met producten die ik heb besteld

Tijdelijke korting

Via Facebook was er een Controlled Chaos Kortingsactie waarbij je € 20 korting krijgt op de gehele set! Je krijgt er tijdelijk ook een gratis Extreme Mist Vernevelaar bij. Dit is een arbo proof vernevelaar waarmee je je krullen licht vochtig kunt maken.

Je krijgt geen last van kramp in je vingers of zere polsen als je de vernevelaar gebruikt. Bovendien is 1 keer drukken = 4 seconden sprayen!

Review Hair Cleanser – shampoo zonder sulfaten

Na 2 dagen had ik het pakket al in huis en ik moet zeggen dat het heerlijk ruikt. Er zit een duidelijke, stap voor stap handleiding bij en het is heel belangrijk dat je dit precies opvolgt. Mijn Controlled Chaos ervaring:

De sulfaatvrije shampoo schuimt praktisch niet, maar maakt je krullen wel goed schoon. Het is gemakkelijk te verdelen en uit te spoelen. Ik gebruik ongeveer een hoeveelheid shampoo ter grootte van 2 euro muntstuk.

Review Controlled Chaos Haar moisturizer

Na het gebruik van de sulfaatvrije shampoo heb ik de Haar Moisturizer gebruikt. Hiervan heb ik ook dezelfde hoeveelheid gebruikt als bij de Controlled Chaos shampoo.

De moisturizer vond ik gemakkelijk aan te brengen op mijn krullen. Het zorgt ervoor dat mijn krullen niet pluizig worden, maar het is wel belangrijk om het heel goed te verdelen in je haar.

Wel of niet uitspoelen?

Je kunt de Controlled Chaos Haar Moisturizer:

  • helemaal uitspoelen,
  • kort uitspoelen
  • of niet uitspoelen.

De keuze die je maakt is afhankelijk van jouw haar.

De 1e keer toen ik het gebruikte koos ik voor kort uitspoelen. Het resultaat: ik had een klein beetje pluis bovenop mijn hoofd. Voor mij werkt het dus het beste om de haar moisturizer wel volledig uit te spoelen. Als ik dit doe heb ik namelijk geen pluis en zijn mijn curls meer bouncy.

Review Controlled Chaos Original Curl Crème​

De volgende stap is het is het aanbrengen van de Original Curl Crème. De krullen crème:

  • versterkt krullend haar,
  • voorkomt pluizig haar,
  • voegt glans toe
  • en beschermt je krullen tegen wamte/hitte door de zon of het gebruik van een föhn.

Ook dit haarproduct moet je goed verdelen over je krullen. Dus goed knijpen en kneden.

Zachte bouncy krullen

Hierna heb ik een diffuser op een koude stand gebruikt om mijn krullen te drogen. Mijn haar voelde heel zacht tijdens het drogen. Zo zacht dat ik er eigenlijk van uit ging dat ik een bos zachte pluizige krullen zou krijgen.

Maar dit was niet het geval, mijn krullen waren super bouncy en stevig! Ik had niet het gevoel dat er teveel product in mijn haar zat.

Review: Controlled Chaos Hair tegen ontplofte krullen
1e foto: before | 2e foto: 1e keer gebruik Controlled Chaos Hair set kort uitspoelen Haar Moisturizer (na knipbeutr)| 3e foto: 2e keer gebruik Controlled Chaos Hair set met volledig uitspoelen Haar Moisturizer

2nd Day hair & krullen refresh

’s Avonds ben ik gaan slapen met een pineapple (een losse staart bovenop mijn hoofd). Ik had weinig vertrouwen in hoe het er de volgende dag uit zou zien.

Ik had het gevoel dat mijn krullen er de volgende dag er pluizig en super slap uit zouden zien. Dit dacht ik omdat mijn haar zo zacht aanvoelde. Gelukkig was dit totaal niet het geval.

De volgende dag heb ik mijn haar een beetje vochtig gemaakt met de vernevelaar. Ook heb ik er weer een klein beetje Original Curl Crème in gekneed. Mijn haar zat weer alsof het pas gewassen was!

Is dit een aanrader: ja of nee?

Mijn eerste indruk is dus erg goed. Mijn krullen voelen super zacht aan. Het is echt alsof er geen haarproduct in mijn haar zit en toch heb ik een goede kruldefinitie en bouncy curls!

Ik blijf Controlled Chaos de komende tijd gebruiken om uit te zoeken wat voor mij de perfecte hoeveelheid is om te gebruiken. Ik heb er zeker vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Dus sorry Bounce Curl……. Welkom Controlled Chaos!

Waar kun je Controlled Chaos kopen?

Controlled Chaos voor krullend haar wordt niet meer gedistribueerd naar Nederland. Je kunt het nog wel bij sommige kappers kopen die het op voorraad hebben. Een andere optie is kopen via Amerika:

Heb je dit ook gelezen?

geen pluizige krullen dankzij Gliss Kur Control & Anti-Frizz
5 geboden voor verzorgen krullen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wendy

Monday 25th of May 2020

Vanmorgen geknipt bij een krullenkapper en ze gebruikte deze producten. Binnen een uur was alles uitgezakt! Heel snel m'n eigen cg producten er weer bijgepakt. Dit niet meer.

Macblogster

Thursday 28th of May 2020

Hoi Wendy, dat is niet fijn! Heb je contact opgenomen met de krullenkapper?

Shar

Monday 4th of March 2019

Hoi hoi,

Beetje laat haha maar ik vroeg me af of er in deze producten siliconen zitten? Ik zag wel sulfaatvrij maar kon verder weinig vinden Ik volg zelf nml de curly girl methode

Liefs

Macblogster

Tuesday 5th of March 2019

Heb je op de website gekeken van Controlled Chaos? Daar kun je ongetwijfeld info vinden over het wel of niet CG proof is. Zie: http://www.controlledchaoshair.nl/Webwinkel-Page-2298383/Antwoord-op-uw-vragen.html

Anna

Thursday 14th of February 2019

Hoi wanneer was de controller chaos actie op FB want 8k vind m niet. Ik spoel het niet uit, de ene keer blijft het beter zitten dan de andere keer.

Macblogster

Thursday 14th of February 2019

Hoi Anna, het blog artikel is vorig jaar geschreven. De actie zal nu niet meer beschikbaar zijn. Wellicht kun je rechtstreeks contact opnemen met Controlled Chaos zelf. Geef aan dat je de review op Macblogster hebt gelezen en daar iets las over een actie. Wie weet heb je geluk en mag je er alsnog gebruik van maken. Succes.

Nathalie

Saturday 7th of July 2018

Ik ben nog niet helemaal tevreden met deze producten helaas. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd maar het voelt nog niet goed. Ik blijf proberen tot het op is en mocht ik alsnog niet tevreden zijn dan ga ik lekker weer over op mijn oude vertrouwde producten van Aunt Jackie en de chi keratin silk infusion volgens de LOC methode :)

Debby

Monday 9th of July 2018

Bij mij was het probleem dat ik teveel gebruikte en het product niet goed genoeg verdeelde in mijn haar. Daar moet je echt even de tijd voor nemen. Ze hebben trouwens een hele goede klantenservice. Ze geven daar heel snel en persoonlijk advies.

Maike

Tuesday 15th of May 2018

Hallo medekrullenbol, mijn haar is na gebruik van de Controlled chaos producten super zacht, maar erg pluizig. Vooral aan het eind vd dag. Het is net of de substantie niet plakkerig genoeg is. De krul blijft geen bundeltje. Ik spoel de moisturizer half uit. Wat doe ik verkeerd?

Debby

Wednesday 16th of May 2018

Dat had ik ook na een tijdje. Ik spoel de conditioner niet meer uit. Ik doe nu een klein beetje in mijn haar tijdens het wassen en echt nog een mini beetje voor ik de curl creme aanbreng. Wel probeer ik het goed streng voor streng te verdelen. Je bent er wel even mee bezig helaas. Wat mij ook helpt is om s avonds met de vernevelaar mijn haar vochtig te maken en dan bij de pluizige stukjes weer een klein beetje creme aan te brengen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.