Skip to Content

Voorkom droog haar: bescherm je haar tegen chloor & zeewater

Zwemmen in water vind ik geweldig, maar aangezien ik kroeshaar heb wordt mijn haar snel droog als ik in zeewater of chloorwater spring. Om dit te voorkomen, voer ik de volgende stappen uit.Je kent het wel, je gaat op vakantie en wil dolgraag zwemmen, maar je durft het eigenlijk niet omdat je bang bent dat chloor- of zeewater je haar uitdroogt. En als de zon er nog eens de hele dag op schijnt, heb je helemaal een probleem: breakage of haar dat aanvoelt als schuurpapier! Haal adem en tel tot 10. Het hoeft allemaal niet zo dramatisch te zijn. Spring in het water en enjoy, maar wel nadat je een aantal stappen hebt uitgevoerd.

Zwemwater & kroeshaar: je haar beschermen tijdens vakantie

Macblogster op vakantie in Maleisië

Stappen om je haar te beschermen tegen zwemwater

Tijdens mijn vakantie in Maleisië en Thailand ben ik uiteraard het water in gesprongen. Zowel op het strand als in het zwembad. Geen haarregel die mij verbood het mooie heldere water in te springen. Ik heb verschillende plaatsen bezocht in Maleisië en Thailand, en waar ik ook was, het was er boven de 30 ºC. Om te voorkomen dat ik met kurkdroog haar eindigde, heb ik een 3-tal stappen uitgevoerd om ervoor te zorgen dat mijn haar zacht bleef, ondanks de uitdrogende eigenschappen van de zon, het chloor- en zoute zeewater.

Stap 1: hydrateren

Voordat ik  de zee of het zwembad insprong, maakte ik eerst mijn haar nat met kraanwater. Waarom? Droge krullen houden van vocht. Geen vocht = dehydratatie = hair desperately seeking chloorwater of zeewater. Kortom, door mijn haar nat te maken, zorgde ik ervoor dat mijn krullen gehydrateerd raakten. Hierdoor had mijn haar nauwelijks behoefte om chloor- of zeewater op te nemen = geen uitgedroogd haar.

Lees ook: waarom ik een hair steamer gebruik

Stap 2: smeren

In mijn koffer zat uiteraard een flesje Monoi oil, dit mengde ik met mijn conditioner om mijn krullen te beschermen tegen het chloor en het zoute water. Door dit mengsel creëerde ik een beschermende laag om mijn haar. Plus was ik verzekerd van zacht haar na het zwemmen.

Monoi Oil Miracle Treatment WINNEN

Monoi oil beschermt je haar tegen de hitte van de zon

Stap 3: vastmaken

Persoonlijk zwem ik de laatste tijd zelden met los haar. Ondanks dat het er mooi uitziet (mijn haar is plots een aantal centimeter langer), krijg ik er alleen maar klitten van; zeker als ik een hele dag op het strand of bij het zwembad blijf hangen. Ik vind het gemakkelijk om een knot of 2 knotjes te maken, maar als je snel last hebt van klitten kun je waarschijnlijk beter meerdere twists of vlechten maken en dit in een staartje doen.

 photo Krullen_beschermen_tegen_zwem_water_zpsdgfeawer.jpg

Ik bescherm mijn haar het liefst met 2 knotjes

Stap 4: problemen met haar of hoofdhuid

Als je last hebt van haar- of hoofdhuidproblemen, kun je het beste gebruik maken van een zwemmuts. It ain’t cool, maar problemen met je haar of hoofdhuid ook niet. Probeer hiernaast tevens overdag rond te lopen met een hoofddoek zodat je je haar beschermt tegen de zon. Hier kun je zien hoe je een hoofddoek kunt binden.

 photo hoofddoek_binden_zpsaaganwtv.jpg

Ook bescherm ik mijn haar zo nu en dan met een hoofddoek.

Lees ook: 7 haarfeiten waar je van zult schrikken

Stap 5: spring in het water..

…and have fun! Vergeet trouwens niet om je haren direct te wassen na het zwemmen met shampoo.


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Natalie

Tuesday 21st of July 2020

Dat monoi is een heerlijk product om je haar te behandelen na een bad in zeewater of chloor van het zwembad. Ik vind het ook voor de huid geweldig. Olijfolie ruikt niet zo lekker als monoi, maar voor mijn haar werkt het uitstekend. Het wordt er stevig van en gaat mooi glanzen.

Sarah

Tuesday 13th of June 2017

Ik doe mijn haar ook altijd in een knot als ik het water in ga. Handige tips! X

MacBlogster

Wednesday 14th of June 2017

Hoi Sarah, welkom en bedankt voor je reactie!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.