Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Gespleten nagels: deze 5 nagel producten hebben mij geholpen

Omdat ik sinds jaar en dag last heb van nagels die snel splijten ben ik op zoek gegaan naar verschillende manieren om van gespleten nagels af te komen. Wat dat betreft ben ik een ervaringsdeskundige op het gebied van de strijd tegen gespleten nagels. Dit zijn nagel producten die mij hierbij hebben geholpen.

Ervaringsdeskundige

Gespleten nagels voorkomen dankzij deze 7 tips
Mijn gespleten nagels

Hoe ontstaan gespleten nagels?

In mijn blog post 7 tips om gespleten nagels te voorkomen, liet ik al weten dat gescheurde nagels en het splijten van je nagels in de meeste gevallen ontstaan door uitdroging van je nagels.

Het splijten van je nagels houdt in dat de bovenste laag van je nagel los laat. Dit gebeurt wanneer de middelste nagellaag (de keratinelaag) geen vet en vocht meer vast houdt. Je nagellaag droogt dus simpelweg uit.

Hoe kom je van gespleten nagels af?

Gespleten nagels ontstaan wanneer je aan verkeerde of geen nagelverzorging doet. Nagels die scheuren en splijten kun je dus simpelweg voorkomen door je nagels goed te verzorgen. In 7 tips om gespleten nagels te voorkomen vind je nog meer tips om dit soort nagelleed te voorkomen.

Gespleten nagels: 5 nagel producten waarmee dit oplost

5 Nagel producten waarmee ik gespleten nagels voorkom

Zoals ik hierboven al aangaf, ben ik een ervaringsdeskundige op dit vlak. Broze nagels voorkom ik door regelmatig dit stappenplan tegen gespleten nagels toe te passen in combinatie met de onderstaande nagel producten:

Anderen lazen ook
Echt, is dit populair op mijn blog?!?

1. Niet knippen! Gebruik een 4 Stappen nagelvijl

nagelvijl voor gespleten nagels
4 stappen nagelvijl

Gespleten nagels pak ik aan door mijn nagels te vijlen met een 4 stappen nagelvijl. Pas het onderstaande stappenplan toe om mooie nagels te krijgen. Het is de bedoeling dat je elke 3 à 4 dagen stap 3 t/m 4 uitvoert, indien nodig.

  1. Nagels korter vijlen. Niet knippen!

    Als mijn nagels al kort zijn en ik gespleten nagels krijg, sla ik step 1 over en begin ik bij step 2. 

  2. Scrub je nagels

    Dit betekent het licht vijlen van de nagelplaat. 

  3. Nagel polijsten (stap 3 & 4)

    Dit is het polijsten (‘buffen’) van je nagel. Dit is tegelijkertijd stap 3 en 4. In beiden stappen polijst je je nagels waardoor ze gaan glimmen.

2. Sla deze stap niet over: gebruik een nagelserum

De volgende stap om broze en gespleten nagels tegen te gaan is het gebruik van een nagelserum. Ik gebruik momenteel Alessandro Mango Nagelserum. Hier masseer ik mijn nagels ‘s avonds mee in. 

Gespleten nagels: deze 5 nagel producten hebben mij geholpen

Het ruikt heerlijk en trekt snel in. Het heeft de structuur van een vloeistof waar olie aan is toegevoegd.

Gespleten nagels: deze 5 nagel producten hebben mij geholpen

Een bijkomend voordeel is dat het Alessandro Mango Nagelserum tevens een positief effect heeft op mijn nagelriemen. Dit is stap 2 richting mooie nagels. 

3. Hydraterende gel

Op aanraden van een nagelspecialist, kocht ik Herome Hydrating Gel. Dit nagel product kun je eventueel gebruiken in plaats van Alessandro nagelserum.

Gespleten nagels: deze 5 nagel producten hebben mij geholpen

Het voordeel van deze hydraterende nagel gel is dat het snel intrekt en niet vettig aanvoelt. Tegenwoordig gebruik ik Herome Hydrating Gel om ‘s ochtends mijn droge nagels te hydrateren voordat ik naar het werk vertrek.

4. Nail strengthening Cream

Nadat ik het Alessandro Mango Nagelserum of de Herome Hydrating Gel heb gebruikt, smeer ik mijn nagels en nagelriemen in met de Alessandro Nail Strengthening Cream. Dit is een vochtinbrengende crème voor droge en broze nagels. Dit is stap 3 om mooie nagels te krijgen. 

Alessandro Nail strengthening Cream review

5. Hemp hand protector

De laatste stap in het proces is het gebruik van een hydraterende handcrème. Ik heb verschillende handcrèmes gebruikt, maar er zijn er 2 die er voor mij op dit moment bovenuit springen. Namelijk de Hemp Hand Protector van The Body Shop en de Embryolisse Nourishing Hand Cream.

Anderen lazen ook
Foundation op maat: Shade Adjusting Drops

Nadat mijn Body Shop handcrème op was ben ik overgestapt op de Embryolisse handcème nadat ik deze ontving. Het is een waardige opvolger en hydrateert mijn handen (en nagels) als een malle.

Het resultaat

Dankzij deze nagel producten heb ik gelukkig aan de nodige damage controle kunnen doen. Als ik de bovenstaande stappen een aantal dagen volg, heb ik geen last meer van gespleten nagels.

Gespleten nagels: 5 nagel producten waarmee dit oplost

Op deze foto zie je het resultaat van het gebruik van bovengenoemde nagelproducten. Zoals je kunt zien heb ik alle bovengenoemde stappen uitgevoerd. Hierdoor heb ik het broze nagelgedeelte kunnen hydrateren en kunnen corrigeren zonder mijn nagel verder te beschadigen.

Als ik nagellak gebruik…

Trouwens, als ik toch nagellak wil gebruiken, gebruik ik meestal gel nagellak. Van gel nagellak krijg ik geen gespleten nagels. Dit breng ik thuis aan met een UV-lamp. Lees hier mijn review: langere en sterke nagels dankzij deze gel nagellak.

Ik gebruik gel nagellak om te voorkomen dat ik gespleten nagels krijg

Waar kun je deze nagel producten tegen gespleten nagels kopen?

De nagel producten die je in dit blog artikel ziet heb ik deels gekocht. Een aantal producten heb ik ontvangen. Ik schrijf enkel over producten waar ik tevreden over ben en zou adviseren aan anderen.

Herome, Embryolisse en Alessandro nagelproducten zijn in Nederland o.a. verkrijgbaar op de volgend plekken:

Dit vind je ook interessant

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar