Skip to Content

Heeft Primark een Bobbi Brown Shimmer Brick dupe?

Primark heeft een PS Bronzing Brick in het assortiment. Dit lijkt verdacht veel op de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. Is de Primark Bronzing brick een fantastische dupe (=look-a-like)? Je leest het hier in mijn review.

Sinds kort zijn er ook mini Shimmer Bricks verkrijgbaar. Je kunt ze in verschillende kleuren kopen in de volgende webshops:

Bobbi Brown Shimmer Brick review

Ik ben best gek op mijn Shimmer Brick. En op het moment van schrijven is het eigenlijk best gek dat ik niet eerder een Bobbi Brown Shimmer Brick review heb geschreven. Deze vergelijking zal dus direct een review zijn van mijn favoriete Bobbi Brown product.

Stilte voor de storm

Wat doe je als je verzot bent op je Bobbi Brown Shimmer Brick en weet dat er ooit een dag aanbreekt dat het palette leeg zal zijn? Op dit soort momenten dient er zich een soort waanzin aan die complete controle over mij neemt: “IK MOET VERVANGING VINDEN!”

Je begrijpt, mijn leven staat sindsdien in het teken van het vinden van een Shimmer Brick dupe (look-a-like).

Heeft Primark een Bobbi Brown Shimmer Brick dupe?
Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

Toen ik na jaren weer eens door de Primark liep, besloot ik een kijkje te nemen op de Beauty afdeling. Ik kwam er allerlei soorten PS make-up tegen. Voor degenen die niet vaak naar de Primark gaan, dit is het make-up merk van Primark.

“Must Buy!”

Enfin, ik zag interessante make-up producten en vroeg mij af of de kwaliteit net zo goed was als dat het er uitzag. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, besloot ik wat make-up van de Primark te kopen.

Zo kocht ik dus de Primark Bronzing Brick. Reden: het deed me sterk denken aan de Bobbi Brown Shimmer Brick in de kleur Bronze. Ik kocht de Primark variant, hopende dat het een daadwerkelijke dupe zou zijn.

Heeft Primark een Bobbi Brown Shimmer Brick dupe?
Primark vs Bobbi Brown: Battle of the Shimmer Brick

Primark Bronzing Brick vs Bobbi Brown Shimmer Brick

Wat mij direct opviel is dat het palette van Bobbi Brown er veel luxer uitziet. Bovendien zit er een spiegel in. Dit zie je niet terug in de Bronzing Brick van Primark.

Uiteraard is dit niet zo gek wanneer je bedenkt dat je minstens €50,50 neertelt voor de Bobbi Brown variant. De Primark Bronzing Brick kost maar €3. Je kunt dus raden dat de productiekosten niet in de verpakking zijn gaan zitten.

Fantastische Bobbi Brown Shimmer Brick dupe?

Maar wat kun je dan verwachten van voor die €3 die je betaalt? Mijn conclusie: verwacht een te poederige Bronzing Brick van slechte kwaliteit.

Voordat ik ervan wordt beticht een luxe poes te zijn, may I remind you dat ik gek was op de goedkope lipsticks van de Action. Kortom, ik kan goede budget make-up zeker waarderen, maar dit Primark product vind ik helaas niet van goede kwaliteit.

Met andere woorden: nee, de Primark Bronzing Brick is niet beter dan de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. En nee, je kunt het ook niet eens een dupe noemen.

Shimmer Brick review
Swatches Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. Hier heb ik 4 van de 5 kleuren geswatcht op mijn vinger.

Ver-schrik-ke-lijk

Na beide Bricks te hebben geswatcht op mijn handen en op mijn wangen, ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de Primark Bronzing Brick liever weggooi. Ik zal uitleggen waarom.

Met de Bobbi Brown Shimmer Brick kan ik in 1 swipe een streep plaatsen op mijn arm. Bij de Primark Bronzing Brick moet ik 3 tot 4 keer over een kleur heen gaan, om überhaupt een redelijk zichtbare swatch op mijn arm te krijgen. De Primark swatch is armoedig en valt in het niets tegenover de duidelijk zichtbare Bobbi Brown swatch.

Pigementatie & textuur

Wat mij opvalt is dat de Primark Bronzing Brick voornamelijk poederig aanvoelt. Het oogt dof oogt in vergelijking met de metallic glans van de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze. De textuur van de Bobbi Brown variant is ook veel zachter.

Primark Bronze Brick review
Swatches Primark Brozning Brick: als je goed kijkt zie je de poederige textuur van de Primark Brozning Brick

Wat kun je verwachten voor €3?

Primark swatches maken lukte niet met mijn vinger. Misschien komt deze Bronzing Brick beter tot z’n recht als je het op je gezicht aanbrengt? En misschien moet ik gewoon alle kleuren mengen? Zo gezegd zo gedaan…..

Primark Bronzing Brick review

Oh my Goodness! Kijk uit wanneer je alle kleuren mengt en aanbrengt met een make-up brush! Wanneer je een brush gebruikt, krijg je al snel te veel van de Primark Bronzing Brick op je gezicht! Dit uit zich in een heftige  vieze glans.

Huh, hoe kan dit nu weer!? Wanneer je het op je huid aanbrengt is er klaarblijkelijk sprake van een goede pigmentatie. Althans, de vraag is wel afhankelijk van wat jouw definitie is van “goed”.  

Shimmer Brick Bronze review
Op de linkerfoto kun je als je goed kijkt een shimmer zien. Normaliter krijg ik een brons gouden glans op mijn wang, maar nu heb ik de kleur geblend totdat er een subtiele glans overbleef. Op de onderstaande foto kun je de kleur beter zien. De lipstick die ik trouwens op de foto draag kun je hier terug vinden.

Hevig geglim

Als ik naar de Bronzing Brick van Primark kijk zie ik verschillende kleuren, waaronder een lavendel en een bronskleur. Als ik dit aanbreng op mijn wang is er totaal geen sprake van een warme brons kleur, zoals de naam wel doet vermoeden.

Op mijn huidskleur is er alleen een doffe en koele lavendel kleur zichtbaar die toch best wel hevig glimt. Tegelijkertijd benadrukt het ook alle oneffenheden in mijn gezicht.

Ik ben erg geschrokken van het resultaat, want mijn huid ziet er lelijk uit. Helaas blijft het zitten alsof het zich heeft vastgehecht aan mijn huid. Dit zorgt ervoor dat de kleur moeilijk te blenden is.

Shimmer Brick Bronze review

Dit is compleet anders dan de Bobbi Brown Shimmer Brick. Als ik dit op mijn wang aanbreng verschijnt er een subtiele brons gouden kleur die ik gemakkelijk kan blenden. Het complementeert mijn huidskleur door middel van een zachte metallic shimmer. Het blijft totaal niet bovenop mijn huid zitten. Enfin, de winnaar is wat mij betreft de Bobbi Brown Shimmer Brick Bronze, ondanks het prijskaartje.

Op de onderstaande foto zie je het effect van de Bobbi Brown Shimmer Brick wat duidelijker aangebracht als blush.

https://www.instagram.com/p/BUGheNrAbDd/?utm_source=ig_web_copy_link

Waar kun je dit allemaal kopen?

Bobbi Brown Shimmer Bricks zijn verkrijgbaar in 5 kleuren en te koop bij Douglas of Look Fantastic. Primark make-up kun je uiteraard kopen in elk Primark filiaal.

Deze tips wil je ook lezen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Harriet

Wednesday 26th of July 2017

Oei wat een tegenvaller! Maar die van bobbi brown staat je echt prachtig!

MacBlogster

Saturday 29th of July 2017

Zeker een tegenvaller. Ik ben erg blij met de Bobbi Brown Shimmer Brick, dank je ;-)

saskia www.thecurvychapter.com

Sunday 23rd of July 2017

Ik ben sowieso fan van Bobbi Brown. En van primark gebruik ik eigenlijk alleen de matte lipstick en wimpers ...en vroeger hadden ze een super goede eyeliner maar uitgerekend die verkopen ze niet meer.

Goede review...scheelt weer 3 euro ?

MacBlogster

Monday 24th of July 2017

Bobbi Brown is inderdaad een fijn merk. Primark heeft wel wat juweeltjes, maar helaas zijn sommige make-up producten ronduit missers. Jammer van de eyeliner. Soms vernieuwen ze het assortiment en komen sommige top producten helaas niet meer terug.

Teddy

Sunday 23rd of July 2017

De bobbi brown shimmer bricks zijn gewoon super mooi! Die van Primark zou ik zelf laten liggen

MacBlogster

Monday 24th of July 2017

Dat is wel een conclusie die je kunt trekken ;-) Tot nu toe heb ik enkel 1 shimmer brick. Ik ben wel benieuwd naar de andere kleuren.

Laura

Sunday 23rd of July 2017

Action schijnt ook een dupe te hebben voor die shimmer bricks! Lottelovesbeauty testte die een tijd geleden uit! Dat zag er een stuk beter uit dan deze van de Primark.

MacBlogster

Monday 24th of July 2017

Hoi Laura, ik hoorde via Instagram dat Beautylab die van de Action ook heeft getest. Het blijkt een exacte dupe te zijn. Good news! Thanks voor de tip!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.