Skip to Content

Weleda Wilde Rozenolie: mijn favoriet voor huid en haar

Ik gebruik graag Weleda Wilde Rozenolie omdat ik de geur ge-wel-dig vind! Omdat het snel opgenomen wordt door mijn huid is dit een ideale olie om te gebruiken in de zomer. Niet alleen voor mijn huid, maar ook voor mijn krullen. 

Ik gebruik Weleda rozenolie voor mijn haar en gezicht

Weleda Wilde Rozenolie gebruik ik voor mijn lichaam en voor mijn krullen

Vaseline of olie?

Ik ben niet meer één van de jongsten. Ja, het is waar, over een jaar word ik 40 jaar. Dit houdt in dat ik lichamelijk tot de categorie “rijpere huid” behoor. Mijn rijpere huid is over het algemeen te classificeren als droog, vooral in de winter. Tot op heden gebruik ik nog steeds vaseline voor mijn lichaam. Dit wissel ik af met Wilde Rozenolie van Weleda omdat ik de geur ge-wel-dig vind! Ook gebruik ik deze olie voor mijn krullen.

Snel opgenomen

Wat vind ik geweldig aan Weleda Wilde Rozenolie? Ten eerste de heerlijke rozengeur! Als ik deze olie gebruik hoef ik geen parfum te gebruiken. Ten tweede verzorgt de olie mijn huid en doet het zachter aanvoelen. Een pluspunt van de Wilde Rozenolie is dat het snel door mijn huid wordt opgenomen. Met andere woorden: het laat geen vettige laag achter op mijn huid. Je kunt het tevens op een vochtige huid aanbrengen en vervolgens in je huid masseren. Als je een zeer droge huid hebt wordt men geadviseerd om dit te doen om de elasticiteit van de huid te bevorderen.

Ingrediënten

Ondanks dat Weleda haar product het label rozenolie heeft meegegeven, bestaat Weleda Wilde Rozenolie niet enkel uit rozenolie. De ingrediëntenlijst geeft het volgende aan:

 • Simmondsia Chinensis (Jojoba Seed) Oil
 • Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil
 • Rosa Moschata Seed Oil (Rozenbottel olie)
 • Rosa Damascena Flower Oil (Rozenolie)
 • Fragrance (Parfum)*
 • Limonene*
 • Linalool*
 • Citronellol*
 • Benzyl Benzoate*
 • Geraniol*
 • Citral*
 • Eugenol*
 • Farnesol*

* afkomstig van natuurlijke essential oils

Antioxidanten & Anti aging

 • Men zegt dat Rosa Moschata Seed Oil (Rozenbottel olie) anti aging eigenschappen heeft en wordt gebruikt om littekens minder zichtbaar te maken.
 • Rosa Damascena Flower Oil (Rozenolie) bevat antioxidanten en heeft ontstekingsremmende eigenschappen. Kan daarentegen tevens irritaties opwekken indien chemisch bewerkt.
 • Prunus Amygdalus Dulcis Oil (Sweet Almond oil) wordt vaak als grondstof gebruikt en heeft ‘skin repairing’ eigenschappen. Je huid wordt er zacht van en daarnaast heeft deze olie een positieve werking op krullen.
 • Simmondsia Chinensis Oil (Jojoba Seed oil) stimuleert herstel van de huid. Gaat huidveroudering tegen en laat geen vettig laagje achter op de huid.

Ondanks dat Weleda aangeeft dat de ingrediënten zo natuurlijk mogelijk zijn, wil dit niet zeggen dat je huid er per sé positief op reageert. Zelf heb ik geen last van allergische reacties als ik deze olie van Weleda gebruik, maar onderzoek wijst uit dat sommige ingrediënten allergische reacties zouden kunnen veroorzaken. Mijn advies is dan ook om te allen tijde goed te onderzoeken welke ingrediënten je het beste kunt mijden.

Verkoopinfo Weleda Rozenolie

Ik koop Weleda graag bij Holland & Barrett (voorheen www.detuinen.nl) vanwege de kortingacties. Een fles van 100 ml kost €17,49. Momenteel is er een actie waarbij je de 2e fles voor de helft van de prijs krijgt.

Lees ook

Droog krullend haar & jeukende hoofdhuid: deze bijzondere tip lost jouw probleem op Shoppen: haarverzorging krullen  Deze Denman brush past bij jouw krullen Review Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner

 1. De 5 geboden die elke chick met kroeshaar/krullen moet kennen 
 2. 4 Olie soorten waar je haar super blij van wordt
 3. DIY: Oker perfecte conditioner voor krullen en kroeshaar
 4. 5 Betaalbare curl friendly shampoos van Yves Rocher
 5. DIY: hair care & product reviews: mijn overzicht


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Anouschka

Wednesday 27th of June 2018

Late reactie (schaam achaam), maar ik vroeg me af hoe je dit gebruikt voor je haar? Als een sealingoil? En zo ja, is het een beetje lightweight? Mijn haar wordt zo snel vet en zwaar van sealing, maar ik heb t wel echt nodig om de moisture te behouden ? heeft u tips curly guru?

MacBlogster

Wednesday 27th of June 2018

Hoi Anouschka, ik gebruik het enkel op deze manier: https://macblogster.nl/hoe-maak-je-een-hot-oil-treatment/. Hier vind je info over lichte sealing oils: https://macblogster.nl/4-olie-soorten-waar-je-haar-super-blij-van-wordt/ groetjes, Angela

Mariska

Sunday 14th of August 2016

Vooral de geur lijkt me echt heerlijk! Oliƫn vind ik ook altijd fijn met mijn huid :)

MacBlogster

Monday 15th of August 2016

De geur is echt heerlijk! Wat is jouw favoriete olie?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.