Top

Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

Wat doe je als je verzot bent op je Bobbi Brown Shimmer Brick en weet dat er ooit een dag aanbreekt dat het palette leeg zal zijn? Op dit soort momenten dient er zich een soort waanzin aan die complete controle over mij neemt: “IK MOET VERVANGING VINDEN!” Je begrijpt, mijn leven staat nu in het teken van het vinden van een Shimmer Brick dupe, oftewel een look-a-like.
Stilte voor de storm

Toen ik na jaren weer eens door de Primark liep besloot ik een kijkje te nemen op de Beauty afdeling. Ik kwam er allerlei soorten PS make-up tegen. Voor degenen die niet vaak naar de Primark gaan, dit is het make-up merk van Primark zelf. 

 photo Bobbi Brown Shimmer Brick vs Primark Bronzing Brick_zpsgc1ovyn0.jpg

Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

“Must Buy!”

Enfin, ik zag interessante producten en vroeg mij af of de kwaliteit om over naar huis te schrijven is. Om hier achter te komen besloot ik enkele make-up items te kopen, waaronder de Primark Bronzing Brick. Reden: het deed me sterk denken aan de Bobbi Brown Shimmer Brick in de kleur Bronze die ik in huis heb. Kortom: waanzin nam de overhand: “MUST BUY!” Zo kocht ik dus de Primark variant hopende dat het een daadwerkelijke dupe is (lookalike).

Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

Primark Bronzing Brick vs Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze

Wat mij direct opviel is dat het palette van Bobbi Brown er aanzienlijk luxer uitziet. Bovendien zit er een spiegel in. Dit zie je niet terug in de Bronzing Brick van Primark. Uiteraard is dit niet zo gek als je bedenkt dat je minstens €50,50 neertelt voor de Bobbi Brown variant. De Primark Bronzing Brick kost enkel €3 en je kunt raden dat de productiekosten niet in de verpakking is gaan zitten.

Beter dan Bobbi Brown Shimmer Brick?

Maar wat kun je dan verwachten van voor die €3 die je betaalt? Mijn conclusie: een Bronzing Brick van slechte kwaliteit. Voordat ik wordt beticht dat ik een luxe poes ben, may I remind you dat ik gek was op de goedkope lipsticks van Action. Kortom, ik kan kan goede budget make-up zeker waarderen, maar dit Primark product verschilt hemelsbreed met het Bobbi Brown origineel of de lipsticks van de Action. Met andere woorden: nee, de Primark Bronzing Brick is niet beter dan de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze, en nee, je kunt het ook niet eens een dupe noemen.

 photo Bobbi_Brown_Shimmer_Brick_Bronze_vinger_swatches_zpst3fnkwfp.jpg

Swatches Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. Hier heb ik 4 van de 5 kleuren geswatcht op mijn vinger.

Ver-schrik-ke-lijk

Na beide Bricks te hebben geswatcht en op mijn wangen te hebben aangebracht, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de Primark Bronzing Brick liever weggooi. Ik zal hier uiteenzetten waarom.

Anderen lazen ook
Etos heeft een kopie van MAC Lustre Drops, een vloeibare highlighter

Pigementatie & textuur

Waar ik bij de Bobbi Brown Shimmer Brick in 1 swipe een streep kan plaatsen op mijn arm, moet ik bij de Primark Bronzing Brick 3 tot 4 keer over een kleur heen gaan om überhaupt een enigszins zichtbare swatch op mijn arm te krijgen. De Primark swatch is armoedig en valt in het niet tegenover de duidelijk zichtbare Bobbi Brown swatch. Wat hierbij opvalt is dat de Primark Bronzing Brick voornamelijk poederig aanvoelt en dof oogt in vergelijking met de metallic glans van de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. De textuur van de Shimmer Brick is beduidend zachter.

 photo Primark_Bronzing_Brick_vinger_Swatches_zpssqtzvzq3.jpg

Swatches Primark Brozning Brick: als je goed kijkt zie je de poederige textuur van de Primark Brozning Brick

Wat kun je verwachten voor €3?

Kortom, Primark swatches aanbrengen met mijn vinger lukte niet. Misschien komt deze Bronzing Brick beter tot z’n recht als je het op je gezicht aanbrengt? En misschien moet ik gewoon alle kleuren mengen? Zo gezegd zo gedaan…..

Eenmaal aangebracht op m’n gezicht

Oh my God! Kijk uit als je alle kleuren mengt en aanbrengt met een blush brush! Als je dit doet krijg je al snel te veel Primark Bronzing Brick op je gezicht. Dit uit zich in een heftige  vieze glim. Huh, hoe kan dit nu weer!? Als je het op je huid aanbrengt is er klaarblijkelijk wel sprake van een goede pigmentatie. Althans, dit is afhankelijk van wat je definitie van “goed” is.  

 

 photo Primark_vs_Bobbi_Brown_Battle_of_shimmer_bricks_zpsoxecllp4.jpg

Op de linkerfoto kun je als je goed kijkt een shimmer zien. Normaliter krijg ik een brons gouden glans op mijn wang, maar nu heb ik de kleur geblend totdat er een subtiele glans overbleef. Op de onderstaande foto kun je de kleur beter zien. De lipstick die ik trouwens op de foto draag kun je hier terug vinden.

Hevig geglim

Als ik naar de Bronzing Brick van Primark kijk zie ik verschillende kleuren, waaronder een lavendel en bronskleur. Als ik het aanbreng op mijn wang blijkt er geen sprake te zijn van een warme brons kleur, zoals de naam doet vermoeden. Op mijn huidskleur verschijnt er echter een doffe en koele lavendelkleur die toch hevig glimt en dus alle oneffenheden in mijn gezicht benadrukt. Ik ben erg geschrokken van het resultaat. Mijn huid ziet er lelijk uit. Helaas blijft het geheel zitten alsof het zich heeft vastgehecht aan mijn huid, hierdoor gaat het blenden vrij moeilijk.

Anderen lazen ook
MAC Skinfinsh: Perfectly Poised Mineralize Skinfinish

Metallic shimmer

Dit is compleet anders dan de Bobbi Brown Shimmer Brick. Als ik dit op mijn wang aanbreng verschijnt er een subtiele brons gouden kleur die gemakkelijk te blenden is. Het complementeert mijn huidskleur door middel van een zachte metallic shimmer, zonder dat het bovenop mijn huid blijft zitten. Enfin, de winnaar is wat mij betreft de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze ondanks het prijskaartje.

Op de onderstaande foto zie je het effect van de Bobbi Brown Shimmer Brick wat duidelijker aangebracht als blush.

 

Verkoopinfo

Bobbi Brown Shimmer Bricks zijn verkrijgbaar in 5 kleuren. Ze zijn te koop bij Douglas of bij de Bijenkorf. Primark Bronzing Bricks is verkrijgbaar in 1 kleur en zoals de naam al aangeeft, is het te koop in elk Primark filiaal.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Laura says

  Action schijnt ook een dupe te hebben voor die shimmer bricks! Lottelovesbeauty testte die een tijd geleden uit! Dat zag er een stuk beter uit dan deze van de Primark.

  • MacBlogster says

   Hoi Laura, ik hoorde via Instagram dat Beautylab die van de Action ook heeft getest. Het blijkt een exacte dupe te zijn. Good news! Thanks voor de tip!

 2. saskia www.thecurvychapter.com says

  Ik ben sowieso fan van Bobbi Brown.
  En van primark gebruik ik eigenlijk alleen de matte lipstick en wimpers …en vroeger hadden ze een super goede eyeliner maar uitgerekend die verkopen ze niet meer.

  Goede review…scheelt weer 3 euro ?

  • MacBlogster says

   Bobbi Brown is inderdaad een fijn merk. Primark heeft wel wat juweeltjes, maar helaas zijn sommige make-up producten ronduit missers. Jammer van de eyeliner. Soms vernieuwen ze het assortiment en komen sommige top producten helaas niet meer terug.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar