Top

DIY lavendel & kokosolie hair mist tegen pluizig & droog haar

Maak je eigen lavendel en kokosolie hair mist. Dit werkt goed tegen een droge hoofdhuid en droog haar. Hydrateer je haar met behulp van het onderstaande hair mist recept. No more droog haar!
DIY lavendel & kokosolie hair mist tegen pluizig & droog haar

Kokosolie kan goed zijn voor je haar. Dit weten we inmiddels. Kokosolie blijft niet enkel op je haar liggen, maar dringt je haarschacht binnen en is dus in staat je haar van binnen uit te voeden. Dit is de reden waarom ook vrouwen met steil Europees haar graag kokosolie haarmaskers gebruiken. Lavendel werkt goed tegen roos en droog haar. Kortom, als je droog en pluizig haar wilt bestrijden, doe je er goed aan om lavendel en kokosolie hair mist te maken.

Als je niet tegen kokosolie kunt

Met kokosolie kun je droog haar voorkomen. Men zegt dat het gebruik van deze olie voorkomt dat je haar breekt.  Wees echter alert en kijk hoe jij reageert op kokosolie. Ondanks dat veel vrouwen er enthousiast over zijn, zijn er ook vrouwen die klagen over stug haar en schilfers na het gebruik van kokosolie. In dat geval is een goed alternatief het gebruik van zonnebloemolie.

DIY Lavendel & Kokosolie hair mist

Met dit simpele DIY recept kun je een lavendel en kokosolie hair mist maken. Door regelmatig gebruik zorg je ervoor dat je haar meer glans krijgt en gehydrateerd is. Hierdoor krijg je minder snel last van droog en pluizig haar.

Eigenschappen lavendelolie & kokosolie

Wil je weten wat de eigenschappen zijn van kokosolie, lees: 4 oliesoorten waar je haar super blij van wordt. Als je wilt weten waar lavendelolie goed voor is, lees: essentiële oliën voor het oplossen van haarproblemen.

DIY lavendel & kokosolie hair mist tegen pluizig & droog haar
 
Author:
Ingrediënten
 • Kokosolie
 • Lavendelolie
 • Gedistilleerd water (of rozenwater)
 • Eventueel een paar druppels vitamine E
Instructie
 1. Neem een plantenspuit ( 'spray bottle' ) en vul het met 2 eetlepels gesmolten kokosolie.
 2. Voeg 3 druppels lavendelolie toe samen met 240 ml gedistilleerd water.
 3. Klaar is kees!
 4. Overigens, altijd schudden voor gebruik.

Je kunt de lavendel en kokosolie hair mist gebruiken op droog of vochtig haar. A little goes a long way. Overdrijf niet als je het op je haar aanbrengt, want anders wordt je haar te vettig. Als dit de look is waar je voor gaat, go ahead. Als dit niet een bewuste keuze is: doe rustig aan met de plantenspuit.

 photo Lavendelolie_kokosolie_hair_mist_macblogster_zpsbbfw3cej.jpg

Pre-poo Hair mist 

Je kunt de lavendel en kokosolie hair mist trouwens ook gebruiken om je haar te beschermen als je gaat zwemmen in chloor- of zeewater, of tijdens een pre-poo treatment. Als je wilt zie hoe ik mijn pre-poo treatment uitvoer, klik hier.

bron: Indianbeautyspot.nl


Anderen lazen ook
CHI Keratin rewiew: geschikt voor beschadigd haar?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  Dit zal ik zeker gaan maken want nu de zon flink schijnt heb ik veel vaker last van een droog en kroezig kapsel.

 2. Milou says

  Hoi! Ik volg u al een tijdje en vroeg mij af of u misschien nog een tip heeft . Ik heb sinds twee jaar regelmatig braids in ,maar sinds de cg methode lijkt het wel of mijn haar met braids super snel gaat pluizen. Ik merk na een weekje al het verschil en normaal had ik dat veel later… heeft
  U misschien nog tips om het pluizen te verminderen? Liefs Milou

  • MacBlogster says

   Beste Milou, bedankt voor je reactie. Als ik logisch nadenk vermoed ik dat je haar sneller pluist omdat je geen haarproducten meer met siliconen gebruikt (zoals de Curly Girl methode voorschrijft).

   Siliconen bedekken je haar met een waterdicht laagje dat vochtverlies voorkomt. Omdat je dit niet (meer) gebruikt, krijg je nu sneller last van pluizig haar.

   1. Afhankelijk van de behoefte van je haar kun je de LOC methode of Maximum hydration method toepassen voor het pluizige haar, zonder siliconen te hoeven gebruiken.
   2. Mocht je het simpel willen houden dan kun je overwegen om meerdere keren per week een leave-in conditioner te gebruiken voor de pluizige plukken en vervolgens een laagje gel erover heen te doen. Hoe vaak je dit zult moeten doen is afhankelijk van de behoefte van je haar.

   P.s.
   Ik ga er trouwens voor het gemak vanuit dat je voordat je je haren vlecht sowieso een leave-in conditioner gebruikt en eventueel een voedende haarcrème/gel of iets anders.

   • Milou says

    Hi!
    Klopt voordat ik boxbraids krijg had ik een leave in gebruikt! Mijn vraag is alleen nu hoe kan ik de loc methode toepassen als ik al boxbraids in heb?
    Ik vind het namelijk zonde om de braids maar een2 weken te houden…

    • MacBlogster says

     Hoi Milou, je hoeft de box braids niet los te maken. Je kunt de LOC methode toepassen door (het licht) aan te brengen op het haar dat pluizig is geworden. Je brengt het dus aan op je vlechten of bovenop je hoofd, daar waar het pluist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Beoordeel dit recept:  

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar