Skip to Content

Is CHI Keratin een keratine behandeling voor thuis?

Farouk Systems heeft onlangs nieuwe haarverzorging gelanceerd: CHI Keratin. Omdat keratine het nieuwe goud blijkt te zijn, vroeg ik mij af wat het verschil is tussen CHI Keratin en een keratine behandeling. Ik ging dus op onderzoek uit.

Is CHI Keratin een keratine behandeling voor thuis?

Keratine behandeling

Keratine is de laatste tijd nogal hot. Er zijn allerlei producten maar ook kappersbehandelingen verkrijgbaar waarbij de kracht van keratine wordt gepromoot. Zodoende heb ik een aantal keren op het punt gestaan om een Keratine behandeling te ondergaan bij de kapper, maar de exorbitante prijs – €250 per 2 à 3 maanden – hield mij tegen.

CHI Keratin

Als alternatief voor zo’n dure Keratine behandeling heeft Farouk Systems CHI Keratin op de markt gebracht. Deze producten kun je thuis gebruiken. Farouk Systems is overigens het bedrijf dat de CHI tang en föhn introduceerde.

Deze CH producten bevaten een formule die bestaat uit:

  • Keratine: essentieel proteïne en natuurlijke hersteller
  • Jojoba olie: voedt haar en hoofdhuid, versterkt het haar en houd vocht vast
  • Argan olie: hydrateert, versterkt elasticiteit van het haar en maakt het haar handelbaar
  • Keratrix™: een geavanceerde verbinding die de natuurlijke keratineproteïne aanvult in het haar

Keratine is een lichaamseigen eiwit dat de basis vormt van je haar en nagels. Een Keratine behandeling moet er dus voor zorgen dat de basis van je haar wordt gerepareerd. Dit heeft als gevolg dat je haar er gezonder en glanzend uit ziet, omdat het onder andere vocht reguleert en herstelt.

Wat is een keratine treatment?

Is CHI Keratin hetzelfde als een keratine behandeling bij een kapper? Nee, dit is niet het geval. Een keratine behandeling is een chemische behandeling die het haar bedekt met vloeibare keratine proteïne. Dit gebeurt door middel van een stijltang. De hitte is namelijk nodig om de vloeibare keratine proteïne vast te ‘plakken’ aan je haar. Hierdoor blijft je haar ongeveer 2 tot 6 maanden gehydrateerd, pluisvrij en heeft het een mooie glans.

Haar relaxer vs Keratine behandeling

Ondanks dat een keratine behandeling een chemische treatment is, is het echter niet hetzelfde als een haar relaxer. Het heeft namelijk geen permanente invloed op je krulpatroon. Je krijgt er lossere krullen door, maar na 2 tot 6 maanden is het effect verdwenen.

Men claimt dat je krulpatroon niet beschadigd zou raken. Als dit zou gebeuren dan zou dit komen doordat je heat damage oploopt als de kapper niet voorzichtig te werk gaat met de stijltang.

Wellicht heeft geen effect op je krulpatroon, maar dit kan het wel hebben op je gezondheid. David Andrews, Ph.D., een senior wetenschapper bij Environmental Working Group heeft aangegeven dat de meeste keratine-oplossingen een kankerverwekkend gas ontwikkelen wanneer ze worden verhit (formaldehyde). Dit zou dus al een reden zijn om CHI Keratin aan te schaffen voor thuis gebruik.

CHI Keratin vs Keratine behandeling

Als je CHI Keratin gebruikt hoef je geen stijltang te gebruiken om vloeibare keratine ‘vast te plakken’ aan je haar. Het resultaat is wellicht minder opvallend dan wanneer je een keratine behandeling ondergaat bij de kapper, maar je loopt geen heat damage op of blootstelling aan formaldehyde (als het goed is).

Minder heftig

CHI Keratin herstelt droog beschadigd haar en het belooft een prachtige glans en zijdezacht haar. Het resultaat is van korte duur, maar het minder heftig dan een treatment in de salon. Daarnaast is mijn ervaring dat het grotendeels doet wat het belooft.

Lees mijn ervaring met de CHI Keratin lijn hier:

Waar kun je deze CHI kopen?

CHI Keratin wordt in Nederland o.a. verkocht bij Kapperskorting. De lijn bestaat uit de volgende producten:

Q | geloof jij in de werking van keratine treatments?

Gebruikte bronnen: CHI.com | Osha.gov | Manrepeller

Heb je dit ook gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tharly

Friday 16th of May 2014

Hoi Angela, weet je inmiddels meer?

MacBlogster

Friday 16th of May 2014

Hoi Tharly, ja zeker. Zie mijn review over CHI Keratin: http://macblogster.nl/chi-keratin-review-geen-parabenen-en-sulfaten/

facebook_floortje.jongkoen

Tuesday 9th of July 2013

Hoi, heb je al wat meer nieuws over de resultaten? Ik ben benieuwd!

MacBlogster

Wednesday 10th of July 2013

Hoi Floor, ik heb het 1 en ander uitgeprobeerd. Nu nog een kwestie van een review schrijven en foto's maken. Heb please geduld :-)

Gigi Guerreiro

Thursday 13th of June 2013

Gigi Guerreiro liked this on Facebook.

Flawless Love

Tuesday 11th of June 2013

Flawless Love liked this on Facebook.

Marie-Claire Sterrenburg

Tuesday 11th of June 2013

Marie-Claire Sterrenburg liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.