Top
Producten voor mooie krullen

5 Nagelproducten waarmee je gedag zegt tegen gespleten nagels

Ik heb last van gespleten nagels, het is dus belangrijk dat ik mijn broze nagels goed hydrateer. Ik gebruikte deze nagelproducten en zie hier het verschil na 3 dagen.

5 Nagelproducten waarmee je gedag zegt tegen gespleten nagels

Mooie nagels krijg je door de juiste nagelproducten te gebruiken

Broze nagels door nagellak

Eerder liet ik al weten snel last te krijgen van gespleten nagels. Hier krijg ik voornamelijk last van als ik nagellak opdoe. Omdat ik hier broze nagels door krijg moet ik na 3 dagen mijn nagellak verwijderen. Doe ik dit niet dan laat mijn bovenste nagellaag los zoals je hebt kunnen zien in dit blog artikel. Je kunt er tevens lezen wat de oorzaak van gespleten nagels is, mocht je je dit afvragen.

Lees ook: Langere nagels dankzij Sensationail

Nagelproducten tegen gespleten nagels

Inmiddels weet ik gelukkig hoe ik de broze nagels kan beperken. Ik pas dan ook regelmatig dit stappenplan tegen gespleten nagels toe. De nagelproducten die ervoor zorgen dat ik weer mooie nagels krijg zijn:

 photo 5_nagelproducten_tegen_gespleten_nagels_zpsgg2nwxwi.png

1. 4 Stappen nagelvijl

Gespleten nagels pak ik aan door mijn nagels te vijlen met een 4 stappen nagelvijl.

  • Step 1: nagels korter vijlen. Als mijn nagels al kort zijn en ik gespleten nagels krijg, sla ik step 1 over en begin ik bij step 2. 
  • Step 2: scrubben van nagels. Dit betekent het licht vijlen van de nagelplaat. 
  • Step 3 & 4: nagels buffen. Dit is het polijsten van je nagel. Door step 4 uit te voeren worden je nagels zodanig gepolijst dat ze glimmen.

Dit gehele proces is stap 1 richting mooie nagels. Het is de bedoeling dat je elke 3 à 4 dagen step 3 t/m 4 uitvoert, indien nodig.

 photo Nagelproducten_4_stappen_nagelvijl_zpsquaeh7dw.png

Nagelvijl voor gespleten nagels

2. Nagelserum

De volgende stap om broze nagels tegen te gaan is het gebruik van een nagelserum. Ik gebruik momenteel het Alessandro Mango Nagelserum. Hier masseer ik mijn nagels ’s avonds mee in. Het ruikt heerlijk en trekt snel in. Het heeft de structuur van een vloeistof waar olie aan is toegevoegd.

 photo Nagelproducten_Nagelserum_zpslerj63ig.jpg

Nagelserum tegen gespleten nagels

Een bijkomend voordeel is dat het Alessandro Mango Nagelserum tevens een positief effect heeft op mijn nagelriemen. Dit is stap 2 richting mooie nagels. 

Nail care 112: Mango Nagelserum tegen gespleten nagels

Nagelserum tegen gespleten nagels

3. Herome Hydrating Gel

Op aanraden van een nagel stylist kocht ik Herome Hydrating Gel. Dit nagelproduct kun je eventueel gebruiken in plaats van het Alessandro nagelserum. Het voordeel van deze hydraterende nagel gel is dat het snel intrekt en niet vettig aanvoelt. Tegenwoordig gebruik ik Herome Hydrating Gel om ’s ochtends mijn droge nagels te hydrateren voordat ik uit huis ga.

Lees ook: De perfecte Nude kleurige nagellak: OPI Bubble Bath

4. Nail Repair Cream

 photo Nagelproducten_nail_repair_cream_zpsfnjbtbse.jpg

Nail repair cream tegen broze nagels

Nadat ik het Alessandro Mango Nagelserum of de Herome Hydrating Gel heb gebruikt, smeer ik mijn nagels en nagelriemen in met de Alessandro Nail Repair Cream. Dit is een vochtinbrengende crème bestemd voor droge en broze nagels. Dit is stap 3 richting mooie nagels. 

Nail care 112:Nail Repair Cream

Alessandro Nail Repair Cream tegen gespleten nagels

5. Handcrème

De laatste stap in het proces is het gebruik van een hydraterende handcrème. Ik heb verschillende handcrèmes gebruikt, maar er zijn er 2 die er voor mij op dit moment bovenuit springen. Namelijk de Hemp Hand Protector van The Body Shop en de Embryolisse Nourishing Hand Cream. Nadat mijn Body Shop handcrème op was ben ik overgestapt op de Embryolisse handcème nadat ik deze ontving. Het is een waardige opvolger en hydrateert mijn handen (en nagels) als een malle.

 photo Nagelproducten_Embryolisse_handcreme_zpsw0ngpwt1.jpg

Embryolisse handcrème

Het resultaat

Dankzij mijn Nail Care 112 is heb ik gelukkig de nodige aan damage controle kunnen doen. Als ik de bovenstaande stappen een aantal dagen volg, heb ik geen last meer van gespleten nagels.

 photo Gespleten_nagels_zpsypsixjg3.png

Op deze foto zie je het resultaat van het gebruik van bovengenoemde nagelproducten. Zoals je kunt zien heb ik alle bovengenoemde stappen uitgevoerd. Hierdoor heb ik het broze nagelgedeelte kunnen hydrateren.

Als ik nagellak gebruik…

Trouwens, als ik toch nagellak wil gebruiken, gebruik ik meestal gel nagellak. Van gel nagellak krijg ik geen gespleten nagels. Dit breng ik thuis aan met een UV-lamp. Lees hier mijn review: gel nagellak thuis aanbrengen.

5 Nagelproducten waarmee je gedag zegt tegen gespleten nagels

Ik gebruik gel nagellak om te voorkomen dat ik gespleten nagels krijg.

Verkoopinfo nagelproducten 

De nagelproducten die je in dit blog artikel ziet heb ik deels gekocht. Een aantal producten heb ik ontvangen. Ik schrijf enkel over producten waar ik tevreden over ben en zou adviseren aan anderen. Herome, Embryolisse en Alessandro nagelproducten zijn in Nederland o.a. verkrijgbaar op de volgend plekken:

Lees ook

Schadelijke ingrediënten: controleer hier of jouw favo producten 'slecht' zijn Ik ben onzeker over mijn uiterlijk. Helaas ben ik niet de enige Ik kreeg een betere nachtrust en minder pijn dankzij het gebruik van CBD olie Foundation kopen: 5 Gouden Regels waar je op moet letten


*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.