Skip to Content

Novex My Curls & ORS Curls Unleashed: is dit DE gouden combinatie?

In mijn review combineer ik 2 producten van Novex My Curls en ORS Curls Unleashed. Mijn kruldefinitie is mooi en mijn krullend haar is gehydrateerd. Maar voor hoe lang? Kortom, is dit DE gouden product combinatie?

De 2 producten die ik heb getest zijn:

Op de onderstaande Instagram foto zie je het resultaat van deze product combinatie. Wat vind je van het resultaat?

Product junkie alert

De laatste tijd zit ik weer in mijn product junkie fase. Ik moet zeggen dat dit ook grotendeels komt vanwege mijn blog. Hierdoor wil ik verschillende producten uitproberen. Vooral haarproducten die al een lange tijd in mijn badkamerkastje staan.

Zo staat er al maanden een pot ORS Curls Unleashed Shea Butter & Honey Curl Defining Creme in mijn badkamer. Ik vind het een prettige crème, maar op de één of andere manier ben ik gestopt het te gebruiken.

Droog krullend haar hydrateren

Omdat ik veel hoorde over de haarproducten van Novex My Curls besloot ik een leave in conditioner te kopen van dit Braziliaans merk. Het werd de Novex My Curls Memorizer leave in Conditioner. Het is namelijk gericht op het hydrateren van droog krullend haar, met als doel de balans tussen moisture (vocht) en proteine te reguleren.

 photo Novex_en_ORS_Curls_Unleashed_Header_zpsm2j9hivo.jpg

Novex My Curls leave-in Conditioner review

Novex My Curls Memorizer leave in Conditioner is een moisturising leave in conditioner met een lichte textuur en een zoete geur. Het is een leave-in conditioner zonder proteïne en bevat geen parabenen en sulfaten. Wel siliconen.

Heb je liever een leave-in conditioner zonder siliconen? Bekijk dan deze leave-in conditioners zonder proteïne.

Het voordeel van deze Novex My Curls leave-in conditioner is dat het een grote fles betreft (500 gram). De prijs is dus goed te doen is in vergelijking met andere leave in conditioners. De ingrediënten vind je onderaan mijn review.

Pluspunten Curls My Curl leave-in conditioner

 • Grote fles (500 gram);
 • prijs;
 • moisturiser;
 • heerlijke geur;
 • je kunt het als een detangler gebruiken;
 • leave in conditioner met een lichte textuur.

Minpunten

 • hydrateert mijn haar, maar zorgt niet voor een betere kruldefinitie;
 • perfecte kruldefinitie als ik naderhand een curl defining product gebruik;
 • ik krijg last van een jeukende hoofdhuid. Anderen hebben hier geen last van blijkt;
 photo Novex_My_Curls_leave_in_conditioner_zpstmvgwvzq.jpg

Ingrediënten Novex My Curls Memorizer Leave-in Conditioner

Aqua, cetearyl alcohol, paraffinum liquidum, glycerin, petrolatum, cetrimonium chloride, parfum, phenoxyethanol, cyclopentasiloxane, dmdm hydantoin, polyquaternium-55, ceteareth-20, hydroxyethylcellulose, disodium edta, dimethicone, bht, argania spinosa kernel oil, hydroxyethyl urea, olea europaea fruit oil, lycium barbarum, fruit extract, vaccinium macrocarpon fruit extract, vaccinium myrtillus fruit extract, butylene glycol, potassium sorbate, sodium benzoate, rhodiola rosea root extract, rosa centifolia flower extract, rosa gallica flower extract, benzyl alcohol.

ORS Curls Unleashed review

Vanwege de lichte textuur van de Novex My Curls leave-in conditioner besloot ik het te combineren met ORS Curls Unleashed Shea Butter & Honey Curl Defining Creme.

Ors Curls Unleashed vs Shea Moisture

Op de pot staat dat het een crème is, maar ik vind het meer op een pudding lijken. De textuur is romig in vergelijking met bijvoorbeeld de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie. Het valt mij op dat de Curl enhancing smoothie iets wateriger is.

Ors Curls Unleashed vs Shea Moisture bevat:

 • kokosolie,
 • amandelolie
 • saffloerolie (dit is een distelbloem).
 • siliconen
 • en proteïne
 photo ORS Curls Unleashed Curl Enhancing Creme_zpsx1qltlgn.jpg

Pluspunten

 • Mooie kruldefintie;
 • geen dramatische krimp;
 • laat geen vlokken achter.
 • bevat geen vaseline, mineral oil, alcohol of parabenen.

Minpunten

 • mierzoete geur!

Ingrediënten ORS Curls Unleashed Shea Butter & Honey Curl Defining Creme

Aqua (Water), Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter, Glycine Soja (Soybean) Oil, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Propylene Glycol, C12-15 Alkyl Benzoate, Polysorbate 60, Peg-12 Dimethicone, Carthamus Tinctorius (Safflower) Seed Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Honey, Hydrolyzed Keratin, Carbomer, VP/VA Copolymer, Polyquaternium-11, Isododecane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Laureth-4, Laureth-23, Amodimethicone, Cetrimonium Chloride, Trideceth-12, Aminomethyl Propanol, BHT, Phenoxyethanol, Benzoic Acid, Ethylhexylglycerin, Glycereth-2 Cocoate, Parfum (Fragrance), Citronellol, Eugenol, Limonene, Linalool, CI 15985 (Yellow #6), CI 19140 (Yellow #5)

Resultaat combi Novex My Curls & ORS Curls Unleashed

Novex & ORS Curls Unleashed: is dit een gouden combinatie?

De combinatie zorgt voor een mooie kruldefinitie en 2 dagen lang gehydrateerd haar. Ben ik tevreden met deze combinatie? Op zich wel, al zal ik de leave-in conditioner waarschijnlijk vervangen door 1 van deze leave-in conditioners met proteine. Ik ben benieuwd of het resultaat dan ook hetzelfde zal zijn. Ik hoop het wel.

Waar kun je Novex My Curls en ORS Curls Unleashed kopen?

Deze reviews wil je ook lezen

Vind je dit interessant? Ontvang meeer krullen tips per e-mail:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Janine

Monday 18th of September 2017

Dag, Iets viel mij op door wat je schreef. Is het nou zo dat als je elke dag steeds opnieuw haarproducten moet gebruiken in je haar dat je haar proteïne tekort komt? Zelf moet ik elke dag wel wat in mijn haar smeren. Want de volgende ochtend is het weer super droog en stijfjes. ik heb dit met 2 producten niet gehad in het verleden: haarvet ( maar dit gebruikte mijn moeder in mijn haar als kind) en de haarmelk van Carol's daughter. Deze laatste werkt niet meer voor mijn haar. Het droogt mijn haar uit en het ziet er dan veel kroezer uit opeens. Heel apart. Maar denk dat mijn haar porosity ofzo veranderd is nu 4 jaar later.

Heb je enig advies over welke producten ik kan gebruiken? Ik wou de l' oreal elvive oil in milk proberen met pure Argan olie en een serum. Ook blijft mijn haar krul niet hetzelfde na het wassen. Het word door de meeste black hair producten kroezer en strakker gekruld. En veel pluis erg veel. Totaal niet echt gedefinieerde krullen. En ik gebruik nu ook de curl memorizer van Novex voor sterk krullend haar. Het laat mijn haar nat achter en ik heb fijne krulletjes : 3b/3c/4a. Mijn haar strengen zijn erg fijn. En dan blijf ik achter met slierterig haar totdat het helemaal opdroogt. Vind dat het met Novex te lang 'nat' blijft.

Heb je tips?

MacBlogster

Tuesday 19th of September 2017

Beste Janine, als het goed is hoef je niet dagelijks iets in je haar te smeren. Dit hangt echter van het volgende af: - smeer je de juiste producten in je haar. Dus waar je haar behoefte aan heeft? Zie: https://macblogster.nl/ken-jij-dit-geheim-voor-gezonder-en-langer-haar/

- het toepassen van de LOC methode: http://macblogster.nl/loc-methode-de-oplossing-tegen-pluizig-droog-haar/

Alle producten die ik heb getest, waaronder L'Oreal Elvive, kun je op mijn blog vinden. Zie menubalk: "haarverzorging." Succes.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.