Skip to Content

No more Shrinkage dankzij deze KeraCare & Shea Moisture combinatie

Soms heb je geen zin in perfecte krullen. Soms wil je gewoon geen shrinkage, wel zichtbare lengte. In dit blog artikel deel ik één van mijn favoriete combinaties waarmee ik shrinkage voorkom: KeraCare en Shea Moisture. Mijn krullen worden hier erg blij van.

1. KeraCare Natural Textures leave-in conditioner

KeraCare Natural Textures leave-in conditioner is een moisture based product. Het is een leave-in conditioner zonder proteine en ik gebruik het als onderdeel van een Conditioner spray die ik zelf maak.

Deze spray heb ik gemaakt om te testen of ik hiermee de tijd die ik besteed aan de LOC methode, kan verkorten. Met behulp van deze spray hoef ik niet één voor één haarproducten in mijn haar aan te brengen. Daarom noem ik het ook wel de LOC Light Spray.

LOC staat voor

  • L = leave-in conditioner (maar ook liquid = water)
  • O = olie
  • C = cream

Voor de KeraCare leave-in conditioner spray heb ik dan ook de elementen L en O gebruikt. Hieronder kun je lezen welke cream ik gebruik in combinatie met de KeraCare leave-in conditioner spray.

Wil je weten hoe je mijn LOC Light Spray maakt, klik dan op deze link.

Shea Moisture & KeraCare: mijn favoriete combinatie
Deze ingrediënten heb ik gebruikt om mijn conditioning spray te maken

2. Shea Moisture Organic Coconut & Hisbuscus Curl Enhancing Smoothie

Zoals je hierboven kon lezen, spray ik eerst mijn haren in met de KeraCare leave-in conditioning spray.

Daarna kam ik vervolgens de Shea Moisture Organic Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie met mijn handen door mijn haar.

Het voordeel van deze combinatie is dat ik weinig last krijg van shrinkage. Mijn haar ziet er ook gehydrateerd uit.

Het voordeel van het combineren van Shea Moisture en de KeraCare spray is dat ik geen super gedefinieerde krullen krijg. Persoonlijk houd ik hier niet zo van. Het resultaat zoals je op de onderstaande foto kunt zien, vind ik fijner. Ik heb meer lengte en mijn haar ligt platter.

No more Shrinkage dankzij deze KeraCare & Shea Moisture combinatie
Op deze foto zie je mijn haar nadat ik mijn KeraCare leave-in conditioner spray heb gebruikt in combinatie met Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie.

Waar kun je KeraCare & Shea Moisture kopen?

De producten die je in dit blog artikel ziet kun je kopen in de onderstaande webshops:

Ingrediënten KeraCare Natural Textures leave-in conditioner

aqueous extracts, phyllanthus emblica (amla) and acacia concinna, cetyl alcohol 2, argania spinosa kernel oil, crambe abyssinica seed oil, phytosterols, betaine, citric acid, behentrimonium methosulfate, serenoa serrulata fruit extract, camellia sinensis leaf extract, propylene glycol, pyrus malus (apple) fruit extract, citrus medica limonum (lemon) peel extract, saccharum officinarium (sugar cane) stalk extract, potassium sorbate, diazolidinyl urea, iodopropynyl butylcarbamate, dimethyl stearamine, fragrance, benzyl benzoate, d-Limonene, linalool, methyl ionone gamma.

Ingrediënten Shea Moisture Organic Coconut & Hibiscus Curl Enhancing Smoothie

Deionized Water, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Cocos Nucifera (Coconut ) Oil*, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Magnifera Indica (Mango) Seed Butter*, Persea Gratissima (Avacado) Oil, Vegetable Glycerin, Aloe Barbadensis Leaf Extract, Silk Protein, Ammonium Salt, Melia Azadiratcha (Neem) Seed Oil,Daucus Carota Sativa (Carrot) Seed oil, Sorbitol Esters, Panthenol (Pro-Vitamin B-5), Caprylyl Glycol, Essential Oil Blend, Lonicera Caprifolium (honeysuckle) Flower (and) Lonicera Japonica (Japanese Honeysuckle) Flower Extract, Tocopherol (Vitamin E), Hibiscus Flower Extract

Heb je dit al gelezen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

MacBlogster

Tuesday 1st of December 2015

Hoi Dominique Verzijde men noemt Castor oil inderdaad ook "wonderolie".

Dominique Verzijde

Tuesday 1st of December 2015

Oké dat wilde ik even zeker weten. Dank je wel. ?

chucky1012

Tuesday 1st of December 2015

Fijn om te zien met welke producten jij je kapsel verzorgt. De linker ken ik al maar het product rechts zal ik eens gaan kopen. Handige tips om de krullen in toom te houden. Maar vooral dat het kapsel minder kroezig wordt.

Xoxo

Yasmina Zaidi-Hannouti

Monday 30th of November 2015

Nadia Hannouti

Nadia Hannouti

Monday 30th of November 2015

???

Dominique Verzijde

Monday 30th of November 2015

Is castor oil hetzelfde als wonderolie?

Natasha Jones

Monday 30th of November 2015

*kromp

MacBlogster

Monday 30th of November 2015

You're right! ? Het moest tevens in tegenwoordige tijd staan ipv verleden tijd. Heb het aangepast.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.