Skip to Content

5 Redenen waarom MAC liquid lipsticks beter zijn dan MAC lipsticks

Vraag jij je af of de Retro Matte Lipcolours (MAC liquid lipsticks) de moeite waard zijn om te kopen als je al de normale MAC lipsticks hebt? In dit blog artikel leg ik uit wat het verschil is tussen beiden. Je kunt dan zelf beoordelen of het de moeite waard is om overstappen op liquid lipsticks.

Als je mij al langer volgt, weet je dat ik gek ben op de lipsticks van MAC. Toen MAC Cosmetics tevens liquid lipsticks aan hun assortiment toevoegde, duurde het een tijdje voordat ik de overstap waagde.

Ik had immers al een mooie collectie aan normale lipsticks waar ik meer dan tevreden over ben. Waarom zou ik dan ook nog eens liquid lipsticks kopen, vroeg ik me af.

5 Redenen waarom ik MAC liquid lipsticks prefereer boven normale MAC lipsticks
Mijn MAC Liquid Lipsticks

MAC Liquid Lipsticks

Nadat ik enkel dames tegenkwam met een fellere lipstick kleuren dan ik ooit voor mogelijk kon houden, was mijn nieuwsgierig gewekt. Ik ging op onderzoek uit en kocht 4 MAC Retro Matte Lipcolours in de kleuren:

  1. Oh Lady: paars – liquid lipstick versie van MAC Flac Out Fabulous
  2. To Matte with Love: roze – liquid lipstick versie van MAC All Fired Up
  3. So Me: nude kleurige lipstick
  4. Young Attitude (groen-blauwe lipstick)

Na mijn kennismaking met de Retro Matte Lipcolours kon ik er niet meer onderuit: MAC liquid lipsticks hebben enkele voordelen ten opzichte van de normale MAC lipsticks.

MAC liquid lipstick vs normale MAC lipstick
Het verschil tussen een normale MAC lipstick en een liquid lipstick

1. Betere dekking

Het viel mij op dat de MAC liquid lipsticks een betere dekking hebben dan de normale MAC lipsticks. Afhankelijk van welke kleuren je koopt, kun je stellen dat de dekking over het algemeen beter is van de liquid lipsticks.

Een laagje lipstick is vaak al voldoende. Dit is in elk geval van toepassing op de bovenstaande kleuren die ik heb gekocht (behalve Young Attitude).

2. Betere pigmentatie

De betere dekking komt doordat de liquid lipstick meer kleur pigmenten bevatten in vergelijking met de normale MAC lipsticks. Als je dus meer dan 1 laag aanbrengt, wordt de kleur feller, warmer of dieper.

Geen enkele normale MAC lipstick kan tot nu toe de felheid evenaren van een MAC liquid lipstick. Normale lipsticks kunnen ook fel zijn, maar de kleuren zijn toch iets doffer.

5 Redenen waarom ik MAC liquid lipsticks prefereer boven normale MAC lipsticks
Zie hier het verschil tussen een MAC Liquid Lipstick en normale lipstick. Je kunt op de swatch zien dat de liquid lipstick een duidelijker kleurpigment heeft.

3. Streeploos resultaat

Als je meer dan 1 laag liquid lipstick aanbrengt, krijg je vaak een streperig effect bij andere merken. Dit is niet het geval bij de MAC liquid lipsticks die ik in bezit heb.

Als je 2 lagen of meer aanbrengt, droogt het geheel streeploos op (behalve Young Attitude). Ik vind dit een verademing.

4. Geeft minder snel af

Als je iemand een kus op zijn of haar wang geeft laat je geheid een lipafdruk achter als je een normale MAC lipstick op hebt. Als je een MAC liquid lipstick op hebt, gebeurt dit niet zo snel.

5. Lichtere textuur

Over het draagcomfort van mijn MAC Liquid Lipsticks ben ik meer dan tevreden. Ze zijn licht van textuur en ik voel ze nagenoeg niet zitten.

Dit is nog minder het geval dan bij de normale MAC lipsticks die ik in mijn bezit heb. Ik had niet gedacht dat dit mogelijk was. Klaarblijkelijk wel.

mijn favoriete rode MAC lipsticks

Nooit meer normale MAC Lipsticks kopen?

Zijn dit redenen om mijn normale MAC lipsticks niet meer te dragen? Je zou denken van wel, maar toch blijf ik mijn normale lipsticks nog gebruiken.

Weet je waarom? Puur omdat ze langer blijven zitten dan de MAC liquid lipsticks die ik in bezit heb. Deze blijven 4 tot 5 uur zitten, terwijl mijn normale MAC lipsticks minstens 6 uur blijven zitten.

Dit is een minor detail, maar hierbij komt tevens dat ik de manier waarop de normale lipsticks vervagen ook mooier vind, dan bij de liquid varianten.

Q | Waar gaat jouw voorkeur naar uit?

5 Redenen waarom ik MAC liquid lipsticks prefereer boven normale MAC lipsticks

Waar kun je MAC Liquid Lipsticks online kopen?

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie. Omdat sommige MAC Retro Matte Lipcolours snel uitverkocht zijn, koop ik ze op verschillende plekken online:

Anderen lazen ook

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.