Top

MAC Young Attitude: lipstick voor vrouwen met lef!

Er zijn maar weinig vrouwen die deze lipstick durven te kopen: MAC Young Attitude. Het is een blauw-groene lipstick voor vrouwen met lef. Het leuke van deze kleur is dat het op verschillende spectaculaire manieren kunt gebruiken, namelijk als eyeliner, oogschaduw (primer) of op je lippen in combinatie met oogschaduw.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!

Dit blog artikel gaat over:

‘FF Snel’ iets halen bij de MAC Cosmetics

Je vraagt je waarschijnlijk af wat de aanleiding was om een groene lipstick te kopen. Nou, ik was jarig en kreeg een cadeaubon om te besteden bij MAC Cosmetics. Ik toog naar de winkel en dacht ik “haal ff iets snel.”

Mission Impossible

Mission impossible. Er is zoveel keuze dat ik vaak niet weet wat ik moet kopen. Omdat ik niet met lege handen wilde weggaan, paste ik mijn magische regel toe: “when in doubt always buy a lipstick.” Dat deed ik dus ook.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
MAC Young Attitude: multifunctionele statement liquid lipstick

Omdat ik alle lipstick kleuren die ik wil hebben, al in bezit heb, besloot ik het over een andere boeg te gooien. Immers, de MAC cadeaubon brandde in mijn zak. Ik besloot dus een liquid lipstick te kopen, aangezien ik daar minder exemplaren van heb.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
Applicator MAC Young Attitude

MAC Young Attitude

Om een lang verhaal kort te maken: ik kocht de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour: Young Attitude. Dit is een diep blauw-groene liquid lipstick. Alhoewel, het is sterk afhankelijk op wiens lippen je de kleur ziet. Bij de één is de kleur groen en bij de ander oogt Young Attitude blauw. Op mijn lippen is de kleur duidelijk diepgroen.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
Swatch MAC Young Attitude.

Dekking Retro Matte Liquid Lipcolour

Ondanks dat Young Attitude een dunne textuur heeft en vederlicht aanvoelt, dekt de blauw-groene kleur totaal anders dan bijvoorbeeld To Matte with Love. Het dekt niet egale wijze en het is dus een must om meerdere lagen aan te brengen.

Anderen lazen ook
Oogschaduw aanbrengen: DIY metallic look

Het is hierbij belangrijk dat je wacht totdat de 1e laag goed is opgedroogd, voordat je een nieuwe laag aanbrengt. Daarnaast adviseer ik je geen dikke lagen aan te brengen. Ga dus spaarzaam te werk. Als je namelijk teveel liquid lipstick aanbrengt, wordt het korrelig en eindig je met ‘krokante lippen.’ Bah.

Multifunctioneel

Behalve dat dit een statement lipstick is, kun je er verschillende kanten mee op. Dit is dan ook de reden dat ik deze MAC Retro Matte Liquid Lipcolour kocht.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
Lip Swatch MAC Young Attitude

Ik kan deze liquid lipstick bijvoorbeeld gebruiken als:

 • eyeliner;
 • oogschaduw basis;
 • liquid oogschaduw;
 • wenkbrauw mascara.

Young Attitude icm Urban Decay Moondust oogschaduw

Het interessante aan Young Attitude is dat je het op je lippen bijvoorbeeld kunt combineren met glitter of metallic oogschaduw. Dit zorgt voor een heel mooi effect – al zeg ik het zelf.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Long lasting lipstick

Breng oogschaduw aan over de liquid lipstick. Als je dit doet blijft Young Attitude trouwens ook langer zitten. Met andere woorden, het slijt minder snel aan de binnenkant van je lippen.

MAC Young Attitude: deze lipstick is voor vrouwen met lef!
Lip Swatch MAC Young Attitude & Urban Decay Moondust

Pluspunten Young Attitude

 • Opvallende kleur;
 • multifunctioneel;
 • voelt licht aan;
 • dunne textuur;

Minpunten

 • vervaagt sneller dan de overige Retro Matte Liquid Lipcolours die ik in huis heb (vooral binnenkant lippen);
 • dekt niet egaal in 1 laag;
 • sowieso 2 lagen nodig.

Koop MAC Young Attitude online

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten €24,50 per stuk.

Lees ook

Anderen lazen ook
MAC Flat Out Fabulous: The One & Only Dominator

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Hoi Saskia, de foto’s zijn niet zichtbaar op het moment dat je bijvoorbeeld vanuit Instagram op de link klikt. Om de foto’s te zien moet je het in je webbrowser bekijken.

 1. Sarah says

  Wauw, gave kleur en erg leuk gedaan zo met de oogschaduw! Doe ik ook weleens om een look mooi te combineren., echter voelt het vaak net iets te droog aan waardoor ik het er gauw weer afhaal haha

  • MacBlogster says

   Hoi Sarah, leuk dat je langs bent gekomen. Ik gebruik meestal een lip primer als ik oogschaduw over mijn lipstick heen doe. En wat ook nog eens wil helpen is om gewoon een lipstick met een shine te gebruiken. Door het gebruik van de oogschaduw wordt de lipstick mat en voelt het (iets) minder droog aan.

 2. nicole says

  Die kleur op je lippenstift staat je goed zeg! Heel futuristisch vind ik het. En wat handig dat je dit product op meerdere manieren kunt gebruiken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar