Top
Producten voor mooie krullen

MAC Young Attitude: multifunctionele statement liquid lipstick

Wist je dat je liquid lipstick op verschillende manieren kunt gebruiken? Vooral deze kleur: MAC Young Attitude. Je kunt het op je ogen, wenkbrauwen en lippen gebruiken, zelfs in combinatie met oogschaduw. 

 photo MAC Young Attitude Retro Matte Lipcolour_1_zpstsp2yynm.jpg

MAC Young Attitude: multifunctionele statement liquid lipstick

Ik was jarig en kreeg een cadeaubon om te besteden bij MAC Cosmetics. Ik toog naar de winkel en dacht ik “haal ff iets snel.” Dus niet. Er was teveel keuze en ik wist niet wat ik moest kopen. En wat doe je in dat geval: “when in doubt always buy a lipstick.”

Echter, ik had al alle lipstick kleuren die ik wilde hebben. Oké, dan zou ik een liquid lipstick kopen. Gemakkelijke keuze toch? Niet dus. Want als je niet echt iets nodig hebt, is het best moeilijk een keuze te maken. Maar ja, die MAC cadeaubon brandde in mijn tas.

Lees ook: Geen droge lippen met deze matte liquid lipstick? Sleek Matte Me

 photo MAC Young Attitude Retro Matte Lipcolour_zps91rnmpaz.jpg

Applicator MAC Young Attitude

MAC Young Attitude

Om een lang verhaal kort te maken: ik kocht de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour: Young Attitude. Een diep blauw-groene liquid lipstick. Het hangt er maar net vanaf op wiens lippen je de kleur ziet. Bij de één is de kleur groen en bij de ander oogt Young Attitude blauw. Op mijn lippen is de kleur duidelijk diepgroen.

Lees ook: Mat rode liquid lipstick waar je U tegen zegt! Milani Amore Attraction

Dekking Retro Matte Liquid Lipcolour

Ondanks dat Young Attitude een dunne textuur heeft en vederlicht aanvoelt op mijn lippen, dekt de blauw-groene kleur helaas niet op egale wijze. Hierdoor moet je sowieso 2 lagen aanbrengen.

 photo Swatch MAC Young Attitude_zpsulfq3dnf.jpg

Swatch MAC Young Attitude.

Indien je te ruimhartig een laag groene lipstick aanbrengt of niet wacht totdat de lagen goed zijn opgedroogd, dan wordt Young Attitude korrelig. Hierdoor eindig je met ‘krokante lippen.’

Lees ook: Rode lippen all day long in 4 stappen

Multifunctioneel

Behalve dat MAC Young Attitude een statement lipstick is, kun je er verschillende kanten mee op. Dit is dan ook de reden dat ik uiteindelijk besloot over te gaan tot de aankoop van dezeMAC Retro Matte Liquid Lipcolour.

 photo MAC Young Attitude Macblogster Lip Swatch_zpssc706dpt.jpg

Lip Swatch MAC Young Attitude

Ik kan Young Attitude namelijk gebruiken als:

 • eyeliner;
 • oogschaduw basis;
 • liquid oogschaduw;
 • wenkbrauw mascara.

Stel je eens voor dat ik de groene of blauwe oogschaduw uit dit MAC Fruity Juicy palette combineer met Young Attitude op mijn ogen. De kleur zal er van af knallen!

MAC Fruity Juicy Love in the Glades oogschaduw palette

MAC Fruity Juicy Love in the Glades oogschaduw palette

Young Attitude icm Urban Decay Moondust

Het interessante aan Young Attitude is dat je het bijvoorbeeld kunt combineren met glitter of metallic oogschaduw. Je kunt de oogschaduw over de liquid lipstick heen doen zoals je kunt zien op de foto die ik heb gemaakt.

 photo MAC Young Attitude icm Urban Decay Moondust_zpsts1sxbxs.jpg

MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Door het aanbrengen van oogschaduw over de liquid lipstick, blijft Young Attitude trouwens ook langer zitten. Met andere woorden, het slijt minder snel aan de binnenkant van je lippen.

 photo MAC Young Attitude Lip swatch Moondust_zpse3ojqquq.jpg

Lip Swatch MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Pluspunten MAC Young Attitude

 • Opvallende kleur;
 • multifunctioneel;
 • voelt licht aan;
 • dunne textuur;

Minpunten

 • vervaagt sneller dan de overige Retro Matte Liquid Lipcolours die ik in huis heb (v00ral binnenkant lippen);
 • dekt niet egaal in 1 laag;
 • sowieso 2 lagen nodig.

Verkoopinfo MAC Young Attitude

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten €24,50 per stuk. Omdat sommige MAC Retro Matte Lipcolours snel uitverkocht zijn, heb ik ze op verschillende plekken gekocht. Ik kocht ze o.a. hier.

Lees ook

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Wauw, gave kleur en erg leuk gedaan zo met de oogschaduw! Doe ik ook weleens om een look mooi te combineren., echter voelt het vaak net iets te droog aan waardoor ik het er gauw weer afhaal haha

  • Hoi Sarah, leuk dat je langs bent gekomen. Ik gebruik meestal een lip primer als ik oogschaduw over mijn lipstick heen doe. En wat ook nog eens wil helpen is om gewoon een lipstick met een shine te gebruiken. Door het gebruik van de oogschaduw wordt de lipstick mat en voelt het (iets) minder droog aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.