Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Etos BB Compact Cream: ook voor de getinte huid

Goed nieuws! Etos heeft een BB Compact Cream gelanceerd die tevens geschikt is voor de getinte huid. Ik ontving een Etos BB Compact Cream om te testen. 
 photo EtosBBCompactCream_zps76fdef14.jpg

Budget BB Compact Cream

In mijn blog artikel de wanhoop van een gekleurde beauty blogger in Nederland, heb ik mijn mening gevenitleerd over het beperkte aanbod van budget make-up voor de getinte en donkere vrouw. Uiteraard ligt het probleem niet in het kopen van een lipstick, maar eerder in het vinden van een geschikte, BB of CC cream, foundation en concealer in bijvoorbeeld een Kruidvat of Trekpleister.

Geschikt, niet geschikt

Gelukkig schenkt Etos aandacht aan de donkere en getinte vrouw, onder andere door middel van de verkoop van make-up merk Black Opal. Ook het eigen Etos make-up assortiment bevat bijvoorbeeld foundations die geschikt zijn voor getinte vrouwen. Lees hier mijn review over de Etos Moisture Care foundation.
 photo CloseupBBCompactCreamEtos_zps39795232.jpg

Verkrijgbaar in 4 kleuren

Sinds april 2014 verkoopt Etos een BB Compact Cream die tevens geschikt is voor getinte vrouwen. De Compact Cream is geschikt voor alle huidtypen en kost €6,99. De poeder met een zachte crèmestructuur heeft een medium dekking en is verkrijgbaar in 4 kleuren.
 photo Close-uptextuurEtosBBCompactCream_zps02bc7ad2.jpg

Unieke ervaring

Ondanks dat dergelijke producten in het Etos assortiment nog steeds niet geschikt zijn voor donkere vrouwen, moet ik zeggen dat ik  toch aangenaam verrast was toen ik de kleurenkaart zag. De 2 meest lichte kleuren zijn namelijk vrij donker voor een witte huid. Dat is vrij uniek.
 photo EtosBBCompactCreamKleurenkaart_zps3c682e5a.jpg

Anderen lazen ook
Etos hydraterende foundation: Moisture Care Make-up

De kleur die ik ontving, kleur 02, is overigens te licht voor mijn huidskleur, grote kans dat nummer 03 of 04 wel geschikt is.

Alternatief

Zoals je kunt zien is deze BB Compact Cream helaas niet geschikt voor dames met een donkere huidskleur. Als je een donkere huidskleur hebt, kun je het beste in het assortiment van Shimai kijken voor een passende foundation.
 photo SwatchEtosBBCompactCream02_zpsf42295dc.jpg
 photo Swatchkleur02EtosBBCompactCream_zps4dacbd04.jpg

Goede hoop

Uiteindelijk komen we er wel. Hopelijk is dit een goede stap in de richting en voegt Etos in de toekomst meer kleurnuances toe aan het assortiment, die tevens geschikt zijn voor donkere vrouwen. Wat denk jij?

Q | ben jij bekend met de Etos BB Compact Cream of overige producten uit het Etos make-up assortiment?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Ansuya Lalay says

  er is nogal een verschil tussen aziatisch donker (ik) en afrikaans donker
  Hmmm dit klinkt een beetje gek, maar laat me het uitleggen, afrikaans en nazaten hebben een rode ondertint en aziatische nazaten (ik dus) hebben een gele ondertint. Ben erg benieuwd of soms ook een grijze waas op je huid nalaat. Maar het is waard om een keertje naar te kijken en te zien wat het met mijn huid doet.
  Erug nieuwsgierig 🙂

  • MacBlogster says

   Hoi Ansuya, dat klopt. Daarom loont het om langs te gaan en te kijken of deze kleurnuances geschikt zijn. Er zijn in elk geval 3 mogelijk passende kleuren. Wellicht zit er ook iets voor jou tussen. Ben benieuwd of je slaagt.

 2. Naomi says

  Fijn om te zien dat Etos eindelijk iets heeft voor vrouwen met een lichtbruine huidskleur.
  De HEMA verkoopt al een tijdje BB cream voor de donkere huid in 4 verschillende tinten (als ik mij niet vergis).
  Ik ben zelf donkerbruin en de donkerste kleur past goed bij mijn huidskleur. De BB cream kost € 3.- dus lekker low budget en zeker de moeite waard om uit te proberen/reviewen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.