Skip to Content

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipstick

Ik heb nog nooit zo’n mooie felle lipstick gezien! Wanneer je MAC Oh Lady ziet, snap je waarom het liefde op het 1e gezicht was. In mijn review laat ik je zien hoe deze super mooie MAC Retro Matte Liquid Lipstick eruitziet op mijn lippen.

MAC Oh Lady lipstick is o.a. verkrijgbaar bij:

Ondanks dat ik niet echt van de liquid lipsticks ben, heb ik toch een nieuwe liquid lipstick liefde: MAC Oh Lady. Het was liefde op het 1e gezicht met deze intens MAC Retro Matte liquid lipstick die telkens uitverkocht is.

MAC Oh Lady: mijn favoriete Retro Matte Liquid Lipstick
MAC Retro Matte Liquid Lipcolour Oh Lady

I’m in love! In love with Oh Lady, de liquid lipstick die mijn precious Flat Out Fabulous van haar troon heeft verstoten. Ik had niet gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Toch is het gebeurd; hoe is dit mogelijk geweest. Let me tell you.

MAC Oh Lady: intense kleur

Ten eerste de kleur is geweldig! Zo geweldig dat het telkens uitverkocht is. Gelukkig behoort MAC Oh Lady tot de permanente collectie waardoor deze Retro Matte liquid lipsticks telkens wordt aangevuld. Tot mijn grote geluk kon ik Oh Lady online scoren tijdens zo’n kortingsactie waar ik het een paar weken geleden over had.

Matte lipstick met suède finish

MAC Oh Lady wordt omschreven als een cranberry kleur met een koele ondertoon. Als je naar de verpakking kijkt, lijkt de kleur meer roze te zijn totdat je het op je lippen aanbrengt.

Zoals je op de onderstaande foto kunt zien is het een intens matte wijnrode kleur met een paarse ondertoon en suède achtige finish. Oh Lady is zeer goed gepigmenteerd.

MAC Retro Matte liquid lipstick Oh Lady swatch
Oh Lady MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

Gemakkelijk aan te brengen

Vanwege de lichte textuur en de applicator brengt MAC Oh Lady niet streperig aan. De vloeibare textuur is dun genoeg om de kleur gemakkelijk te kunnen aanbrengen, mede ook vanwege de vorm van de applicator. Ik heb overigens begrepen dat dit bij andere (donkere) kleuren in de Retro Matte Liquid Lipcolour collectie anders kan zijn.

Retro Matte Liquid Lipcolour

Wat ik fijn vind aan Oh Lady is dat je het nauwelijks op je lippen voelt. Een pluspunt is dat het NIET plakt. Zoals jullie weten ben ik niet per sé fan van lipgloss omdat het meestal plakt. Dit is ook een reden waarom ik mijn ColourPop liquid lipsticks niet draag en vrij lang gewacht heb met het kopen van MAC Retro Matte liquid lipsticks. Puur omdat ik bang was dat het een plakkerige en korrelige mess zou worden zoals met de ColourPop liquid lipsticks.

MAC Oh Lady: mijn favoriete Liquid lipstick
Hier heb ik MAC Oh Lady op

MAC Retro Matte liquid lipsticks vs ColourPop

Na mijn ervaring met ColourPop had ik niet gedacht dat ik ooit nog liquid lipsticks zou kopen. Ik vind de ColourPop liquids verschrikkelijk qua textuur, ze plakken en ze rullen. Toen ik deze MAC Retro Matte Liquid Lipcolour gebruikte dacht ik “ColourPop ain’t got nothing on you!” Wat een verschil. Zacht qua textuur en redelijk gemakkelijk te corrigeren, mocht je een foutje hebben gemaakt.

Lip Primer

Omdat ik matte lipsticks gewend ben, ervaar ik Oh Lady niet als droog op de lippen. Mocht je behoefte hebben aan het gebruik van een lip primer, doe dit langer dan 30 minuten van te voren anders kun je de MAC Retro Matte Liquid Lipcolour niet meer zo goed aanbrengen.

Gemakkelijk verwijderen

Oh Lady is gemakkelijk te verwijderen. Ik verwijder het met micellair water of make-up doekjes. Ergens vind ik dit een nadeel omdat mijn ervaring is dat de MAC Retro Matte Liquid Lipcolours die ik in bezit hebt kunnen afgeven. Dit is echter minder dan de ‘normale’ MAC lipsticks in mijn collectie.

Draagduur MAC Oh Lady

Ondanks dat Oh Lady intenser is dan Flat Out Fabulous, vind ik de textuur van de ‘normale’ MAC lipsticks fijner. Deze blijven langer zitten, althans dit is mijn ervaring. Met Oh Lady kan ik ongeveer 4 a 5 uur vooruit, inclusief eten en drinken. Met Flat Out Fabulous is dit zeker 8 a 9 uur. Dit is voor mij zeker een reden om nog steeds terug te grijpen naar mijn ‘normale’ MAC lipsticks.

Oh Lady: mijn favoriete MAC liquid lipstick
Applicator MAC Retro Matte Liquid Lipcolour

Slijtage

Qua slijtage, vervaagt Oh Lady best redelijk mooi. Dit is echter wel afhankelijk van hoeveel lagen je aanbrengt. Opvallend vond ik tevens dat het niet aan de binnenkant van mijn lippen rult als de draagtijd van de liquid lipstick op haar einde is.

Heb je dit ook gezien?Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Willeke

Sunday 4th of June 2017

Wauw, wat een prachtige kleur! Jammer genoeg best wel prijzig..

MacBlogster

Sunday 4th of June 2017

Inderdaad prijzig, wel redelijk uniek qua kleur ;-)

Audrey

Wednesday 31st of May 2017

Dit is tot nu toe mijn favoriete liquid lipcolour lijn. Sommige kleuren drogen helaas wel erg uit. In elk geval beter dan die van Chanel.

MacBlogster

Friday 2nd of June 2017

Serieus? En dat voor zo'n prijs. Altijd jammer. Ik heb zelf nog niet zoveel liquid lipsticks in huis en zeker nog (niet) van Chanel. Ik moet zeggen dat ik de NYX liquids ook wel te pruimen vind.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.