Skip to Content

Monoi olie: fijn voor krullen & een mooie glow!

Er is een olie die zo heerlijk ruikt als parfum. Een multifunctionele wonderolie die zorgt voor gehydrateerde krullen en een mooie glow. Tegelijkertijd kun je het ook gebruiken als bescherming tegen de zon. I love it, I love it, I love it: pure Monoi Olie. 

Monoi olie: fijn voor krullen & zorgt voor een mooie glow!
Deze olie kun je als parfum gebruiken & zorgt voor een mooie glow!

Pure Monoi olie

Pure Monoi Oil wordt gezien als een zuivere olie die geen parabenen, minerale oliën of petroleum bevat. Net als castor oil draagt het de naam wonderolie en kun je er je lichaam, maar ook je krullen mee hydrateren.

Overheerlijke geur

Deze olie ruikt overheerlijk en is een combinatie van pure kokosolie en de Tiaré bloem afkomstig uit Frans Polynesië. Het is de Tiaré bloem die voor de heerlijke geur zorgt waardoor je Monoi olie gerust als parfum kunt gebruiken.

De eigenschappen zijn:

  • pure kokosolie: herstelt en hydrateert
  • Tiaré bloem: kalmerende en reinigende werking.

Tegen huidirritaties

Vrouwen in Frans Polynesië blijken deze olie generaties lang te gebruiken tegen o.a. huidirritaties en eczeem. Ook is het een geliefde olie om te gebruiken voor babymassages. Je kunt het gebruiken als:

  • badolie
  • parfum
  • massageolie
  • tanning product
  • lichaamsolie waarmee je een summer glow creëert.

Men zegt dat het de droge huid goed hydrateert wanneer je het gebruikt als badolie. Dit heb ik zelf niet geprobeerd, dus hier heb ik geen ervaring mee. Waar ik wel ervaring mee heb is het gebruik als haarproduct voor mijn krullen. Daarnaast gebruik ik Monoi olie ook graag als parfum.

Monoi Oil wonderolie bestaat uit kokosolie en
Pure Monoi Oil van Double Beauty

Gebruik als parfum

Zoals je kunt merken vind ik de geur van deze olie heerlijk! Ik gebruik Monoï olie alleen al graag vanwege de geur. Ik vind het zelfs nog lekkerder ruiken dan rozenolie, waar ik ook gek op ben.

Om deze olie als parfum te gebruiken is het enige dat je hoeft te doen de olie op je lichaam of in je nek te smeren.

Haarverzorging krullen / kroeshaar

Vanwege de hydraterende eigenschappen, wordt pure Monoi Oil ook regelmatig gebruikt als haarverzorging. Wil je lezen op welke manier ik Monoï olie gebruik? Bekijk dan dit blog artikel: Mooie krullen maken.

Monoi olie: fijn voor krullen & zorgt voor een mooie glow!

Wat ik trouwens ook verrassend vind is het gebruik van deze olie als tanning product. Het blijkt dat als je tijdens het zonnen je huid insmeert met Monoi Oil, je zongebruinde teint geïntensiveerd wordt en langer aanhoudt.

Waar kun je Monoi de Tahiti olie kopen?

Pure Monoi Oil uit Tahiti bevat geen parabenen, minerale oliën of petroleum. Je kunt deze pure variant kopen bij Double Beauty.

Yves Rocher verkoopt op een Monoi olie, maar die is niet puur. Daar zijn extra ingrediënten aan toegevoegd.

Heb je dit al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Surinam*Rose

Thursday 12th of November 2015

Vraag 1: Kan je de Monoi de Tahiti oil ook als etherische olie gebruiken voor de diy: hair and body butter? (de geur is heerlijk) Vraag 2: Op weke plek moet ik zijn voor de cacao boter variant die jij hebt aangeschaft? (kon niets anders terugvinden dan Rotterdamse haarwinke in je blogl; dit geld volgens mij niet voor de cacao toch?) Vraag 3: Wat is het verschil tussen de Monoi van Yves Rocher en Double Beauty? (Ik dacht zelf dat Yves Rocher ook parfum toevoegde). Alvast bedank voor je reactie. Groetjes, Rose

Macblogster

Thursday 19th of November 2015

Hoi Surinam Rose,

1) Geen idee, je kunt het uitproberen, maar ik zou als ik jou was de amandelolie vervangen door de Monoï oil en geen etherische olie toevoegen.

2) in 1 van de comments staat het wegadres van de winkel waar ik het heb gekocht, dit is: http://www.drogisterijdelang.nl/productCategory

3) Het verschil ligt in de ingrediënten. De Monoï oil die ik heb gereviewd is pure olie. Yves Rocher heeft verschillende Monoï producten in het assortiment waar parfum aan toegevoegd is inclusief andere ingrediënten.

Groet, Angela

Mireille Sherzai-Nakken

Tuesday 2nd of June 2015

Super!! Geniet er van.

MacBlogster

Wednesday 3rd of June 2015

dank je!

Mireille PuurKarakter

Tuesday 2nd of June 2015

Wauw!

Coen Verhoeff

Monday 1st of June 2015

Enjoy babe x

MacBlogster

Monday 1st of June 2015

We will <3

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.