Top
Producten voor mooie krullen

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

Ben je benieuwd naar lip swatches van To Matte with Love en So Me? En wil je meer weten over het draagcomfort van deze MAC Liquid Lipsticks. Dan is dit review voor jou bestemd. Ik leg namelijk uit wat ik fijn vind aan MAC Retro Matte Lipcolour.

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

Nieuwe MAC Liquid Lipsticks

Ondanks dat ik altijd bij ordinaire lipstick zwoor, gebruik ik nu steeds vaker liquid lipstick. Dit dankzij de MAC Retro Matte Lipcolour lipsticks die ik onlangs kocht. Over mijn favoriete MAC Retro Matte Lipcolour, Oh Lady, schreef ik eerder een review. In dit review komen de 2 andere kleuren aan bod die ik heb gekocht, namelijk So Me en To Matte with Love.

So Me & To Matte with Love: MAC Retro Matte Lipcolour

De MAC Retro Matte Lipcolours die ik heb gekocht

To Matte with Love

Zoals jullie weten houd ik van felle lipstick kleuren. Aanvankelijk wilde ik de kleur Tailored to Tease kopen tijdens de MAC Sale, maar die was helaas uitverkocht. Als alternatief kocht ik To Matte with Love die zachter van kleur is.

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

MAC Retro Matte Lipcolour: To Matte with Love & So Me (v.l.n.r.)

MAC All Fired Up

To Matte with Love wordt omschreven als een heldere frambozenkleur. Volgens sommigen zou deze kleur de liquid lipstick versie zijn van MAC All Fired Up, maar op mijn lippen is dit niet het geval. All Fired Up is op mijn lippen rood met een roze ondertoon. To Matte with Love is op mijn lippen duidelijk frambooskleurig. Zie de onderstaande Instagram foto.

Ik moet bekennen dat ik deze kleur in de 1e instantie vond tegenvallen omdat ik een fellere kleur had verwacht. Meer neon achtig. Deze MAC Liquid Lipsticks is dit niet. Althans, dit vind ik. Ik was van plan deze kleur weg te geven, maar heb besloten het toch te houden.

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

MAC Retro Matte Lipcolours: Oh Lady & To Matte with Love

1 of 2 Laagjes MAC Retro Matte Lipcolour?

Bij To Matte with Love bemerk ik dat ik de kleur mooier vind als ik 2 laagjes aanbreng. Als ik 2 lagen aanbreng is de kleur intenser. Bij het aanbrengen van 1 laag is de kleur minder fel.

MAC To matte with love

Hier zie je het verschil tussen de originele MAC Retro Matte lipstick & de Retro Matte liquid lipstick

Nude MAC Liquid Lipstick

Zoals jullie weten ben ik niet echt gek op nude lipsticks, maar na mijn positieve ervaring met MAC Twig wilde ik toch graag een mooie nude kleurige liquid lipstick hebben. Helaas is deze zoektocht niet erg succesvol geweest. Ik kwam namelijk uit bij ColourPop en Sleek Birthday Suit. Over de liquid lipsticks van beide merken was ik niet laaiend enthousiast, maar omdat ik redelijk goede reviews las over de MAC Liquid Lipsticks, besloot ik tijdens de kortingsactie een nude kleur te scoren. Het werd de kleur So Me.

Lipstick Swatches MAC Oh Lady, So Me & To Matte with Love

MAC Retro Matte Lipcolours: Oh Lady, To Matte with Love, So Me (v.l.n.r.)

So Me

So me wordt omschreven als een nude kleur met doffe grijs-roze ondertoon. Voordat ik So Me kocht heb ik verschillende swatches online bekeken. Vanwege de roze ondertoon wilde ik deze kleur graag hebben. Toen ik eenmaal deze Retro Matte Lipcolour in huis had, was ik minder enthousiast. Op mijn lippen slaat So Me redelijk grijs uit.

Lipstick look MAC So Me Retro Matte Liquid Lipcolour

Op deze foto draag ik 2 laagjes MAC So Me. Wil je weten welke eyeliner ik op de foto draag, klik hier.

YAY or NAY?

Uiteindelijk kwam ik erachter dat de roze ondertoon iets meer naar voren komt als 2 laagjes aanbreng. Desondanks neigt So Me op mijn lippen meer naar lavendel met een grijze ondertoon. Ondanks de vele swatches die ik heb bekeken, oogt deze kleur koel op mijn lippen. Ik moet dan ook aan de kleur wennen, koele kleuren staan mij niet. Dit betekent dat ik deze kleur beter kan mengen, wil ik deze lipstick nog eens opdoen.

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

MAC So Me: Als je goed kijkt zie je de roze ondertoon er doorheen. Wil je weten welke eyeliner ik op de foto draag, klik hier.

Warmte creëren

So Me wilde ik aanvankelijk weggeven, maar ook nu heb ik besloten deze kleur toch te houden. Ik kan het mengen met zowel Oh Lady en To Matte with Love waardoor de kleur warmer wordt. Ook kan ik een mooie ombre lip creëren of de kleur warmer maken door bijvoorbeeld met een (bordeaux) rood of roze lip potlood te werken.

Textuur  MAC Retro Matte Lipcolour

Zoals je kunt terug lezen ben ik niet erg enthousiast over So me en To Matte with Love. Over het draagcomfort ben ik meer tevreden. Zoals ik eerder aangaf vind ik de MAC Liquid Lipsticks die ik in huis heb licht van textuur en zeer gemakkelijk aan te brengen met de bijgeleverde applicator. Ze blijven ongeveer tussen de 4 en 6 uur zitten. Wil je meer lezen over slijtage en draagduur, lees dan dit review.

Dit vind ik fijn aan de matte MAC Liquid Lipsticks

Verkoopinformatie To Matte with Love & So Me

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten 24,50 per stuk. Omdat sommige MAC Retro Matte Lipcolours snel uitverkocht zijn, heb ik To Matte with Love en So Me op verschillende plekken gekocht. Ik kocht ze hier en hier.

Lees ook

MAC Make-up Alert: steeds vaker korting bij MAC Cosmetics Dit is het verschil tussen de populairste rode MAC lipsticks Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection Nudes: MAC Lipstick vs NYX lipstick


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Ik vind beide kleuren je erg mooi staan. Inderdaad, die lila achtige zag ik op insta en ik moest ook even wennen.. maar toch staat het je heel mooi hoor. Met een koele oog make up denk ik dat je de look afmaakt. Ik ben nog steeds niet echt een lippenstift meisje, trying though.. haha! Liefs Josine

    • Sommige vrouwen hebben iets met tassen of schoenen, ik heb iets met lipstick. Ondanks dat je geen lipstick meisje bent, ben ik wel benieuwd of je dan lipgloss opdoet of een nude kleurtje. Zo ja, van welk merk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.