Top

Huh??! Maybelline Vivid Matte Liquid, is dit een grap?

Naar aanleiding van mijn aanwezigheid op een beauty event van L’ Oreal, kreeg ik de kans om Maybelline Vivid Matte Liquid te testen. Aangezien ik van matte lipstick houd, was ik nieuwsgierig naar deze liquid lipsticks. Mijn nieuwsgierigheid sloeg echter om in verbazing toen ik de lipstick aan bracht op mijn lippen.Maybelline Vivid Matte Liquid

Een tijdje geleden maakte ik de onderstaande video waarin ik een swatch liet zien van Maybelline Vivid Matte Liquid in de kleur Possessed Plum (45). Vanaf 4.24 minuut kun je de swatch goed zien. Je ziet dan het verschil in textuur met de overige matte lipsticks die ik tevens heb geswatcht. Als je dit bekijkt zal je namelijk iets opvallen. Ik ben benieuwd of je het ziet…..

To Matte or Not To Matte

Hetgeen dat zal opvallen is dat Maybelline Vivid Matte Liquid totaal geen matte finish heeft. Best bijzonder als je productnaam wel de indruk wekt dat hier wel sprake van is, terwijl dit niet het geval is. Deze liquid lipsticks zijn allesbehalve mat!

De textuur en finish hebben in mijn optiek juist iets weg van een lipgloss, maar dan minder plakkerig. Het doet mij denken aan de goed dekkende Black Opal lipgloss en de H&M Lush Lip Vinyl. Klik op de linkjes om swatches te zien en mijn review te lezen.

Maybelline Vivid Matte Liquid

Maybelline Vivid Matte Liquid

Swatches Maybelline Vivid Matte Liquid

Anyway, terug naar de Maybelline Vivid Matte Liquids die ik in mijn bezit heb. Ik heb 4 van de 13 kleuren in mijn bezit, namelijk:

 • Electric Pink (15)
 • Fuchsia Ecstacy (30)
 • Rebel Red (35)
 • Possessed Plum (45)
 photo Swatches_Maybelline_Vivid_Matte_liquid_zpst97gnc9u.jpg

Swatches Maybelline Vivid Matte Liquid

Kleurvast

De kleur die je door de verpakking heen ziet is tevens de kleur die je daadwerkelijk in de spiegel terug ziet op je lippen. No surprises dus. Wat echter wel een surprise is, is dat Maybelline Vivid Matte Liquid niet zoals de gemiddelde liquid lipstick is.

Anderen lazen ook
Geen droge lippen dankzij deze YSL liquid lipsticks!

Wat ten eerste opvalt is dat het veel gloss bevat. Dit kun je goed terug zien in het bovenstaande Youtube filmpje. De gloss neemt wel iets af gedurende de dag, maar mat zal het never nooit worden!

Dekking

Dit heeft als pluspunt dat het je lippen niet uitdroogt. Daarnaast zijn de kleuren goed dekkend zijn zonder droge velletjes te benadrukken! Overigens, als je hier last van hebt doe je er sowieso goed aan om je lippen te behandelen met een lip scrub.

 photo Macblogster_Maybelline_Vivid_matte_liquid_zpsszajqisd.jpg

Op deze foto zie je de dekking van Maybelline Vivid Matte Liquid. Hier draag ik de kleur Fuchsia Ectasy.

Korrelige lippen?

Doordat de textuur van Maybelline Vivid Matte Liquid romig te noemen is, is een ander pluspunt van deze lipstick dat het niet gaat korrelen aan de binnenkant van je lippen zoals op den duur wel het geval is bij:

 photo Maubelline_vivid_matte_liquid_afdruk_op_glas_zps4ci1ncc5.jpg

Dit is wat je terugvindt op je glas als je hebt gedronken met Maybelline Vivid Matte Liquid op je lippen.

Maybelline Vivid Matte Liquid vervaagt ongeveer na 4 a 5 uur. Dit had ik aanvankelijk niet verwacht, ik dacht namelijk dat het minder lang zou blijven zitten. Reden: als je eet en drinkt, geeft de lipstick af. Tevens is mijn ervaring dat lipsticks met een gloss minder lang op mijn lippen blijven zitten. Dit is dus niet het geval bij deze Maybelline liquid lipsticks.

Lip Stain?

Het lijkt alsof Maybelline Vivid Matte Liquid als een soort lip stain werkt. Ondanks eten en drinken blijft het zitten. Ook als je bijvoorbeeld je lippen afveegt met een servet blijft er een stain achter op je lippen. Dit is te vergelijken met het effect van de Bourjois Souffle de Velvet. Is dit wellicht de reden waarom Maybelline deze lipsticks “Matte” heeft genoemd? Lord knows.

Gemakkelijk fouten corrigeren

Ondanks dat het als een lip stain werkt, kun je foutief aangebrachte lipstick gemakkelijk corrigeren. Je hoeft bij het gebruik van Maybelline Vivid Matte Liquid dus niet bang te zijn dat je foute lijntjes met veel moeite moet verwijderen. Dit kun je zonder enige stress gemakkelijk verwijderen met bijvoorbeeld een wattenstaafje.

Anderen lazen ook
MUA Luxe Velvet Lip Lacquers Kooky & Tranquility

Applicator

Dit is absoluut een pluspunt, want de applicator vind ik niet per se fijn in gebruik. Vooral niet wanneer je de liquid lipstick aanbrengt in je mondhoeken. Waarschijnlijk komt dit doordat Maybelline Vivid Matte Liquid dikker en romiger is dan bijvoorbeeld de liquid lipsticks van MAC.

 photo Maybelline_Vivid_matte_Liquid_applicator_zpsysntpvz5.jpg

Maybelline Vivid Matte Liquid applicator

Geur

Wat mij verder opvalt aan Maybelline Vivid Matte Liquid is dat er parfum in zit. Als ik aan de applicator ruik, ruik ik een chemische geur. Eenmaal aangebracht op mijn lippen, proef ik een soort bloemengeur die me doet denken aan wasverzachter of wasmiddel.

De geur blijft in het eerste half uur als je de liquid lipstick hebt opgedaan hangen, naderhand wordt de geur iets subtieler. Hier moet je tegen kunnen. Ik vind de geur opvallender dan de liquid lipsticks van MAC. NYX lip lingerie heeft helemaal geen geur.

Conclusie

Concluderend, ik ben zeer verbaasd dat Maybelline deze liquid lipsticks wegzet als matte lipsticks. Dit is zeker niet het geval. Ik vind de naam dan ook misleidend aangezien ik het eerder een lip glos zou noemen. Is dit een reden om Maybelline Vivid Matte Liquid te laten liggen?

 1. Als je op zoek bent naar een matte lipstick, dan is dit een dikke vette NO NO! Kortom, laten liggen die hap.
 2. Als je op zoek bent naar een goed dekkende lipstick die chique oogt, dan zeg je: “wauw, die wil ik hebben!” Maybelline Vivid Matte Liquid droogt immers je lippen niet uit en je krijgt geen last van korrelige lipstick na verloop van tijd.

Pluspunten: 

 • Oog chique.
 • Rode kleur (Rebel Red) dekt in 1 keer. Electric Pink & Fuchsia Ecstacy (30)dekken mooier in 2 laagjes.
 • Voelt zacht aan op lippen.
 • Droogt lippen niet uit.
 • Gemakkelijk te verwijderen.

Rode kleur dekt in 1 keer.
dekkend zoals bijvoorbeeld rode kleur.

Minpunten:

 • Oogt als een lipgloss, is totaal niet mat.
 • Geeft af.
 • Laat een stain achter.
 • Possessed Plum, de donkere kleur kan gemakkelijk vlekkerig of streperig ogen (zie swatch). Ook al breng je 2 laagjes aan, deze kleur is niet geheel dekken.

Verkoopinfo Maybelline Vivid Matte Liquid 

Maybelline Vivid Matte Liquid is verkrijgbaar in 13 kleuren. Momenteel kun je ze in deze webshop met korting kopen. Normaliter betaal je €6,99 per stuk. Hier krijg je 8 ml lipstick voor en circa 5 uur draag comfort zonder te eindigen met droge lippen.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar