Skip to Content

Etos hydraterende foundation: Moisture Care Make-up

Onlangs heb ik de foundations van Etos ontdekt. Omdat ik aangenaam verrast was over de kleur range waarin deze budget foundations verkrijgbaar zijn, kocht ik de Moisture Care Make-up (25 ml/€3,99). Een luchtige foundation die zich aanpast aan je huidskleur. Zie hier mijn review en enige foto’s van het resultaat. 

Etos Moisture Care Make-up

Foundation die niet zichtbaar is

Als de zon schijnt, straalt mijn huid en oogt het vele malen egaler. De warme kleur doet mijn gezicht goed, meestal gebruik ik dan enkel mascara en lippenstift. Als mijn huid geen voldoende zon krijgt, zie ik er helaas een stuk bleker uit en vallen oneffenheden sneller op. Graag maak ik dan gebruik van een lichte foundation die als corrector werkt. Een foundation die totaal niet zichtbaar is.

Swatch Etos Moisture Care Make-up

De kleur wijkt enigszins af van mijn huidskleur. Omdat de kleur zich aanpast aan mijn huidskleur, is dit niet zo’n ramp.

‘Cheap’ ogend

Omdat volgens gastblogger Naomi de Etos Colour Adapt foundation zich aan de huid aanpast en geen plamuurlaag achter laat, werd ik nieuwsgierig. Ik moest en zou de foundation in mijn huidskleur scoren! Grappig eigenlijk, tot voor kort heb ik namelijk nooit eerder omgekeken naar welke Etos foundation dan ook. Grotendeels doordat de verpakkingen ‘cheap’ ogen. Zulke verpakkingen kunnen nooit iets goeds voorspellen, dacht ik. De review van Naomi bewees het tegendeel.

Moisture Care Make-up

En dus toog ik mij naar de Etos, waar ik eenmaal aangekomen twijfelde tussen de Colour adapt foundation en de Moisture Care Make-up, beiden beschikbaar in mijn huidskleur. Normaliter gebruik ik geen foundation, maar zo nu en dan is het wel eens handig om een licht dekkende foundation aan te brengen die het één en ander verdoezelt. Geen dik masker, maar een dun corrigerend laagje. Juist daarom sprak de Colour Adapt van Etos mij aan. Echter toen ik de hydraterende Moisture Care Make-up zag, welke nagenoeg dezelfde eigenschappen heeft als de Etos Colour Adapt foundation, ging ik overstag en kocht deze in de kleur 003.

Swatch Etos Moisture Care Make-up

Hier is de foundation uitgesmeerd. Zoals je ziet, is er geen afwijkende kleur zichtbaar.

Het resultaat

Ondanks dat de kleur niet geheel matcht met mijn eigen huidskleur, ben ik toch aangenaam verrast door de kwaliteit en het effect van de Moisture Care Make-up. De kleur past zich uiteindelijk aan, aan mijn huidskleur, waardoor het kleurverschil niet merkbaar is. Verwacht overigens geen ultra dekkende foundation, maar eerder een verderlichte substantie die samensmelt met je huid. Hierdoor ontstaat een natuurlijke dekking die imperfecties licht vervaagt, maar bovenal ook je huid hydrateert.

Etos Moisture Care Make-up

Links: zonder foundation | Rechts: met foundation

Yay or nee?

Omdat ik een vochtarme huid heb, gebruik ik meestal wel een dagcrème onder de foundation ondanks de hydratatie. De Etos foundation voelt niet vettig aan, en trekt redelijk snel in, waardoor mijn huid niet anders aanvoelt dan normaal. Ik zeg een dikke vette YAY! Ik zal Moisture Care Make-up zeker opnieuw aanschaffen als mijn tube leeg is.

Met of zonder poeder

De Moisture Care Make-up foundation gebruik ik overdag zonder translucent poeder. Om een vettige T-zone tegen te gaan, doe ik af en toe een klein beetje poeder op mijn voorhoofd en neus. De rest bepoeder ik niet, omdat ik dit natuurlijker vind ogen. De Moisture Care Make-up is zonder translucent poeder in elk geval niet zichtbaar op mijn gezicht. Als ik ’s avonds uitga en weet dat er veel foto’s gemaakt zullen worden, gebruik ik wel een translucent poeder voor mijn hele gezicht. Hierdoor fixeer ik de foundation, wat handig is tegen het zweten en er zeer goed uitziet op foto’s, maar in levende lijve vind ik het zonder een poedertje natuurlijk en dus mooier ogen.

Op de onderstaande foto zie hoe Moisture Care Make-up er uit ziet na het gebruik van een translucent poedertje. Zoals je ziet flawless.

Etos Moisture Care Make-up

Het resultaat!

Budget look

De natuurlijke look die je op de foto ziet, heb ik gecreëerd met het volgende budget make-up:

  • Foundation: Etos Moisture Care Make-up kleur 003 – €3,99
  • Mascara: Rimmel London Scandaleyes Lycra® Flex – €11,99
  • Blush: Blusher by H&M, kleur 18 Sweet Rose – €3,95
  • Lipstick: Etos MATTfinish lipstick kleur 003 – €3,04

Etos Moisture Care Make-up is overigens verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren ,waarvan nummer 004 de donkerste kleur is. 

Q | Gebruik jij ook make-up van Etos? Zo ja, bij welk product zweer je?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lot

Wednesday 29th of May 2019

Helaas is de moisture care make-up niet meer verkrijgbaar.. ook ik gebruikte hem met veel plezier!! Heb je iets vergelijkbaars gevonden? Graag hoor ik van je :)

Macblogster

Friday 31st of May 2019

Hoi Lot, sinds het assortiment is aangepast gebruik ik andere producten. Merendeels omdat de kleuren niet bij mijn zomerkleur pasten. Ze waren helaas te licht.

Naomi

Wednesday 19th of June 2013

Ik heb zelf ook nooit zo omgekeken naar de Etos foundations! Maar wel verassend dat het zo goed werkt! Zelf gebruik ik de compact powder sinds een tijdje en de colour balms! En ook wel is de nagellak.

EtosOnline

Monday 17th of June 2013

@MacBlogster Hi Angela, super om te lezen dat je zo aangenaam verrast bent door de kwaliteit van de Etos Moisture Care Make-up! Fijne dag!

BEAUTYFREAKS_

Monday 17th of June 2013

Etos hydraterende foundation: Moisture Care Make-up http://t.co/XaovJJMpeX

MacBlogster op Facebook

Sunday 16th of June 2013

Yep!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.