Top

Dit gebeurt er als je haarverzorging gebruikt die niet geschikt is voor jouw krullen

Heb jij ook vooroordelen als het aankomt op bepaalde haarverzorging? Soms kunnen dit soort haarproducten toch verrassen uitpakken doordat het ervoor zorgt dat je krul net iets beter zit. Als je goed zoekt vindt je dit soort pareltjes in de drogisterij. In mijn zoektocht naar dit soort betaalbare parels, testte ik 2 haarproducten uit de Wella New Wave Curls lijn. Lees hier of en wanneer je naar de winkel moet rennen om dit te scoren.

Tekst: Debbby Loring (type 2c en 3a krullen) in samenwerking met Angela Loy | Beeldmateriaal: Angela Loy

Review Wella New Wave Curl

Ik zou dit niet snel zelf kopen

Laatst ontving ik 2 haarproducten die ik zelf niet zo snel zou kopen, namelijk:

 • Wella New Wave Curls & Waves Mousse
 • Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray.

Dit zijn stylingsproducten die je gebruikt nadat je je haar hebt verzorgd met bijvoorbeeld een leave-in conditioner.

Herken je mijn vooroordelen?

Zelf zou ik ze niet 123 kopen omdat ik nogal wat vooroordelen heb over Mousse en Sea Salt Texture Gel Spray, namelijk:

 • “het droogt je haar uit”
 • “het is plakkerig”
 • “het zorgt voor pluizig haar”
 • “Wella producten zijn niet geschikt voor krullend haar”

Herken je ze?

Toch heb ik deze Wella New Wave haarproducten getest. Hebben de producten mij positief verrast of blijf ik na deze test bij mijn mening? Je leest het hier.

Review Wella New Wave Curls

Wella New Wave Curls & Wave Mousse & Sea Salt Texture Spray

Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray

Als eerste heb ik de Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray getest. Ik was best huiverig, want Sea Salt spray staat er om bekend dat het behalve volume ook een warrige ‘Ibiza look’ creëert. Warrig in combinatie met krullen doet mij al snel denken aan pluizig krullend haar. Ik denk dus deze spray beter tot zijn recht komt bij iemand met een slag in het haar (type 2a en 2b krullen), dan bij mijn type 2c en 3a krullen. Omdat ik nieuwsgierig ben, probeer ik het toch uit.

Gebruiksinstructie Wella Sea Salt spray

Op de verpakking staat er erg weinig informatie, namelijk:

“Spray op droog of licht vochtig haar, kneed of breng je strandlook in model met je vingers. Laat je haar natuurlijk drogen.”

Ik besluit het op mijn manier te gebruiken en heb vooraf, nadat ik mijn haar had gewassen, een beetje leave-in conditioner van Mixed Chicks in mijn krullen gedaan. Hiermee voorkom ik dat ik aan het einde van de dag met droog en pluizig haar eindig.

Sea Salt Spray in combinatie met Mixed Chicks

De Mixed Chicks leave-in conditioner heb ik aangebracht op nat haar. Hierna heb ik met een katoenen t-shirt het overtollige water uit mijn haar geknepen. Ik gebruik een katoenen t-shirt om pluizige krullen te voorkomen. Hierna heb ik de Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray gebruikt op vochtig haar. Dankzij de spray kun je de Sea Salt texture gel eenvoudig verdelen over je haar. Ik heb het daarna een kleine 10 minuten met de diffuser gedroogd omdat het anders erg lang duurt voor het droog is.

Review Wella New Wave Sea Salt Spray

Achterkant Review Wella New Wave Sea Salt Texture Spray

Wat is er met mijn krullen gebeurd…?

Tijdens het aanbrengen van de Sea Salt Texture Gel Spray voelde ik al dat mijn haar stroever aanvoelde dan normaal. Niet plakkerig, maar wel minder zacht dan ik gewend ben als ik andere haarproducten gebruik.

Stroef gevoel

Nadat mijn krullen droog waren, bleef dit stroeve gevoel aanhouden. Houd hier dus rekening mee. Persoonlijk houd ik niet van dit gevoel en heb dan sterk de neiging om mijn haar weer te wassen omdat het niet schoon aanvoelt. Toch deed ik dit niet omdat de Wella Sea Salt spray wel voor meer haar volume zorgde.

Nonchalante Ibiza look

Helaas had ik minder bounce en minder kruldefinitie. Ook had ik meer pluis. Mijn haar had wel meer volume. De nonchalante Ibiza look had ik ook, maar ik vond het niet mooi om het los te dragen. Ik merkte wel dat opsteken of delen vastzetten beter ging dan normaal. Mijn haar bleef beter zitten doordat het wat stroever was. Ik heb het die dag dus opgestoken met wat losse plukjes. En daar was het perfect voor.

Is Wella Sea Salt spray geschikt voor krullen?

De geur van de Wella Sea Salt spray vind ik erg lekker ruiken. Het is een frisse, licht zoete geur. Helaas moest ik de volgende dag mijn krullen weer wassen omdat ze nog een beetje in de “opsteekstand” bleven zitten. Dit vind ik jammer. Ik had gehoopt dat mijn krullen minder stroef en juist luchtig zouden aanvoelen. Alsof ik een tijdje bij een strandtentje had gezeten met de zeewind in mijn haar. Maar het zag er eerder uit alsof ik met vochtig haar was gaan slapen.

Krullen die niet uitzakken

De Wella Sea Salt heb ik een aan vriendin gegeven met een slag in het haar. Ze heeft type 2a & 2b krullen en ik was benieuwd hoe dit op haar haar uitpakt. Wat blijkt: als ze gaat slapen met papillotten staat ze de volgende dag op met krullen. De krullen blijven een paar dagen zitten en zakken niet snel uit terwijl ze wel lang haar heeft. Tot op het midden van haar rug. Ze gaf wel aan dat het moeilijk was de juiste hoeveelheid te gebruiken. Je gebruikt als snel teveel en dan kun je letterlijk niets meer met je haar behalve wassen en opnieuw beginnen. Kortom, 2 keer links en rechts sprayen is voldoende. Maar ook in dat geval voelt en ziet je haar er ‘touw-achtig’ uit.

Anderen lazen ook
Perfect krullend haar dankzij deze 4 haarproducten voor krullen

Mijn conclusie

Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray is niet geschikt voor dagelijks gebruik als je krullend haar hebt. Toch ga ik deze Sea Salt spray wel weer gebruiken, maar alleen wanneer ik bijvoorbeeld een feestje heb en mijn haar wil opsteken.

Pluspunten:

 • creëert volume
 • zorgt ervoor dat je krullen niet uitzakken als je type 1 t/m 2b krullen hebt.

Minpunten:

 • niet per se geschikt voor krullend haar
 • je haar voelt stroef
 • hydrateert niet

Verkoopinfo Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray

Wella New Wave Sea Salt Texture Gel Spray is echt een stylingsproduct en geen verzorgend haarproduct. Het kost rond de 6 euro voor 150ml.

Wella New Wave Curls & Waves Mousse

Behalve de Wella Sea Salt spray heb ik ook de Wella New Wave Curls & Waves Mousse getest. Dit is ook een stylingsproduct. Opnieuw stond er erg weinig informatie op de verpakking:

“Aanbrengen op vochtig haar, kneden. Natuurlijk laten drogen of föhnen met een diffuser.”

Haar mousse in combinatie met leave-in conditioner

Ik heb Wella New Wave Curls & Waves Mousse als volgt gebruikt:

 1. Ook nu heb ik na het wassen weer een klein beetje leave-in conditioner gebruikt.
 2. Daarna de haar mousse in mijn krullen gekneed en goed met mijn vingers verdeeld over mijn haar.
 3. mijn krullen met een diffuser geföhnd tot het voor ongeveer 80% droog was.
 4. Hierna heb ik het verder aan de lucht laten opdrogen.

Resultaat

Mijn haar voelde niet hard of plakkerig. Dit viel me dus enorm mee. Ik had volume maar ook wat meer pluis. Vooral boven op mijn hoofd. Ook viel het mij op dat mijn haar naarmate de dag vorderde meer ging pluizen. Dit Wella stylingsproduct bevat dus te weinig verzorgende ingrediënten voor krullend haar. Lees dit review van Macblogster over een haar mousse met hydraterende eigenschappen

Review Wella New Wave Curls & Wave Mousse & Sea Salt Texture Spray

Wella New Wave Curls & Wave Mousse & Sea Salt Texture Spray

Mijn conclusie

De Wella mousse is stevig en je kunt het goed verdelen over je haar. Het viel me op dat het niet plakkerig aanvoelt, maar juist een beetje glibberig. Dit komt misschien door de siliconen die in deze mousse zitten. Het heeft mij positief verrast omdat het mijn haar totaal niet plakkerig of hard maakte terwijl ik dit wel had verwacht. Maar helaas zorgde het niet voor veerkrachtige, pluisvrije krullen. Deze mousse ga ik dus niet vaker gebruiken. Mijn krullen hebben stylingsproducten nodig waarin meer verzorgende ingrediënten aan zijn toegevoegd. Dit Wella product bevat dit onvoldoende.

Betere kruldefinitie

Ook deze Wella haar mousse gaf ik aan mijn vriendin met een slag in het haar (type 2a & 2b krullen). De mousse werkt wel goed bij haar. Ze krijgt iets meer krullen en een betere kruldefinitie. Wel vond ze het wat plakkerig voelen. Voor haar niet iets om dagelijks te gebruiken, maar wel als ze een avondje wat meer kruldefinitie wilt.

Pluspunten:

 • gemakkelijk te verdelen,
 • zorgt voor een betere kruldefinitie als je type 2a of 2b hebt. 

Minpunten:

 • voelt glibberig,
 • niet geschikt voor krullend haar (vanaf type 2c t/m 4c),
 • hydrateert krullend haar niet (vanaf type 2c t/m 4c).
Anderen lazen ook
Cantu haarproducten: betaalbaar, CG vriendelijk & slecht voor je haar?

Verkoopinfo Wella New Wave Curls & Waves Mousse

Wella New Wave Curls & Waves Mousse is echt een stylingsproduct en geen verzorgend haarproduct. Als je een slag in je haar hebt, dan is deze Wella New Wave Curls & Waves Mousse zeker geschikt vanwege de volume die je krijgt. De mousse kost ongeveer 4 euro voor 200ml.

Q | Probeer je ook wel eens haarverzorging uit die niet bedoeld is voor jouw type haar?

Lees ook:

ApHogee Curlific Texture Treatment: zacht & gehydrateerd haar Mooie krullen maken met Hawaiian Silky, Shea Moisture & pure Monoi Oil Deze Denman brush past bij jouw krullen 4 Super tips voor krullen & kroeshaar die ik kreeg tijdens Natural Hair Academy Paris


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Nicole Orriëns says

  Het juiste product vinden is inderdaad heel belangrijk, maar ook wel moeilijk. Als ik niet goede spullen gebruik voor mijn haar lijk ik net zo’n uitgebloeide paardebloem. Een en al dor en droog pluis.

  Op het moment werkt de Gliss kur in zo’n zwarte fles bij mij best goed. Ik koop het bij de Action.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar