Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipcolour

Ondanks dat ik niet echt van de liquid lipsticks ben, heb ik toch een nieuwe liquid lipstick liefde: MAC Oh Lady. Het was liefde op het 1e gezicht met deze intens Retro Matte Liquid Lipcolour die telkens uitverkocht is.

Dit blog artikel gaat over:

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipcolour
MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Oh Lady

I’m in love! In love with Oh Lady, de liquid lipstick die mijn precious Flat Out Fabulous van haar troon heeft verstoten. Ik had niet gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Toch is het gebeurd; hoe is dit mogelijk geweest. Let me tell you.

MAC Oh Lady: intense kleur

Ten eerste de kleur is geweldig! Zo geweldig dat het telkens uitverkocht is. Gelukkig behoort MAC Oh Lady tot de permanente collectie waardoor deze Retro Matte Liquid Lipcolour telkens wordt aangevuld. Tot mijn grote geluk kon ik MAC Oh Lady online scoren tijdens zo’n MAC kortingsactie waar ik het een paar weken geleden over had.

Matte lipstick met suède finish

MAC Oh Lady wordt omschreven als een cranberry kleur met een koele ondertoon. Als je naar de verpakking kijkt, lijkt de kleur meer roze te zijn totdat je het op je lippen aanbrengt. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien is het een intens matte wijnrode kleur met een paarse ondertoon en suède achtige finish. Oh Lady is zeer goed gepigmenteerd.

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipcolour
Oh Lady MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

Gemakkelijk aan te brengen

Vanwege de lichte textuur en de applicator brengt MAC Oh Lady niet streperig aan. De vloeibare textuur is dun genoeg om de kleur gemakkelijk te kunnen aanbrengen, mede ook vanwege de vorm van de applicator. Ik heb overigens begrepen dat dit bij andere (donkere) kleuren in de Retro Matte Liquid Lipcolour collectie anders kan zijn.

Anderen lazen ook
Velvet Lip Cream & Lush Lip Vinyl: H&M Liquid Lipsticks

Retro Matte Liquid Lipcolour

Wat ik fijn vind aan Oh Lady is dat je het nauwelijks op je lippen voelt. Een pluspunt is dat het NIET plakt. Zoals jullie weten ben ik niet per sé fan van lipgloss omdat het meestal plakt. Dit is ook een reden waarom ik mijn ColourPop liquid lipsticks niet draag en vrij lang gewacht heb met het kopen van MAC Retro Matte Liquid Lipcolours. Puur omdat ik bang was dat het een plakkerige en korrelige mess zou worden zoals met de ColourPop liquid lipsticks.

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipcolour
Hier heb ik MAC Oh Lady op

MAC Retro Matte Liquid Lipcolour vs ColourPop

Na mijn ervaring met ColourPop had ik niet gedacht dat ik ooit nog liquid lipsticks zou kopen. Ik vind de ColourPop liquids verschrikkelijk qua textuur, ze plakken en ze rullen. Toen ik deze MAC Retro Matte Liquid Lipcolour gebruikte dacht ik “ColourPop ain’t got nothing on you!” Wat een verschil. Zacht qua textuur en redelijk gemakkelijk te corrigeren, mocht je een foutje hebben gemaakt.

Lip Primer

Omdat ik matte lipsticks gewend ben, ervaar ik Oh Lady niet als droog op de lippen. Mocht je behoefte hebben aan het gebruik van een lip primer, doe dit langer dan 30 minuten van te voren anders kun je de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour niet meer zo goed aanbrengen.

Gemakkelijk verwijderen

Oh Lady is gemakkelijk te verwijderen. Ik verwijder het met micellair water of make-up doekjes. Ergens vind ik dit een nadeel omdat mijn ervaring is dat de MAC Retro Matte Liquid Lipcolours die ik in bezit hebt kunnen afgeven. Dit is echter minder dan de ‘normale’ MAC lipsticks in mijn collectie.

Draagduur MAC Oh Lady

Ondanks dat Oh Lady intenser is dan Flat Out Fabulous, vind ik de textuur van de ‘normale’ MAC lipsticks fijner. Deze blijven langer zitten, althans dit is mijn ervaring. Met Oh Lady kan ik ongeveer 4 a 5 uur vooruit, inclusief eten en drinken. Met Flat Out Fabulous is dit zeker 8 a 9 uur. Dit is voor mij zeker een reden om nog steeds terug te grijpen naar mijn ‘normale’ MAC lipsticks.

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipcolour
Applicator MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

Slijtage

Qua slijtage, vervaagt Oh Lady best redelijk mooi. Dit is echter wel afhankelijk van hoeveel lagen je aanbrengt. Opvallend vond ik tevens dat het niet aan de binnenkant van mijn lippen rult als de draagtijd van de liquid lipstick op haar einde is.

Anderen lazen ook
Etos heeft een kopie van MAC Lustre Drops, een vloeibare highlighter

Verkoopinformatie MAC Oh Lady

MAC Retro Matte Liquid Lipcolours behoren tot de permanente collectie en kosten 24,50 per stuk. MAC Oh Lady is regelmatig uitverkocht. Mijn exemplaar kocht ik hier tijdens een kortingsactie. Mocht de kleur daar uitverkocht zijn, kijk dan hier.

Lees ookAbout Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Audrey says

    Dit is tot nu toe mijn favoriete liquid lipcolour lijn. Sommige kleuren drogen helaas wel erg uit. In elk geval beter dan die van Chanel.

    • MacBlogster says

      Serieus? En dat voor zo’n prijs. Altijd jammer. Ik heb zelf nog niet zoveel liquid lipsticks in huis en zeker nog (niet) van Chanel. Ik moet zeggen dat ik de NYX liquids ook wel te pruimen vind.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar