Top

Mijn Controlled Chaos ervaring: helpt dit tegen ontplofte krullen?

Nederland is een nieuw haarproduct voor krullen rijker, namelijk Controlled Chaos. Ik kwam in aanraking met dit merk en laat je het resultaat zien. Zie en lees hier over mijn Controlled Chaos ervaring: helpt dit tegen ontplofte krullen?

Tekst en beeld: Debby

Review: Controlled Chaos Hair tegen ontplofte krullen

Controlled Chaos voor krullen

Heb jij ook al veel geld uitgegeven aan veelbelovende krullen haarproducten? Ik ook! Ik doe alles voor perfect krullend haar. Ik heb verschillende haarproducten geprobeerd, waaronder Bounce Curl. Toch bleef ik zoeken naar hèt haarproduct en kwam in aanraking met Controlled Chaos. Dit merk verkoopt lichte haarproducten voor krullen. Het voorkomt droog haar en pluizige krullen.

Niet-goed-geld-terug-garantie

Ik kwam Controlled Chaos tegen op Facebook. Ze gaven aan dat je krullen goed blijven zitten zelfs tijdens wind en regen. Dit wilde ik wel eens zien. Op hun website las ik:

Controlled Chaos Hair | krullen onder controle!
Winnaar van de V.S. BEST.CURLS.EVER. AWARD 2017
Vanaf nu ook verkrijgbaar in Nederland.

Wij beloven jou dat jij je veerkrachtige, zachte, glanzende krullen terug krijgt.
Daarnaast heb je geen andere verzorgingsproducten meer nodig, geen
schuim, gel, olie, fixatie etc. Zelfs bij wind en regen blijven je krullen in balans.
Klinkt onwerkelijk toch…maar het is echt waar. Wij zijn zo overtuigd van de Curl crème dat wij een niet-goed-geld-terug-garantie afgeven. De enige voorwaarde is dat de tube voor 2/3 gevuld terug moet binnen 1 week. Dit is alleen van toepassing op de Curl Crème.

Ik kon niet wachten!

Hoe meer ik over de haarproducten van Controlled Chaos Hair las, hoe nieuwsgieriger ik werd. Ik heb dus toch maar een set haarproducten besteld ondanks dat ik me had voorgenomen om niets te bestellen en eerst netjes mijn fles Bounce Curl gel op te maken.

Mijn Controlled Chaos ervaring: helpt dit tegen ontplofte krullen?

Review: Controlled Chaos Hair set

Inhoud Controlled Chaos Hair set

De set met haarproducten die ik kocht bestaan uit:

 • Hair Cleanser: shampoo zonder sulfaten (tube van 237 ml).
 • Haar moisterizer: hydraterende conditioner tegen droog haar en pluizige krullen. Geschikt voor geverfd haar. Als je erg droog haar hebt kun je de Controlled Chaos haar moisterizer in je haar laten zitten en niet uit te spoelen (tube van 237 ml).
 • Original Curl Crème​: krullen crème favoriet van de populaire website Naturally Curly. Bevat geen toegevoegde gluten, parabenen of sulfaten (tube van 184 ml).
Anderen lazen ook
Wecolour review: Dark Bamboo & Argan Silk - Onverwachte verrassing

Tijdelijke korting

Via Facebook is er een Controlled Chaos Kortingsactie waarbij je € 20 korting krijgt op de gehele set! Je krijgt er tijdelijk ook een gratis Extreme Mist Vernevelaar bij. Dit is een arbo proof vernevelaar waarmee je je krullen licht vochtig kunt maken. Je krijgt geen last van kramp in je vingers of zere polsen als je de vernevelaar gebruikt. Bovendien is 1 keer drukken = 4 seconden sprayen!

Lees ook

Shampoo zonder sulfaten

Na 2 dagen had ik het pakket al in huis en ik moet zeggen dat het heerlijk ruikt. Er zit een duidelijke, stap voor stap handleiding bij en het is heel belangrijk dat je dit precies opvolgt. Mijn Controlled Chaos ervaring:

De sulfaatvrije shampoo schuimt praktisch niet, maar maakt je krullen wel goed schoon. Het is gemakkelijk te verdelen en uit te spoelen. Ik gebruik ongeveer een hoeveelheid shampoo ter grootte van 2 euro muntstuk.

Controlled Chaos Haar moisterizer

Na het gebruik van de sulfaatvrije shampoo heb ik de Haar Moisturizer gebruikt. Hiervan heb ik ook dezelfde hoeveelheid gebruikt als bij de Controlled Chaos shampoo. De moisturizer vond ik gemakkelijk aan te brengen op mijn krullen. Het zorgt ervoor dat mijn krullen niet pluizig worden, maar het is wel belangrijk om het heel goed te verdelen in je haar.

Wel of niet uitspoelen?

Je kunt de Controlled Chaos Haar Moisturizer helemaal uitspoelen, kort uitspoelen of niet uitspoelen. De keuze die je maakt is afhankelijk van jouw haar. De 1e keer toen ik het gebruikte koos ik voor kort uitspoelen. Ik had een klein beetje pluis bovenop mijn hoofd. Voor mij werkt het dus beste om de haar moisturizer wel uit te spoelen. Als ik dit doe heb ik geen pluis en meer bouncy curls!

Anderen lazen ook
DIY: haarmaskers waar je haar "yipieyayeeh" van zegt

Controlled Chaos Original Curl Crème​

De volgende stap is het is het aanbrengen van de Original Curl Crème. De krullen crème versterkt krullend haar, voorkomt pluizig haar, voegt glans toe en beschermt je krullen tegen wamte/hitte door de zon of het gebruik van een föhn. Ook dit haarproduct moet je goed verdelen over je krullen. Dus goed knijpen en kneden.

Gebruik diffuser

Hierna heb ik een diffuser op een koude stand gebruikt om mijn krullen te drogen. Mijn haar voelde heel zacht tijdens het drogen. Zo zacht dat ik er eigenlijk van uit ging dat ik 1 bos met zachte pluizige krullen zou krijgen. Maar dit was niet het geval, mijn krullen waren super bouncy en stevig! Ik had niet het gevoel dat er teveel product in mijn haar zat.

Review: Controlled Chaos Hair tegen ontplofte krullen

1e foto: before | 2e foto: 1e keer gebruik Controlled Chaos Hair set kort uitspoelen Haar Moisturizer (na knipbeutr)| 3e foto: 2e keer gebruik Controlled Chaos Hair set met uitspoelen Haar Moisturizer

‘Second day hair’

‘s Avonds ben ik gaan slapen met een pineapple (een losse staart bovenop mijn hoofd). Ik had weinig vertrouwen in hoe het er de volgende dag uit zou zijn. Ik had het gevoel dat mijn krullen de volgende dag een bos met pluis zouden zijn en super slap, omdat mijn haar zo zacht aanvoelde. Gelukkig was dit niet het geval.

Mijn Controlled Chaos ervaring

De volgende dag heb ik mijn haar een beetje nat gemaakt met de vernevelaar en er weer een klein beetje Original Curl Crème in gekneed. Het zat weer alsof het net gewassen was! Mijn eerste indruk is dus erg goed. Mijn krullen voelen super zacht aan. Het is echt alsof er geen haarproduct in mijn haar zit en toch heb ik een goede kruldefinitie en bouncy curls.

Ik blijf Controlled Chaos Hair dus de komende tijd gebruiken om uit te zoeken wat voor mij de perfecte hoeveelheid is om te gebruiken. Ik heb er zeker vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Dus sorry Bounce Curl……. Welkom Controlled Chaos!

Waar kun je Controlled Chaos Hair kopen?

Controlled Chaos Hair is verkrijgbaar via hun Nederlandse website. Hier kun je ook intstructiefilmpjes vinden voor het gebruik van de haarproducten op verschillende krultypen. Ze hebben trouwens ook een krullen crème voor mannen.

Lees ook

geen pluizige krullen dankzij Gliss Kur Control & Anti-Frizz 5 geboden voor verzorgen krullen verschillende soorten concealers 5 Proteïne treatments waarmee je je haar opnieuw tot leven wekt

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Maike says

  Hallo medekrullenbol, mijn haar is na gebruik van de Controlled chaos producten super zacht, maar erg pluizig. Vooral aan het eind vd dag. Het is net of de substantie niet plakkerig genoeg is. De krul blijft geen bundeltje. Ik spoel de moisturizer half uit. Wat doe ik verkeerd?

  • Debby says

   Dat had ik ook na een tijdje. Ik spoel de conditioner niet meer uit. Ik doe nu een klein beetje in mijn haar tijdens het wassen en echt nog een mini beetje voor ik de curl creme aanbreng. Wel probeer ik het goed streng voor streng te verdelen. Je bent er wel even mee bezig helaas. Wat mij ook helpt is om s avonds met de vernevelaar mijn haar vochtig te maken en dan bij de pluizige stukjes weer een klein beetje creme aan te brengen.

 2. Nathalie says

  Ik ben nog niet helemaal tevreden met deze producten helaas. Ik heb het op verschillende manieren geprobeerd maar het voelt nog niet goed. Ik blijf proberen tot het op is en mocht ik alsnog niet tevreden zijn dan ga ik lekker weer over op mijn oude vertrouwde producten van Aunt Jackie en de chi keratin silk infusion volgens de LOC methode 🙂

  • Debby says

   Bij mij was het probleem dat ik teveel gebruikte en het product niet goed genoeg verdeelde in mijn haar. Daar moet je echt even de tijd voor nemen. Ze hebben trouwens een hele goede klantenservice. Ze geven daar heel snel en persoonlijk advies.

   • Nathalie says

    Hoi Debby,

    Dank voor je reactie!! Ik neem de tijd er zeker voor hoor 😉 Ik zal het eens proberen met minder, want vandaag voelde mijn haren niet prettig aan en had ik het gevoel inderdaad te veel gebruikt te hebben.

    Gr. Nathalie

 3. Anna says

  Hoi wanneer was de controller chaos actie op FB want 8k vind m niet.
  Ik spoel het niet uit, de ene keer blijft het beter zitten dan de andere keer.

  • Macblogster says

   Hoi Anna, het blog artikel is vorig jaar geschreven. De actie zal nu niet meer beschikbaar zijn. Wellicht kun je rechtstreeks contact opnemen met Controlled Chaos zelf. Geef aan dat je de review op Macblogster hebt gelezen en daar iets las over een actie. Wie weet heb je geluk en mag je er alsnog gebruik van maken. Succes.

 4. Shar says

  Hoi hoi,

  Beetje laat haha maar ik vroeg me af of er in deze producten siliconen zitten? Ik zag wel sulfaatvrij maar kon verder weinig vinden
  Ik volg zelf nml de curly girl methode

  Liefs

 5. Wendy says

  Vanmorgen geknipt bij een krullenkapper en ze gebruikte deze producten. Binnen een uur was alles uitgezakt! Heel snel m’n eigen cg producten er weer bijgepakt. Dit niet meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar