Skip to Content

Ruby Woo Review + Swatches: de rode lipstick die iedereen staat

Dit is al jaren de meest populaire rode lippenstift: MAC Ruby Woo. Een mooie lipstick die iedereen staat, maar die ik toch niet wilde kopen. Uiteindelijk ging ik overstag. Lees hier waarom en zie mijn Ruby Woo review.

Deze populaire rode lipstick verkrijgbaar in een normale en MAC Ruby Woo mini formaat. Je kunt ze beiden vinden bij:

Via Facebook en Instagram liet ik het al weten: ik heb een nieuwe MAC lipstick gekocht. Ik kon het niet laten.

Na maandenlange ontkenning kreeg ik allerlei tekenen van het Universum dat ik deze kleur in mijn leven moest hebben. Het moment was afgelopen weekend eindelijk daar: Baby you’re mine, Ruby Woo. Woohooo!

MAC Ruby Woo Lipstick review
Ruby Woo lipstick

Waarom ik MAC Ruby Woo eerst niet wilde kopen

Ondanks dat ik al wat MAC lipsticks in bezit heb waar ik gek op ben, wilde ik Ruby Woo nooit eerder kopen. Waarom niet? Ik heb al heel wat roodtinten in bezit; ik was dus van mening dat deze kleur niets zou toevoegen aan mijn collectie.

Vergelijkend warenonderzoek

Deze gedachte hield ik vast totdat ik tijdens mijn 30 dagen lipstick challenge steeds vaker ‘geconfronteerd’ werd met deze uiterst populaire MAC lippenstift.

Op dat moment besloot ik om een vergelijkend warenonderzoek te doen zodat ik zeker zou weten of ik MAC Ruby Woo daadwerkelijk nodig had in mijn leven.

mac ruby woo swatch mixed skin
Links: C One Color Bite Me swatch | Rechts: Ruby Woo swatch

Mac Ruby Woo swatch

Eerlijk is eerlijk, tot op de dag van vandaag heb ik nog geen vrouw gezien waarbij deze kleur niet stond. Van spierwit tot donker.

Het is een beeldige mat rode kleur. Net even anders dan mijn geliefde CK One Color Bite me. Ik heb namelijk altijd gedacht dat deze kleur overeenkwam met Ruby Woo. Niet dus.

Kortom, ik kwam tot de conclusie dat de roodtinten die ik in huis heb, niet in de buurt komen van MAC Ruby Woo. Hoe is het mogelijk!

2 Weken na de afloop van mijn lipstick challenge besloot ik dus toch om deze lipstick te kopen. Sindsdien is het mijn go to rode lippenstift.

Review & swatches: MAC Ruby Woo, Wohoo I love you!
Retro Matte lipstick Ruby Woo

Anderen lazen ook: MAC VIVA GLAM Keith Haring – Red Haring lipstick swatches

MAC Ruby Woo review + lip swatch

Ik vind het een mooie rode kleur waarvan men zegt dat het een koele en blauwe ondertoon heeft. Over het algemeen staan koele kleuren mij niet, maar zoals ik hierboven al aangaf, heb ik nog niemand gezien waarbij MAC Ruby Woo niet staat.

MAC Ruby Woo Review & swatches - incl verschil Russian Red

De dekking is perfect en dankzij de matte finish blijft het lang op je lippen zitten gedurende de dag.

Waar je wel op moet letten is dat dit een matte lipstick is die redelijk stroef aanvoelt tijdens het aanbrengen op je lippen.

Ook benadrukt het velletjes op je lippen wanneer je (super) droge lippen hebt. Dit kun je gelukkig ondervangen door een lip primer te gebruiken. Door het gebruik van een lip primer blijft je lipstick nog langer zitten.

Ruby Woo lip swatch mixed skin
Ruby Woo MAC lip swatch

Russian Red vs Ruby Woo

Waarschijnlijk vraag je je af wat het verschil is tussen Ruby Woo en Mac Russian Red. Aangezien ik deze rode lipstick ook in huis heb, zal ik je uitleggen en laten zien wat het verschil is.

  • Ruby Woo: zeer mat, helder blauw-rood. Een langhoudende lippenstift met een volledig matte finish.
  • Russian Red: intens blauw-rood. Een volle creamy lipstick met een matte finish.

Zie hier MAC Ruby Woo vs Russian Red swatches:

MAC Ruby Woo vs Russian Red
Ruby Woo vs Russian Red

Ruby Woo is meer helder van kleur dan Russian Red. De textuur is ook aanzienlijk stroever dan Russian Red, waardoor je vaker met de lipstick over je lippen heen moet.

Russian red is daarentegen is super gemakkelijk aan te brengen omdat de textuur redelijk creamy is. De kleur is meer diep rood.

Verschil rode MAC lipsticks

Wil je weten wat het verschil is tussen de meest populaire rode MAC lipsticks? Zie hier de verschillen tussen Ruby Woo, Relentlessly Red, All Fired Up en Lady Danger.

Dit is het verschil tussen de populairste rode MAC lipsticks

Wat vind je van deze mat rode kleur?

Anderen lazen ook

douglas.nl
lookfantastic.nl
haarshop.nl
Recente update: 6 februari 2023 - 04:11

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cherelle

Sunday 14th of November 2021

Wat een leuke blog! Ik heb net mijn diploma visagie behaald en wil beginnen met workshops. Vanmiddag toevallig de Ruby Woo gehaald als de basic red. Heb jij een tips voor kleuren foundation? Iedereen moet uit de voeten kunnen tijdens een workshop, dus tot de ideale kleur kunnen mengen. Is het handig om de lichtste, middelste en donkerste kleur te kopen? Alvast bedankt!!!

Macblogster

Monday 15th of November 2021

Dank voor je reactie Cherelle. Check ook dit blog artikel, dit zal je ook interessant vinden: Visagist worden? Zie hier 13 professionele Make-up Merken voor MUA’s.

Ten aanzien van je vraag: ik had inderdaad altijd de lichtste, middelste en donkerste kleur in mijn kit en dan setjes met verschillende ondertonen. Meestal kocht ik een palette waar meerdere kleuren inzaten zodat ik kon mengen (dus ook rood- en geel tinten), zoals je kunt zien in dit blog artikel: https://macblogster.nl/verschillende-soorten-concealers/

Ook had ik een aantal flesjes MAC Face & Body foundation in mijn kit, incl witte kleur:

De vraag is of je dit allemaal nodig hebt. Het is sterk afhankelijk van wie je gaat opmaken: modellen, bruidjes of andere particulieren. Je kunt altijd bijkopen op basis van opdrachten die je krijgt. Uiteindelijk heeft make-up een houdbaarheidsdatum en wat je niet gebruikt, zul je ook moeten weggooien. Dat is zonde.

Veel succes!

Ansuya Lalay

Wednesday 24th of February 2016

wheeeee de eerste lippenstift waar ik echt verslaafd aan geraakt ben. De Hema heeft ook deze kleur, stom genoeg kleur staat net zo mooi, alleen de MAC is prettiger

Macblogster

Friday 26th of February 2016

Ik heb beide kleuren, die van de Hema en de MAC variant. Die van Hema komt toch niet in de buurt. Ruby Woo blijft langer zitten en vind ik qua matheid mooier. Die van de Hema heb ik volgens mij weggegeven of ligt onaangeraakt in een toilettasje.

Chudesca Leopold

Tuesday 22nd of December 2015

Een van mijn favorieten ?

MacBlogster

Wednesday 28th of October 2015

Oops I did it again.....: https://t.co/zu9ecfGGby

Akosua

Tuesday 27th of October 2015

Wow, hij staat je prachtig. Het is ook een van mijn favorieten en blijft zo lang mooi zitten. Heb je trouwens bij de swatchfoto's met CK niet links en rechts omgedraaid?

Macblogster

Friday 30th of October 2015

Hoi Akosua, dank je! Het blijft inderdaad wel even zitten, maar dit vind ik van alle matte lipsticks van MAC. Ik heb idd een mix up gedaan zie ik. Ik zal het even aanpassen! Thanx for pointing it out ;-)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.