Top

MAC Sin: mijn favoriete donkere lippenstift

Bordeauxrode lipsticks zijn hot, vooral in herfst. Zo ook de populaire lipstick MAC Sin. Op dit moment mijn meest favoriete donkere lippenstift.

MAC Sin: mijn favoriete donkere lippenstift

Dit blog artikel gaat op de volgende lipstick:

MAC Sin: bruin of donkerrood?

Op Instagram liet ik al wat foto’s zien, maar helaas kun je daar de kleur niet goed kunt zien. Daarom besloot ik een blog artikel te wijden aan mijn favoriete MAC lipstick van het moment: Sin.

Donkere lippenstift

Dit is een kleur uit de MAC Matte lipstick collectie. MAC Cosmetics omschrijft de kleur als een “deep dark blue red.” Zelf zou ik deze lipstick eerder omschrijven als een kleur die tussen bordeauxrood en bruin in ligt. Althans, dit is het geval op mijn lippen, zoals je op de onderstaande foto kunt zien.

MAC Sin Lipstick review
Cluse watch | MAC Sin | Versace lipstick

MAC Sin geschikt voor op kantoor

Ik vind het een fijne en mooie kleur. Dit is een donkere lippenstift die praktisch dagelijks draag als de bladeren van de bomen vallen. Het is een stijlvolle kleur die chic genoeg is om naar kantoor te dragen. Daarentegen is de kleur ook stylish genoeg om te dragen naar een vrijdagavond borrel.

MAC Sin arm swatches kun je in de onderstaande video zien:

Zonder lipliner

Deze donkere lippenstift is goed gepigmenteerd, het blijft minstens 5 uur zitten. Na deze 5 uur gaat het niet in de fijne lijntjes rondom je mond zitten. Het loopt dus niet uit aan het einde van de dag. Hierdoor hoef je Sin niet per sé in combinatie met een lip pencil te gebruiken. Toch zou ik je dit wel aanraden. 

Anderen lazen ook
Rode lipstick vinden die bij je huidskleur past: tips & tricks

Bekend probleem

Als je geen lip pencil gebruikt vervaagt Sin namelijk aan de binnenkant van je lippen. Dit gebeurt ongeveer binnen 3 uur. Overigens, dit is een bekend probleem van donkere lipsticks, het is dus niet abnormaal.

Ombre Effect

Als de kleur vervaagt laat MAC Sin een ‘stain’ achter op je lippen. Hierdoor ontstaat er een onbedoeld ombre effect. De één vindt dit storend, de ander totaal niet. Ik vind dit over het algemeen geen probleem.

MAC Sin Lipstick review
Op deze foto zie je hoe goed MAC Sin dekt. Hier heb ik de donkere lippenstift op mijn lippen zonder lip pencil.

Long wearing?

Wat mij verder opviel is dat Sin minder lang blijft zitten dan bijvoorbeeld Ruby Woo of All Fired Up uit de Retro Matte collectie. Op zich is dit niet zo gek, aangezien dit ultra matte lipsticks zijn. Doordat ze een drogere textuur hebben, hechten ze langer aan je lippen.

Voelt minder droog aan

Deze donkere lippenstift is minder droog, ik zou het eerder omschrijven als licht creamy met een matte finish.

MAC Sin kopen

MAC Sin kost €19,50 en wordt onder andere online verkocht bij parfumerie Douglas.

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Dank je Dee. Ik vind deze kleur bij zoveel vrouwen mooi staan: van de witte tot donkere huid. You just can’t go wrong met deze kleur zoals iemand al eerder zei op Facebook.

 1. Julie says

  Wat een prachtig kleurtje is het toch! Hij staat jou echt geweldig! 🙂
  Op de begin foto zie ik ook het Jimmy Choo parfum, heerlijk is hij toch?! De mijne heb ik een tijdje geleden helaas opgemaakt! 🙁

  • MacBlogster says

   Dank je Julie, het is echt 1 van mijn lievelingskleuren. Het is inderdaad het Jimmy Choo parfum. Ik heb het ooit van mijn vader gekregen voor mijn verjaardag. Een lekker geurtje. Ik heb bemerkt dat veel mannen het lekker vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar