Skip to Content

Review & swatches: MAC Ruby Woo, Wohoo I love you!

Dit is al jaren de meest populaire rode lippenstift: MAC Ruby Woo. Een mooie lipstick die iedereen staat, maar die ik toch niet wilde kopen. Uiteindelijk ging ik overstag. Lees hier waarom en zie mijn Ruby Woo swatches.

Ruby Woo is verkrijgbaar in de volgende webshops in een normale en mini formaat:

Via Facebook en Instagram liet ik het al weten: ik heb een nieuwe MAC lipstick gekocht. Ik kon het niet laten.

Na maandenlange ontkenning kreeg ik allerlei tekenen van het Universum dat ik deze kleur in mijn leven moest hebben. Het moment was afgelopen weekend eindelijk daar: Baby you’re mine, Ruby Woo. Woohooo!

Review & swatches: MAC Ruby Woo, Wohoo I love you!

Waarom ik MAC Ruby Woo eerst niet wilde kopen

Ondanks dat ik al wat MAC lipsticks in bezit heb waar ik gek op ben, wilde ik Ruby Woo nooit eerder kopen. Waarom niet? Ik heb al heel wat roodtinten in bezit; ik was dus van mening dat deze kleur niets zou toevoegen aan mijn collectie.

MAC Matte Lipstick Ruby Woo

Vergelijkend warenonderzoek

Deze gedachte hield ik vast totdat ik tijdens mijn 30 dagen lipstick challenge steeds vaker ‘geconfronteerd’ werd met deze uiterst populaire MAC lippenstift.

Op dat moment besloot ik om een vergelijkend warenonderzoek te doen zodat ik zeker zou weten of ik MAC Ruby Woo daadwerkelijk nodig had in mijn leven.

Review & swatches: MAC rode lippenstift review

Ruby Woo hoo!

Eerlijk is eerlijk, tot op de dag van vandaag heb ik nog geen vrouw gezien waarbij deze kleur niet stond. Van spierwit tot donker.

Het is een beeldige mat rode kleur. Net even anders dan mijn geliefde CK One Color Bite me. Ik heb namelijk altijd gedacht dat deze kleur overeenkwam met Ruby Woo. Niet dus.

Ruby woo swatches
Links: C One Color Bite Me | Rechts: Ruby Woo

Kortom, ik kwam tot de conclusie dat de roodtinten die ik in huis heb, niet in de buurt komen van MAC Ruby Woo. Hoe is het mogelijk!

2 Weken na de afloop van mijn lipstick challenge besloot ik dus toch om deze lipstick te kopen. Sindsdien is het mijn go to rode lippenstift.

Review & swatches: MAC Ruby Woo, Wohoo I love you!

MAC Ruby Woo review + lip swatch

Ik vind het een mooie rode kleur waarvan men zegt dat het een koele en blauwe ondertoon heeft. Over het algemeen staan koele kleuren mij niet, maar zoals ik hierboven al aangaf, heb ik nog niemand gezien waarbij MAC Ruby Woo niet staat.

Ruby Woo lip swatch getinte huid

De dekking is perfect en dankzij de matte finish blijft het lang op je lippen zitten gedurende de dag.

Waar je wel op moet letten is dat dit een matte lipstick is die redelijk stroef aanvoelt tijdens het aanbrengen op je lippen.

Ook benadrukt het velletjes op je lippen wanneer je (super) droge lippen hebt. Dit kun je gelukkig ondervangen door een lip primer te gebruiken. Door het gebruik van een lip primer blijft je lipstick nog langer zitten.

Wat vind je van deze mat rode kleur?

Heb je dit ook gezien?

verschillende soorten concealers
advies haarproducten kopen voor krullen
NYX lip lingerie swatches

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ansuya Lalay

Wednesday 24th of February 2016

wheeeee de eerste lippenstift waar ik echt verslaafd aan geraakt ben. De Hema heeft ook deze kleur, stom genoeg kleur staat net zo mooi, alleen de MAC is prettiger

Macblogster

Friday 26th of February 2016

Ik heb beide kleuren, die van de Hema en de MAC variant. Die van Hema komt toch niet in de buurt. Ruby Woo blijft langer zitten en vind ik qua matheid mooier. Die van de Hema heb ik volgens mij weggegeven of ligt onaangeraakt in een toilettasje.

Chudesca Leopold

Tuesday 22nd of December 2015

Een van mijn favorieten ?

MacBlogster

Wednesday 28th of October 2015

Oops I did it again.....: https://t.co/zu9ecfGGby

Akosua

Tuesday 27th of October 2015

Wow, hij staat je prachtig. Het is ook een van mijn favorieten en blijft zo lang mooi zitten. Heb je trouwens bij de swatchfoto's met CK niet links en rechts omgedraaid?

Macblogster

Friday 30th of October 2015

Hoi Akosua, dank je! Het blijft inderdaad wel even zitten, maar dit vind ik van alle matte lipsticks van MAC. Ik heb idd een mix up gedaan zie ik. Ik zal het even aanpassen! Thanx for pointing it out ;-)

OBAblogs

Monday 26th of October 2015

Macblogster : Ik ging naar de MAC Store & kocht deze lipstick https://t.co/K7EeTjs3MR Nieuw op O.B.A

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.