Skip to Content

De groene lippenstift die je in 1 klap hip maakt: MAC Young Attitude

Er zijn maar weinig vrouwen die deze groene lippenstift durven te kopen: MAC Young Attitude. Het is een blauw-groene lipstick voor vrouwen met lef. Een lippenstift die je in 1 klap hip maakt. In mijn review laat ik zien hoe je deze bijzondere MAC lipstick kunt dragen.

Het leuke aan deze kleur is dat je het op verschillende manieren kunt gebruiken, namelijk als:

 • eyeliner,
 • oogschaduw (primer)
 • of op je lippen in combinatie met oogschaduw.

MAC lipstick Young Attitude review

In mijn review van de laat ik je zien hoe het het eruitziet wanneer je de MAC Lipstick Young Attitude combineert met oogschaduw. Ik heb bijvoorbeeld het Urban Decay Moondust oogschaduw palette.

MAC lipstick Young Attitude en Urban Decay Moondust oogschaduw palette
MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Mission Impossible

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de aanleiding was om überhaupt een groene lippenstift te kopen. Nou, ik was jarig en kreeg een cadeaubon om te besteden bij MAC Cosmetics. Ik toog naar de winkel en dacht ik “haal ff iets snel.”

De groene lippenstift die je in 1 klap hip maakt: MAC Young Attitude
MAC Young Attitude: multifunctionele statement liquid lipstick

Mission impossible. Er is zoveel keuze dat ik vaak niet weet wat ik moet kopen. Omdat ik niet met lege handen wilde weggaan, paste ik mijn magische regel toe: “when in doubt always buy lipstick.” Dit deed ik dus….

Ik kocht een Retro Matte Liquid Lipcolour, aangezien ik hier minder exemplaren van heb. De keuze viel op de MAC lipstick Young Attitude.

Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
Applicator MAC Young Attitude

MAC Cosmetics omschrijft het als een diep blauw groene lippenstift. Naar mijn mening is de kleur sterk afhankelijk van de lippen waarop je Young Attitude ziet. Bij de één is de kleur groen en bij de ander oogt Young Attitude blauw. Op mijn lippen is de kleur duidelijk diepgroen.

Groene lippenstift

Ondanks dat Young Attitude een dunne textuur heeft en vederlicht aanvoelt, dekt de groene lippenstift totaal anders dan bijvoorbeeld To Matte with Love. Het dekt minder egaal. Hierdoor is het dus een must om meerdere lagen aan te brengen.

MAC Young Attitude swatch

MAC Young Attitude swatch
Swatch MAC Young Attitude.

Dekking Retro Matte Liquid Lipcolour

Wanneer je deze groene lippenstift aanbrengt, is belangrijk om de 1e laag eerst goed te laten opdrogen. Breng daarna pas een 2e laag aan. Mijn advies is om telkens dunne lagen aan te brengen. Wanneer je teveel liquid lipstick aanbrengt, wordt het korrelig en eindig je met ‘krokante lippen.’ Ga dus spaarzaam te werk.

Multifunctionele lipstick

Behalve dat dit een statement lipstick is, kun je er verschillende kanten mee op. Dit is dan ook de reden dat ik de MAC lipstick Young Attitude kocht. Ik kan deze liquid lipstick bijvoorbeeld gebruiken als:

 • eyeliner;
 • oogschaduw basis;
 • liquid oogschaduw;
 • wenkbrauw mascara.
Young Attitude lip swatch
Lip Swatch MAC Young Attitude

Young Attitude icm Urban Decay Moondust oogschaduw

Het interessante aan Young Attitude is dat je het bijvoorbeeld kunt combineren met glitter of een metallic oogschaduw. Wanneer je dit op je lippen aanbrengt zorgt dit voor een heel mooi effect – al zeg ik het zelf.

Een pluspunt van een extra laag oogschaduw, is dat de groene lippenstift langer blijft zitten. Met andere woorden, het slijt minder snel aan de binnenkant van je lippen.

MAC lippenstift: groene lipstick
Lip Swatch MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Kortom, is Young Attitude het kopen waard? Als je het mij vraagt zijn dit de plus- en minpunten:

Pluspunten Young Attitude

 • Opvallende kleur;
 • multifunctioneel;
 • voelt licht aan;
 • dunne textuur;

Minpunten

 • vervaagt sneller dan de overige Retro Matte Liquid Lipcolours die ik in huis heb (vooral binnenkant lippen);
 • dekt niet egaal in 1 laag;
 • sowieso 2 lagen nodig.

Waar kun je MAC Young Attitude kopen?

Deze bijzondere groene lippenstift kun je o.a, kopen bij:

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten €24,50 per stuk.

Heb je deze lipstick reviews al gezien?

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tamara

Wednesday 22nd of August 2018

Heftig kleurtje maar staat je wel erg mooi

Danielle

Monday 20th of August 2018

Sow wat een mooie diepe kleur blauw! Zou zelf nooit zo'n donkere kleur durven te gebruiken, maar hij staat jou echt zo geweldig!

Fleur

Sunday 19th of August 2018

Wow best heftige kleur, maar staat je erg mooi!! Ik denk alleen niet dat ik het zou durven te dragen

Hippiemeisje

Saturday 18th of August 2018

Ik vind het een mooi kleurtje eigenlijk, het is eens iets anders en je staat er goed mee0 Ook fijn dat het zo multi-functioneel is!

Lipstickencupcakes

Friday 17th of August 2018

Wat een spannende kleur. Hij staat je goed. Deze zou ik zelf persoonlijk laten liggen.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.