Skip to Content

Beauty DIY: lip scrub maken

Heb je last van droge lippen, scrub dan regelmatig je lippen met een home made lip scrub. Ingewikkeld? Nee hoor, als je suiker, honing, olijfolie, kaneel en zwarte peper in huis hebt, kun je direct aan de slag.

lip scrub

Ik heb regelmatig last van droge lippen, waardoor ik een witte droge waas over mijn lippen krijg. Behalve dat het er niet uit ziet, zorgt het ook voor een ‘smoezelige lip look’ als ik lippenstift aanbreng. Aan het einde van de dag ziet het er namelijk korrelig en vlekkerig uit. Met als gevolg dat ik continu richting het ‘neuspoederkabinet’ moet verdwijnen, om mijn lippen bij te stiften. Daar heb ik helemaal geen zin.

Omdat het geheim van goed zittende lippenstift en zachte lippen in de juiste verzorging van je lippen ligt, moet ik dus regelmatig schubben en hydrateren. In plaats van een dure lip scrub aan te schaffen, maak ik er eens in de zoveel tijd eentje at home met producten uit mijn keukenkastje. In deze DIY blog vertel ik je hoe je je eigen honing/kaneel lip scrub maakt.

Benodigdheden

  • Honing en/of olijfolie
  • Suiker
  • Kaneel
  • Zwarte peper
  • Een kleine kom
  • Een theelepel

Door het regelmatig hydrateren van je lippen, krijg je zachtere lippen en het scrubben zorgt ervoor dat dode cellen worden verwijderd en de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Elke keer als ik een lip scrub heb gebruikt, blijft mijn lippenstift beter en iets langer zitten.

Honing/kaneel lip scrub

Een lip scrub die ik regelmatig maak is die met honing en kaneel. Daarbij voeg ik ook nog zwarte peper toe. Je vraagt je waarschijnlijk af waarom ik in Godsnaam deze ingrediënten gebruik en geen fruitigere/zoetere ingrediënten gebruik. Nou heel simpel, ten eerste heb ik dit sowieso altijd in mijn keukenkastje staan en ten tweede bevatten honing en kaneel eigenschappen die een positief effect hebben op mijn lippen.

honing kaneel lip scrub

Zachte lippen

Honing heeft desinfecterende en antibacteriële eigenschappen, daarnaast verzacht het de huid en is er bewezen dat het wonden sneller doet genezen. Door het toevoegen van kaneel en zwarte peper aan je lip scrub zullen je lippen tijdens en na het scrubben licht tintelen. Dit zorgt voor een betere bloeddoorstroming. Zoals je zult bemerken en ook op de onderstaande foto kunt zien, die ene waarop mijn dochter lip scrub op heeft, worden je lippen een stuk roder. Als je dit liever niet hebt, kun je beide ingrediënten weglaten.

Wat moet je doen

Stap 1: meng 1 theelepel honing met 1 theelepel olijfolie.

lip scrub

Gebruik vloeibare honing

Stap 2: voeg 2 theelepels suiker toe en roer het geheel tot een gladde pasta. Als je hele gevoelige lippen hebt, is het beter om 1 theelepel suiker toe te voegen.

Stap 3: voeg nu ½ theelepel zwarte peper & ½ theelepel kaneel toe en roer opnieuw, zodat er een bruine plakkerige drab ontstaat.

lip scrub

Gemalen zwarte peper

Stap 4: smeer het goedje op je lippen en masseer ze 1 minuut lang. Laat de lip scrub vervolgens 10 minuten intrekken. Hierdoor krijg je zachte(re) lippen.

lip scrub

Het ziet er onsmakelijk uit, maar je lippen worden er zó zacht van!

Stap 5: spoel de scrub weg met lauwwarm water en smeer je lippen in met honing of met lippenbalsem. Dek de scrub af met folie en bewaar het in de koelkast, zodat je het opnieuw kunt gebruiken. Als je het niet wilt bewaren, kun je het op beschuitje smeren en opeten!

lip scrub

Dit een lipscrub waarbij ik maar 1 theelepel suiker heb gebruikt.

Tips:

1. Smeer je lippen elke avond licht in met honing, voordat je gaat slapen. De volgende ochtend heb je zachte lippen.
2. Voordat je ’s ochtends je lippenstift opdoet, is het handig om vooraf lippenbalsem of vaseline op je lippen te smeren. Hierdoor drogen je lippen namelijk minder snel uit.

Q | Gebruik jij regelmatig een lip scrub? Zo ja, hoe vaak en welk product/merk gebruik je het liefst?

 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Renfurm

Saturday 23rd of September 2017

Hai Angela! Ik heb je blog gelezen van jou laatst ev reactie op de make-up lijn van Rihanna? Ik meen voor mij zelf en voor ik reactie op Blog geeft laat mij verder lezen?? en wordt vrolijk van je tip en trix you now?? Op de wijze van jou beoordeling val ik op 1 punt! En voel je niet aangevallen om het feit en het is hoe een ander er naar kijkt en leest. Ik ben waarschijnlijk een nieuwe Blogster van jou. Het punt van gevoel wat je achterwegen had kunnen laten. Om andere te zeggen dat de keus aan ieders portemonnee ligt het niet te kopen. Ik vind dat de keus aan een ander moet laten komt zo deligerend over. Ik weet dat je achter je mening staat en wat je onderzocht hebt geen vuiltje aan de lucht. En het volgende feit je geeft aan dat als men via jou Blog koopt dat jij commissie krijgt. Hoe tegenstrijdig is dat iemand zijn product promoten en daarna afkafferen en dan commissie willen ontvangen. Mijn mening dat tegenstrijdig is het stukje herschrijven en waarom zeg ik dat! Je promoot een blackafrikan people whe are black verwacht ik eerder de ander in haar product te promoten en steunen net zoals jij van een ander verwacht. Be realistisch. En verder ben ik helemaal te vreden over alle andere blogs dat geschreven zijn. ????

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.