Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Appelazijn drinken: hoe komt het dat je hierdoor kunt afvallen?

Appelazijn drinken: hoe komt het dat je hierdoor kunt afvallen? Omdat ik mij dit afvroeg, ging ik op onderzoek uit. Ik kwam er toen achter waardoor appelazijn ervoor zorgt dat je gewicht kunt verliezen.

Appelazijn drinken: hoe komt het dat je hierdoor kunt afvallen?

Appelazijn drinken om af te vallen

Al eerder schreef ik blog artikelen over de voordelen van het gebruik van appelazijn oftewel appel cider vinegar, namelijk:

In dit blog artikel zal ik het hebben over appelazijn drinken om af te vallen. Ik weet dat ik het hier eerder over gehad heb, maar nu wil ik met jullie delen hoe het komt dat je kunt afvallen door het gebruik van appelazijn.

Gewicht verliezen met appelazijn

Er zijn verschillende vrouwen die claimen gewicht te hebben verloren nadat zij dagelijks voor het nuttigen van een maaltijd, een glas appelazijn gemengd met water of pure sap (zonder toegevoegde suikers) dronken. De reden waarom deze vrouwen dit kunnen claimen, heeft volgens verschillende bronnen en artsen te maken met het gegeven dat appelazijn van invloed is op de aanmaak van insuline in je lichaam.

Appelazijn drinken: hoe komt het dat je hierdoor kunt afvallen?

Een glas water gemengd met 1 eetlepel (circa 15 ml) appelazijn.

Insuline

Door overmatig gebruik van zetmeelrijke producten, E-nummers, alcohol, suikerrijke voeding of geraffineerde koolhydraten, stijgt je bloedsuikerspiegel. Als dit gebeurt, krijgt je alvleesklier continu het signaal om insuline aan te maken. Een teveel aan insuline in je lichaam zorgt ervoor dat je lichaam zegt: “vet opslaan!”

Anderen lazen ook
1 Kilo per week afvallen met dieetboek BodieBoost

Lees ook: Oppepper nodig? let’s Daytox!

Vetopslag

Kort en simpel uitgelegd: om te voorkomen dat je lichaam te veel insuline aanmaakt, kun je onder andere een glas water gemengd met appelazijn drinken voor het eten van een maaltijd. Dit zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je lichaam niet onnodig het signaal krijgt om insuline aan te produceren. Als je insulinegehalte te hoog is, kan je lichaam geen vet verbranden. Appelazijn stimuleert dus indirect de verbranding van vet omdat het je bloedsuikerspiegel en  insulineproductie reguleert.

Appelazijn drinken: hoe komt het dat je hierdoor kunt afvallen?

Dit is de appelazijn die ik gebruik om te drinken, maar ook voor mijn haar en eventueel gezicht.

Kortom, men zegt dat het gebruik van appelazijn leidt tot:

 • Stimulans van je vetverbranding.
 • Verbeterde spijsvertering.
 • Versnelling van je stofwisseling.
 • Vermindering van het hongergevoel.
 • Verhoging van je energie.

In het onderstaande filmpje gaat verder in op het onderwerp: appelazijn gebruiken om af te vallen. Hieronder kun je lezen welke verhouding je moet gebruiken als je appel cider vinegar wilt gebruiken om vet te verliezen.

Hoeveel & welke appelazijn heb je nodig?

Volgens Je hoeft geen troebele appelazijn te gebruiken. Je kunt elke soort gebruiken. De voorkeur geniet om biologische appelazijn te gebruiken omdat er geen pesticide in zit.

 1. 1 Eetlepel appelazijn.
 2. 1 Glas water (circa 250 ml).
 3. Eventueel 1 eetlepel citroensap.
 4. Gebruik liever geen honing met het oog op het voorkomen van het verhogen van je bloedsuikerspiegel.
 5. Wil je toch een zoete smaak, voeg dan Stevia toe.

Lees ook: Gezonde huid: 4 tips voor een stralend gezicht

Wanneer appelazijn drinken?

In het filmpje wordt uitgelegd hoe vaak je het kunt drinken. Appelazijn drinken varieert namelijk van 1 keer per dag tot elke maaltijd. Men zegt tevens dat je het beste 30 minuten voor elke maaltijd een glas appelazijn kunt drinken. Zelf ben ik gestart met het drinken van minstens 2 glazen op een dag, enkele minuten voor of direct na elke maaltijd.

Anderen lazen ook
Korting op kleding, make-up, bloemen, posters & afvallen

Waar kun je appelazijn kopen?

Als je appelazijn wilt drinken, kun je betere de troebele variant kopen. Dit is appelazijn die beter is voor je darmen. Je kunt hier een uitleg lezen waarom appelazijn met The Mother beter is dan zonder. Op dezelfde website kun je tevens 2 verschillende soorten appelaijzn kopen, namelijk;

Lees ook

Floradix ijzer-elixer: tegen vermoeidheid & slecht slapen Gespleten nagels voorkomen Recept: Sinaasappel-Vanille Yoghurt Cake zonder koemelk


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Dat is inderdaad een goed advies. Ik drink het zonder rietje en zorg ervoor dat ik minstens een half uur na het drinken mijn tanden poets om te voorkomen dat ik mijn tandglazuur beschadig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.