Skip to Content

Maybelline Vivid Matte Liquid: huh, is dit een grap??!

Naar aanleiding van mijn aanwezigheid op een pers event van L’ Oreal, kreeg ik de kans om een aantal Maybelline Vivid Matte Liquid lipsticks te testen. Aangezien ik van matte lipstick houd, was ik erg nieuwsgierig. Mijn nieuwsgierigheid sloeg echter om in verbazing toen ik de lipstick aan bracht op mijn lippen.

Maybelline Vivid Matte Liquid review

In mijn review laat ik swatches zien van de volgende kleuren:

Verderop in mijn review kun je een swatch foto zien. In de onderstaande video laat ik een swatch zien van van de kleur Possessed Plum. Vanaf 4.24 minuut kun je de swatch goed zien. Je ziet dan het verschil in textuur met de overige swatches van de matte lipsticks. Wanneer je dit bekijkt zal je namelijk iets opvallen.

To Matte or Not To Matte?

Hetgeen dat opvalt is dat Maybelline Vivid Matte Liquid totaal geen matte finish heeft. Dit is best bijzonder als je productnaam wel de indruk wekt dat hier sprake van is. Deze liquid lipsticks zijn allesbehalve mat!

De textuur en finish hebben in mijn optiek juist iets weg van een lipgloss, maar dan minder plakkerig. Het doet mij erg denken aan de:

Maybelline Vivid Matte Liquid swatches + review | Huh, is dit een grap??!
Maybelline Vivid Matte Liquid

Swatches Maybelline Vivid Matte Liquid

Maybelline heeft 13 verschillende kleuren van deze Vivid Matte Liquids in het assortiment. Zoals ik net al aangaf heb ik 4 kleuren in bezit. Op zich zijn het prima lipsticks.

Pluspunten: 

 • Oog chique.
 • Kleurvast
 • Rode kleur (Rebel Red) dekt in 1 keer. Electric Pink & Fuchsia Ecstacy (30) geven een mooiere dekking wanneer je 2 lagen aanbrengt.
 • Voelt zacht aan op lippen.
 • Droogt lippen niet uit.
 • Gemakkelijk te verwijderen.

Minpunten:

 • Oogt als een lipgloss, is totaal niet mat.
 • Geeft af.
 • Laat een stain achter.
 • Possessed Plum, de donkere kleur kan gemakkelijk vlekkerig of streperig ogen (zie swatch). Ook al breng je 2 laagjes aan, deze kleur is niet geheel dekken.
Maybelline Vivid Matte Liquid swatches
Swatches Maybelline Vivid Matte Liquid

Kleurvast?

De kleur die je door de verpakking heen ziet is de kleur die je daadwerkelijk op je lippen terugziet. No surprises dus. Wat echter wel een surprise is, is dat Maybelline Vivid Matte Liquid niet zoals de gemiddelde liquid lipstick is.

Wat ten eerste opvalt is dat het veel gloss bevat. Dit kun je goed terug zien in het bovenstaande Youtube filmpje. De gloss neemt wel iets af gedurende de dag, maar mat zal het never nooit worden!

Maybelline Vivid Matte Liquid lip swatch
Op deze foto zie je de dekking van Maybelline Vivid Matte Liquid. Hier draag ik de kleur Fuchsia Ectasy.

Welke dekking hebben deze Maybelline lipsticks?

Dit heeft als pluspunt dat het je lippen niet uitdroogt. Daarnaast zijn de kleuren goed dekkend en benadrukken ze geen droge velletjes. Overigens, als je hier last van hebt doe je er sowieso goed aan om je lippen te behandelen met een lip scrub.

Long lasting?

Doordat de textuur van de Vivid Matte Liquids best romig is, is een ander pluspunt dat het niet gaat korrelen aan de binnenkant van je lippen. Bij andere liquid lipsticks gebeurt dit wel gedurende dag.

De Liquids vervagen ongeveer na 4 a 5 uur. Dit had ik aanvankelijk niet verwacht, ik dacht namelijk dat het minder lang zou blijven zitten. Reden: wanneer je eet en drinkt, geeft de lipstick af.

Wanneer ik op mijn eigen ervaring afga, blijven lipsticks met een gloss over het algemeen minder lang zitten. Verrassend genoeg is dit dus niet het geval bij deze Maybelline liquid lipsticks.

Geven deze Maybelline lipsticks snel af?
Dit is wat je terugvindt op je glas als je hebt gedronken met Maybelline Vivid Matte Liquid op je lippen.

Blijft het zitten tijdens het eten & drinken?

Het lijkt alsof Maybelline Vivid Matte Liquid als een soort lip stain werkt. Ondanks het eten en drinken blijft het toch zitten. En wanneer je bijvoorbeeld je lippen afveegt met een servet, blijft er een stain achter op je lippen. Dit is te vergelijken met het effect van de Bourjois Souffle de Velvet. 

Is dit de reden waarom Maybelline deze lipsticks “Matte” heeft genoemd? Lord knows.

Gemakkelijk fouten corrigeren

Ondanks dat het als een lip stain werkt, kun je foutief aangebrachte lipstick gemakkelijk corrigeren. Je hoeft bij het gebruik van deze Maybelline lipsticks dus niet bang te zijn dat je foute lijntjes met veel moeite moet verwijderen. Dit kun je zonder enige stress gemakkelijk verwijderen met bijvoorbeeld een wattenstaafje.

Handige applicator?

Dit is absoluut een pluspunt, want de applicator vind ik niet per se fijn in gebruik. Vooral niet wanneer je de liquid lipstick aanbrengt in je mondhoeken. Dit komt doordat Vivid Matte Liquid dikker en romiger is dan bijvoorbeeld de liquid lipsticks van MAC.

 photo Maybelline_Vivid_matte_Liquid_applicator_zpsysntpvz5.jpg
Maybelline Vivid Matte Liquid applicator

Hoe ruikt het?

Wat mij verder opvalt aan Maybelline Vivid Matte Liquid is dat er parfum in zit. Als ik aan de applicator ruik, ruik ik een chemische geur. Eenmaal aangebracht op mijn lippen, proef ik een soort bloemengeur die me doet denken aan wasverzachter of wasmiddel.

De geur blijft hangen ongeveer een half uur hangen, daarna wordt het iets subtieler. Hier moet je tegen kunnen. Ik vind de geur opvallender dan de liquid lipsticks van MAC. NYX lip lingerie heeft trouwens helemaal geen geur. Dit laatste is prettig wanneer je gevoelig bent voor (parfum)geuren.

Conclusie

Concluderend, ik ben zeer verbaasd dat Maybelline deze liquid lipsticks wegzet als matte lipsticks. Dit is zeker niet het geval. Ik vind de naam dan ook misleidend aangezien ik het eerder een lipgloss zou noemen. 

Is dit een reden om deze Maybelline lipsticks te laten liggen?

 1. Als je op zoek bent naar een matte lipstick, dan is dit een dikke vette NO NO! Kortom, laten liggen die hap.
 2. Ben je op zoek naar een goed dekkende lipstick die chique oogt? Dan zeg je: “wauw, die wil ik hebben!”

Waar kun je Maybelline kopen? 

Deze Maybelline lipsticks zijn verkrijgbaar in 13 kleuren: 8 ml lipstick die circa 5 uur draagcomfort geeft.

Maybelline is online te koop in de volgende webshops:

Heb je dit ook al gelezen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mariska

Wednesday 9th of August 2017

Een andere naam zou beter zijn voor verwachtingsmanagement... verder lijken ze me toch wel prima! Mooie kleuren ook :)

MacBlogster

Monday 14th of August 2017

Het zijn zeker mooie kleuren en nog betaalbaar ook. Als je van gloss houdt, dan is dit zeker je ding.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.