Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Mooie nagels: 8 tips voor een goede nagelverzorging

Vanwege het warme weer, zie ik allerlei bijzondere en mooie nagellak kleurtjes voorbij komen. Als je van nagellak houdt, is het belangrijk je nagels te beschermen. Hiermee voorkom je gespleten nagels of andere vormen van nagelbeschadiging. In dit blog artikel lees je 8 tips voor een goede nagelverzorging zodat je mooie nagels krijgt. 

Nagelverzorging in 8 stappen

Mooie nagels: 8 tips voor een goede nagelverzorging
Stap 1 Benodigdheden

Leg alle benodigdheden van te voren klaar:

Stap 2 Reinigen

Let’s begin met het creëren van mooie nagels. Begin met het schoonmaken van je handen. Verwijder eventuele nagellak resten met nagellakremover zonder aceton.

Stap 3 Vorm

nail care en nagellak: tried & tested

Mooie nagels: 8 tips voor een goede nagelverzorging

Knip je nagels niet, vijlen is beter, dan beschadigen ze niet. Tip: vijl je nails in ovale vorm, want puntige nagels breken sneller.

Lees ook: Nagellak & nail care: tried & tested

Stap 4 Beschadigde nagels

Heb je nagels die snel scheuren? Doe ze na het vijlen in een badje met lauwwarm water en een klein scheutje nagelolie. Druk voorzichtig de nagelriemen iets naar achter en maak je nails vervolgens vetvrij met een wattenstaafje en wat nagellakremover.

Stap 5 Basecoat

Breng een dun laagje basecoat aan. Dit zorgt ervoor dat de kleur van de nagellak niet in je nagels trekt, zo blijven je nails kleurloos. Of kies voor een nail hardener. Dit versterkt en gaat het splijten en inscheuren tegen.

Anderen lazen ook
Guilty pleasures: deze speciale OPI nagellak kon ik niet laten staan

Stap 6 Nagellak

Is je basecoat goed opgedroogd? Dan kun je beginnen met lakken. Zorg ervoor dat je de laagjes niet te snel en te dik achter elkaar aanbrengt, zo voorkom je luchtbelletjes onder de nagellak. Zelf werk ik graag met gel nagellak zoals SensaitioNail. Dit is minder heftig voor mijn nails en heb ik toch mooi nagels zonder dat ik snel last krijg van gespleten nagels.

Mooie nagels: 8 tips voor een goede nagelverzorging

Nagelverzorging in 8 stappen

Lees ook: Only You Banana Split & Wasabi

Kun je niet kiezen uit al die leuke nagellak kleurtjes? Lak je nagels dan in verschillende zomerkleuren! Colour blocking is dé modetrend en houdt zich lekker niet aan de regels. Zin in pimpelpaars met knaloranje en fluogroen? Doen!

Stap 7 Topcoat

Breng de topcoat aan op het moment dat het laatste laagje nagellak net niet helemaal droog is. Zo creëer je een toplaag die met gemak een weekje blijft zitten zonder dat de nagellak beschadigt! Dit betekent in elk geval een week lang mooie nagels.

Stap 8 Mooie nagels

Nail care 112: Herome & Alessandro Nail Spa

Blijf je handen en nagels verzorgen met een lekkere voedende handcrème! Masseer je nagelriemen en nails, hiermee zorg je ervoor dat je nagelriemen soepel blijven en dat er geen velletjes ontstaan. Doe dit ook altijd nadat je met schoonmaakmiddelen en/of warm water in aanraking bent geweest, deze drogen je handen uit.

Lees ook: Nail care 112

Bronnen:
Beautyteam MOOI (gratis tijdschrift van Etos) | Beautyscene

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Barbara says

    Een leuk artikel, het herinnerd me er aan dat ik mijn handen vaker moet verwennen. Laat ik dit vanavond maar eens goed maken met me zelf.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar