Skip to Content

Hoe lang blijven deze Primark PS Pro liquid lipsticks zitten?

Als ik lipstick koop wil ik dat het long lasting is. Om die reden gebruik ik graag MAC lipsticks omdat minstens 6 uur blijven zitten. Helaas zit hier ook een prijskaartje aan. Volgens Primark kan dit goedkoper. Zo kocht ik 3 matte nude lipsticks uit het Primark make-up assortiment. Ook wel genaamd Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick. Ze kosten enkel €4 per stuk. De vraag is echter: hoe lang blijven deze Primark nude liquid lipsticks zitten? Kijk je mee?
Hoe lang blijven deze Primark PS Pro liquid lipsticks zitten?

Primark Make-up

Als ik in de buurt van een Primark ben, ga ik vaak even naar binnen. Ik loop dan linea recta naar het make-up schap om er ‘even te snuffelen’. Doordat Primark make-up erg goedkoop is kan ik het vaak niet laten PS Pro make-up mee te nemen. Dit komt doordat ik vaak benieuwd ben naar de kwaliteit van het make-up. Zo kocht ik bijvoorbeeld een Primark look a like van de Bobby Brown Shimmer Brick.

Primark PS Pro Lipsticks

Toen ik de Primark PS Pro Shimmer Brick kocht, nam ik tegelijkertijd Primark PS Pro lipsticks mee. Ik kocht de kleuren:

 • Metal Rose (metallic)
 • Bronze Dip (metallic)
 • Rose in Paris (matte)

Je kunt deze Primark PS Pro lipsticks omschrijven als nude kleurige liquid lipsticks met een metallic of matte finish.

Hoe kiss proof is Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick?

Primark PS Pro Liquid Lipsticks: Metal Rose (metallic), Bronze Dip (metallic) & Rose in Paris (matte).

Deze Primark lipstick lijkt op…

Toen ik het Primark make-up bekeek viel mijn oog in de 1e instantie op de kleur Metal Rose. Het deed mij namelijk denken aan de telkens uitverkochte liquid lipstick Trinket van Sugar Pill. Of de kleuren als 2 druppels water op elkaar lijken weet ik niet, maar de prijs is duidelijk lager. Metal Rose kost namelijk €4 en Trinket kost €18.

PS Pro Liquid Matte Lipstick

Voordat ik de Primark lipsticks ging testen viel mij op dat het volgende op de verpakking staat:

 • “Kiss Proof Liquid Matte Lipstick.
 • Ultra Long Lasting.
 • No Transfer Film.
 • Vitamin E”

Wauw, Primark belooft een hoop en dat voor €4! Ik vroeg me wel direct af of dit mogelijk is, want zelfs mijn matte liquid lipsticks van MAC zijn niet kiss proof en die zijn prijziger. Ik associeer een hogere prijs namelijk met een betere kwaliteit. Of deze denkwijze correct is zal ik dan ook ondervinden tijdens het testen van deze Primark producten.

 photo Primark_PS_Pro_Matte_Liquid_Lipstick_swatches_zps5zylqips.jpg

Primark PS Pro Liquid Lipsticks: Metal Rose, Bronze Dip & Rose in Paris.

Dekking Primark PS Pro Lipsticks

Tijdens het testen besloot ik de Primark PS Pro lipsticks eerst op mijn arm te swatchen om te beoordelen welke dekking deze liquid lipsticks hebben. Zo op mijn arm is de dekking goed. Het swatchen gaat dan ook gemakkelijk. In 1 swipe heb ik een dekkende streep PS Pro lipstick op mijn arm.

Lees ook: Color Block Lips: Spice Up your (lipstick) life

Plakkerdeplak

Eenmaal op mijn lippen aangebracht voelen de Primark lipsticks in de 1e instantie plakkerig aan. De dekking is echter goed, 1 laag is in principe voldoende. Een 2e laag is dus niet nodig. Doe je dit wel dan duurt het langer voordat de liquid lipstick zijn opgedroogd. Ook houdt het plakken langer aan. En met langer bedoel ik minstens 30 minuten. Ain’t nobody got time for that. Ik in elk geval niet.

Hoe kiss proof is Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick? photo Primark_Bronze_Dip_Kiss_Proof_Matte_Liquid_lipstick_zpsekh7oqky.jpg

Lip Swatch Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick: Bronze Dip. Zoals je kunt zien is de lipstick al vervaagd aan de binnenkant van mijn lippen.

Als je binnen 10 minuten iets eet, drinkt, zoent of je lippen teveel op elkaar doet, vervaagd de kleur aan de binnenkant van je lippen in no time. Dit kun je op de bovenstaande foto zien.

Lees ook: Deze 5 Mat Bruine Lipsticks wil je echt hebben

Niet zo licht als de liquid lipsticks van…

Zolang de lipsticks niet zijn opgedroogd voel je ze zitten. Het plakkerige gevoel neemt na 30 minuten af. Naar mijn mening voelen deze Primark PS Pro lipsticks niet zo vederlicht als de MAC Liquid lipsticks.

Het verwijderen van Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick

Het is moeilijk is om deze Ps Pro liquid lipsticks van je lippen te verwijderen zonder olie. Om de PS Pro Liquid Matte Lipsticks te kunnen verwijderen heb ik Monoi oil gebruikt met een wattenschijfje. Het meest ideaal is het gebruik van bijvoorbeeld micellair water met olie. Dit verwijdert de liquid lipsticks net iets sneller.

Geeft deze lippenstift af?

Hierdoor zou je denken dat deze Primark lipsticks veegvast zijn. Dit blijkt niet helemaal het geval te zijn. Toen ik na 15 minuten met mijn vinger over de swatches veegde, verplaatste de kleur zich toch nog. Ook zat er een beetje lipstick op mijn glas toen ik na 15 minuten besloot om een glas water te drinken.

Hoe kiss proof is Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick? photo Primark_Rose_in_Paris _Proof_Matte_Liquid_lipstick_zpshibmjs42.jpg

Lip Swatch Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick: Rose in Paris. Zoals je kunt zien is de lipstick al vervaagd aan de binnenkant van mijn lippen.

Pluspunten

 • prijs;
 • dekking;
 • blijft lang zitten op de rest van de lippen, zelfs na het eten;
 • na 30 tot 60 minuten voelt het niet meer plakkerig;
 • eenmaal opgedroogd, voelen je lippen niet droog aan;
 • geen sterke geur;
 • rult niet aan de binnenkant van je lippen. De kleur vervaagt.

Minpunten

 • voelt plakkerig;
 • droogtijd is minstens 10 minuten;
 • binnen 10 minuten is de lipstick verdwenen aan de binnenkant van je lippen;
 • niet kiss proof of veegvast.

Ik zal niet zeggen dat de Primark PS Pro Liquid Matte Lipstick slecht zijn. Ik zal wel zeggen dat ze niet veegvast zijn. Daarnaast moet je aardig wat geduld hebben en tegen plakkerige lippen kunnen. Is dit erg? Als je niet meer dan €4 over hebt voor een liquid lipstick: mag je dit niet erg vinden. Zeker niet omdat de kleur toch zeker een dagdeel blijft zitten, al dan niet vervaagd. Ben je bereid om meer dan €4 te besteden, dan adviseer ik je naar de liquid lipsticks van NYX te kijken aangezien die aanzienlijk sneller drogen.

Lees ook

Lees eerst dit voordat je Fenty Beauty highlighters of lipgloss koopt Eye of Horus vegan make-up voor gevoelige huid Ik kreeg een betere nachtrust en minder pijn dankzij het gebruik van CBD olie Is NYX Total Control Drop Foundation de moeite waard om te kopen?


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mariska

Wednesday 30th of August 2017

Vind het zo vervelend als lipstick snel vervaagt aan de binnenkant van je lippen :'( zijn wel mooie kleurtjes!

MacBlogster

Tuesday 5th of September 2017

Het zijn zeker mooie kleurtjes. Afhankelijk van de kleur, valt het niet erg op dat de binnenkant vervaagd, althans: het is niet storend. Voordeel is wel dat je geen harde stukjes voelt aan de binnenkant van je lippen ;-)

Laura

Wednesday 30th of August 2017

Bizar dat het zo lang duurt voor ze opgedroogd zijn. Bij mij is ie na 2 min echt wel helemaal opgedroogd en zo goed als Kiss Proof. Komt echt minimaal kleur vanaf als ik een kus op m'n hand geef. Hebben ze in verschillende batches verschillende kwaliteit ofzo...? Vind dat de nyx matte lipbalm cream langer duren voor ze opdrogen. En de nyx lingerie is wel sneller, maar vind ik droger aanvoelen dan die van Primark.

MacBlogster

Tuesday 5th of September 2017

Hoi Laura, bedankt voor je reactie. Het zou kunnen dat er verschillende batches zijn. Of heeft het misschien te maken met de kleuren? Misschien is dit verschillend.Ik heb de NYX matte lipbalm niet dus daar kan ik niks over zeggen.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.