Skip to Content

MAC To Matte with Love & So Me Review

Ondanks mijn ruime MAC lipstick collectie kocht ik onlangs toch enkele Retro Matte Lipcolours, waaronder MAC To Matte with Love en So Me. In dit review zie je mijn swatches en lees je wat ik van deze lipsticks vind.

MAC To Matte with Love & So Me Review

Nieuwe MAC Liquid Lipsticks

Ondanks dat ik altijd bij ordinaire lipstick zwoor, gebruik ik nu steeds vaker liquid lipstick. Dit dankzij de MAC Retro Matte Lipcolour lipsticks die ik onlangs kocht. Op de foto zie je de kleuren v.l.n.r.:

Lipstick Swatches MAC Oh Lady, So Me & To Matte with Love
MAC Retro Matte Lipcolours: Oh Lady, To Matte with Love, So Me (v.l.n.r.)

Over mijn favoriete MAC Retro Matte Lipcolour, Oh Lady schreef ik eerder een review. In dit review komen de 2 andere kleuren aan bod.

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
MAC Retro Matte Lipcolour: To Matte with Love & So Me (v.l.n.r.)

1. MAC To Matte with Love

Zoals jullie weten houd ik van felle lipstick kleuren. Aanvankelijk wilde ik de kleur Tailored to Tease kopen (dit is de liquid lipstick versie van Flat Out Fabulous) tijdens de MAC Sale, maar die was helaas uitverkocht. Als alternatief kocht ik dus To Matte with Love, een roze lipstick.

In de onderstaande video zie je hoe de To Matte with Love er uitziet bij een donkere huidskleur:

Verschil met MAC All Fired Up

Men zegt dat MAC To Matte with Love de liquid lipstick versie is van All Fired Up. Aangezien ik deze tevens in mijn bezit heb, heb er een vergelijking van gemaakt. Zie hier mijn vergelijking tussen To Matte with Love en All Fired Up. Je ziet wat het grote verschil is, maar ook wat de overeenkomsten zijn.

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
Hier heb ik To Matte with Love op mijn lippen

Dekking: To Matte with Love

Zoals je op de bovenstaande Instagram foto kunt zien is To Matte with Love een roze lipstick. De kleur wordt omschreven als een heldere frambozenkleur. De dekking is erg goed: 1 laag lipstick is al voldoende.

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
MAC Retro Matte Lipcolours: Oh Lady & To Matte with Love

1 of 2 Laagjes MAC Retro Matte Lipcolour?

Toch bemerk ik dat ik de kleur mooier vind als ik 2 laagjes MAC To Matte with Love aanbreng. Met 2 lagen is de kleur intenser. Bij het aanbrengen van 1 laag is de kleur minder fel en zoals je inmiddels weet houd ik van felle lipstick kleuren 😉 .

MAC To matte with love review
Hier zie je het verschil tussen de originele MAC Retro Matte lipstick & de Retro Matte liquid lipstick

2. So Me

Zoals jullie weten ben ik niet echt gek op nude lipsticks, maar na mijn positieve ervaring met MAC Twig wilde ik toch graag een mooie nude kleurige liquid lipstick hebben. Tijdens de MAC kortingsactie bij Douglas besloot ik een nude kleur te scoren. Het werd So Me.

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
Hier zie je mijn Swatch van MAC So Me en het verschil op verschillende huidskleuren.

Nude MAC Liquid Lipstick

MAC So me wordt omschreven als een nude kleur met dof grijs-roze ondertoon. Voordat ik So Me kocht heb ik verschillende swatches online bekeken. Vanwege de roze ondertoon wilde ik deze kleur graag hebben.

In de onderstaande video kun je zien hoe de kleur oogt bij een donkere huid. Het ziet er erg mooi uit:

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
Op deze foto draag ik 2 laagjes MAC So Me. Wil je weten welke eyeliner ik op de foto draag, klik hier.

Door mijn lipkleur slaat So Me helaas grijs uit als ik 1 laag aanbreng. Dit vind ik niet mooi. Ik was dus ook van plan deze lipstick weg te geven totdat ik erachter kwam dat de roze ondertoon meer naar voren komt als je 2 laagjes aanbrengt.

MAC To Matte with Love & So Me: Liquid Lipsticks Review
MAC So Me: Als je goed kijkt zie je de roze ondertoon er doorheen. Wil je weten welke eyeliner ik op de foto draag, klik hier.

Warmte creëren

Ook met 2 lagen neigt So Me op mijn lippen meer naar lavendel met een grijs bruine ondertoon. Persoonlijk vind ik dit bij mijn huidskleur geen succes. Er zijn verschillende trucjes waarmee ik dit kan oplossen. Ik zal je er 3 geven:

Nude MAC lipstick vs Nude NYX lipstick
Op deze swatch zie je roze ondertoon iets beter. Plus het verschil met NYX Lip Lingerie Embellishment. Een lavendelkleurige nude lipstick. Klik op de foto om dit blog artikel te lezen.

Trucjes om So Me warmer te maken

De trucjes die ik kan toepassen om MAC So Me meer passend bij mijn huidskleur te maken zijn:

  1. eerst een lip concealer aanbrengen. Hierdoor neutraliseer ik mijn lipkleur. Als ik daarna So Me aanbreng, oogt de kleur hetzelfde als op mijn arm swatch.
  2. Eerst mijn lippen inkleuren met een (bordeaux) rood of roze lip potlood. Hierna breng ik So Me aan op mijn lippen. Door dit te doen creëer ik een warmere kleur.
  3. Een mooie ombre lip creëren;
MAC To Matte with Love en So Me review

Koop To Matte with Love & So Me

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten 24,50 per stuk. Omdat sommige MAC Retro Matte Lipcolours snel uitverkocht zijn, heb ik To Matte with Love en So Me op verschillende plekken online gekocht: bij zowel Douglas als De Bijenkorf:

Lees ook

MAC Make-up Alert: steeds vaker korting bij MAC Cosmetics
Dit is het verschil tussen de populairste rode MAC lipsticks
Nude lipsticks voor elke huidskleur: Bourjois Rouge Velvet Nude Collection
Nudes: MAC Lipstick vs NYX lipstick


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tessa

Thursday 24th of May 2018

Beide heftige kleuren, net wat te fel voor mij. Ze hebben vast ook wel wat lichtere tinten toch?

MacBlogster

Friday 25th of May 2018

Ja zeker. Er zijn nog veel meer kleuren. Zie het assortiment door op de link te klikken ;-)

Kimberly

Thursday 24th of May 2018

Ik vind ze heel mooi, de roze is wel mijn favoriet. Die geeft je wat meer warmte.

Linda

Thursday 24th of May 2018

De kleuren zijn stuk voor stuk prachtig en staan jou heel erg goed. So me is denk ik wel mijn favoriet uit het rijtje!

Jouvence

Wednesday 23rd of May 2018

Ik vind So Me een aparte kleur, maar ik vind hem jou wel prachtig staan! Je kunt het prima hebben.

MacBlogster

Wednesday 23rd of May 2018

Dank je. Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze kleur toch weinig draag. Ik vind het te koel.

Jessica - Foodie Feest

Wednesday 23rd of May 2018

Ziet er super mooi uit, vooral de roze kleur! :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.