Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Appelazijn drinken: val je hier van af? – Mijn ervaring

Een maand geleden liet ik weten Appelazijn (appelciderazijn) te hebben gekocht. Aanvankelijk was het de bedoeling om het te gebruiken voor mijn gezicht en krullen, maar uiteindelijk heb ik een fles Appelazijn gebruikt met als doel gewicht verliezen. Appelazijn drinken: val je hier van af? – Mijn ervaring
Het gebruik van appelazijn photo GebruikAppelazijn_zps0c19996e.jpg

Zie hier waarom appelazijn drinken positief is en waarvoor je het nog meer kunt gebruiken

Appelazijn drinken

Op 8 juni 2014 startte ik het met het dagelijks appelazijn drinken. Ik dronk telkens 3 glazen water met 3 theelepels appelazijn verspreid over de dag. In het begin was het wennen, ik vind het namelijk naar zweetvoeten ruiken, maar uiteindelijk raakte ik gewend aan de smaak. Ook omdat ik bemerkte dat ik appelazijn drinken ervoer als:

 • een goed begin van de dag doordat mijn darmen werden gereinigd;
 • een stimulans om eindelijk voldoende water per dag te drinken.

Afvallen met appelazijn

Nu een maand later bemerk ik dat mijn broeken losser zitten en het vet rondom mijn middel is afgenomen. Ik heb mijzelf gewogen en ben in totaal 3,5 kilo afgevallen. Dit zonder dat ik extra heb bewogen. Wel heb ik op mijn voeding gelet.Lees ook: Lukt dit: minder zweten met deze combinatie van appelazijn & Lush Aromaco? 

Geen specifiek dieet

Ik heb geen specifiek dieet gevolgd. Ook heb ik mijzelf geen ‘lekkers’ onthouden. Als ik trek had in een wijntje, dronk ik dit. Behoefte aan chocolade? Ook geen probleem, zolang ik het maar 1 keer per week at. Wel at ik zo min mogelijk suiker, brood, pasta en witte rijst. Als ik dit soort voedingsproducten eet, bemerk ik een gebrek aan energie, opgezette buik en ontregelde darmen. Zo nu en dan krijg ik zelfs last van griepverschijnselen en pijnlijke gewrichten. Als ik dit niet meer eet heb ik hier geen last vast. Kortom, mijn lichaam heeft dit soort voeding dus niet nodig.

Anderen lazen ook
Lovechock: dit gebeurt er als ik de chocolade liefdesreep eet

Lees ook: 1 kilo per week afvallen met dieetboek Bodieboost

Appelazijn om af te vallen photo IMG_20140608_130609_zpseffjb7lb.jpg

Appelazijn drinken: val je hier van af? – Mijn ervaring

Alternatief

Met het oog op mijn gezondheid en dus mijn ideale gewicht, moet er zeker nog 10 kilo van af. Appelazijn drinken zal ik voorlopig niet doen om even mijn maag te ontzien. Het is nogal zuur. Via mijn Facebook pagina vernam ik via Desiree Offerman overigens een nieuwe tip, namelijk het drinken van lauw water met kokosolie voor het afbreken van buikvet. Wellicht is dit een goed alternatief.

Q | wat is jouw ervaring met het drinken van appelazijn? Heb je hier positieve ervaringen mee?

Lees ook 

verschillende soorten concealers 5 geboden voor verzorgen krullen Curls Blueberry Bliss leave-in conditioner review  oliesoorten waar je haar blij van wordt


About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • Ruth says

   Jonge okra opkoken, maar zodanig dat het nog knapperig is. De okra wordt donkerder van kleur als het goed is. In het water dan ongeveer 100ml appelazijn doen, laten afkoelen. Daarna in een glazen bak in de koelkast bewaren. Elke avond en elke ochtend 3 okra’s eten, liefst op nuchtere maag. Je slankt er zeker vanaf en is enorm goed voor diabetici. Let wel op; je ontlasting glijdt er makkelijk uit en je kan last krijgen van winderigheid. 🙁
   Blijf echter wel op je voeding letten, eet met mate en gezond!

 1. chucky1012 says

  Jeetje, ik had echt nooit geweten dat je door het gebruik van appelazijn zou kunnen afvallen.
  Goed van je hoor. Ik zou het heel graag willen ruiken. Lauw water met kokosolie lijkt me de perfecte oplossing voor mij om het buikvet af te breken.
  Ik denk dat ik dit laatste eens ga proberen.

  Veel succes en een fijne dag Xoxo

 2. Annelies says

  Interessant! Zelf zit ik met hetzelfde gevoel, altijd maar gebrek aan energie en ontregelde darmen. Het niet eten en drinken van zuivel heeft bij mij veel effect gehad, maar ik ben er nog niet. Ik ben serieus het onthouden van koolhydraten aan het overwegen. Thnks voor de overtuiging. 🙂

 3. Kim Buining says

  Wat goed dat je hierover schrijft! Ik heb zelf appelazijn gebruikt voor mijn no poo project en echt het stinkt aardig. Heb zelf ook last van mijn darmen maar wist niet dat dit hier ook goed voor was. Bedankt voor de tip!

  • MacBlogster says

   Jij bedankt voor je tip! Met het gebruik van kokosolie ben ik even gestopt. Wie weet dat ik het ooit weer eens oppak, voor nu vind ik het prettiger om mee te koken of om te gebruiken voor mijn lichaam.

 4. Bella Lala says

  Ik weet wel dat azijn super goed voor je haar is! Werkt als hair conditioner- en/of maskers, maar natuurlijker en stukken goedkoper! Wat doet het met je wanneer je het drinkt?

 5. Sandra de Geus says

  Ik maak een mix met water en sap, drink ik paar x per week. Niet om af te vallen maar meer om te zuiveren en te herstellen. Ik ben aan de smaak gaan wennen en vind t lekker nu.

 6. Mariama Seco Banjai says

  Ik drink het nu iedere ochtend en dt al een maand of 3, bevalt me heel goed! Vond het eerst stinken en niet te drinken, maar nu juist lekker! Ik merk wel verschil in het verlies van vet en minimaal verlies van kgs. Ik blijf ook beter op gewicht dan ooit! Ik gebruik ook appelazijn (gemengd met water in een spray reisflesje) als gezicht tonic en voor vet haar!

 7. Corrie Ofman-stam says

  arme maag al dat zuur ,probeer dr Frank alles behalve: brood pasta aardappelen en rijst. wel alle groente vlees(mager) vleeswaren kaas (mager) enz enz noten veel vlees vis groete eieren, vis ,mmmmmmm zeker 3 kilo in de week er af .

 8. Jantine Samuelsz says

  Ik ben er nu ook net 4 dagen geleden mee begonnen het was in begin afzien ivm de geur die eraf komt maar ben nu gewend en met sporten erbij gaat het nog sneller met afvallen 🙂 ik ben benieuwd wanneer ik het een maand heb gebruikt hoever ik dan ben gekomen :;)

 9. Cellina says

  Ik heb hele goede ervaringen met de Bragg appel azijn.
  Ik ben al 6 kilo kwijt door het op te nemen in mn dagelijkse routine, elke morgen 2 eetlepels in lauw water met een beetje honing, en hetzelfde voor het slapen gaan. Ook mn huid is een stuk beter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.