Top
Doe gratis mee met mijn Curl Challenge

Nagellak gemaakt van aardappelen, zonder Formaldehyde: Kure Bazaar

Als je snel last krijgt van gespleten nagels, kun je het beste nagellak zonder Formaldehyde gebruiken. In mijn zoektocht naar nagellak zonder Formaldehyde kwam ik de bijzondere nagellak van Kure Bazaar tegen. Deze nagellak wordt ook wel nagel detox in een nagellak flesje genoemd. Lees hier waarom deze nagellak zo bijzonder is. 

Tijdens de open dag bij Mooi PR kwam ik in aanraking met nagellak merk Kure Bazaar. Nu heb ik vaker laten weten dat ik grote fan ben van gel nagellak en weinig ‘normale nagellak’ gebruik; ik krijg namelijk snel last krijg van gespleten nagels. De reden dat ik Kure Bazaar onder de aandacht breng is vanwege de bijzondere ingrediënten en de bijzondere eigenschappen van het merk die mij ter ore kwamen.
Kure Bazaar detox nagellak: Glam photo Kure_Bazaar_nagellak_kwastje_zpsor5ay6pi.jpg

Houtpulp & aardappelen

Kure Bazaar is een Frans nagellak merk zonder agressieve stoffen. Behalve dat het lief is voor je nagels, is het ook nog eens lief voor het milieu. De nagellak betreft een hypoallergene formule zonder Tolueen, Formaldehyde, Dibutylfalaat (DBP) en Synthetisch Kamfer. Ruim 85% van de ingrediënten zijn natuurlijk, zoals houtpulp, aardappelen en katoen.

Kure Bazaar detox nagellak: Kale & Glam photo Kure_Bazaar_Kale_swatch_zpsfboguoav.jpg

Giftige stoffen naar binnen krijgen tijdens zwangerschap

Het idee voor Kure Bazaar ontstond toen het Braziliaanse model Kartika Luyet zwanger was van haar eerste zoon.  Tijdens haar zwangerschap realiseerde zij zich dat ze dagelijks in aanraking kwam met giftige stoffen via verschillende beauty producten. De ontmoeting met Christian David, hij verliet de cosmetica branche om eco-natural cosmetica te ontwikkelen.

Anderen lazen ook
Wow, deze zilver glitter nagellak lijkt op diamant!

Kure Bazaar photo kure-bazaar_zpsqtvhwdv7.jpg

Detox nagellak

De nagellak van Kure Bazaar wordt ook wel Detox nagellak genoemd. Zo hoorde ik dat als je bijvoorbeeld last hebt van een schimmelnagelinfectie, de nagellak van Kure Bazaar ervoor zou zorgen dat het aardappelzetmeel dat in de nagellak zit, de schimmel absorbeert. Dit zou als gevolg hebben dat de schimmelinfectie uit je nagel verdwijnt. Of dit waar is, weet ik niet. Aangezien ik nog nooit een schimmelnagelinfectie heb gehad, kan ik niet beoordelen of dit verhaal klopt. Als je dit als importeur beweert, moet je echter een sterk vertrouwen in je product hebben. Ik ben benieuwd of één van jullie hier ervaring mee heeft. Zo ja, let me know!

Verkrijgbaarheid Kure Bazaar

Kure Bazaar kost € 16,95 per stuk en is te koop bij Skins Cosmetics. Er worden online in totaal 63 kleuren verkocht. De kleuren die ik in mijn bezit heb zijn Kale (donkergroen) en Glam (roze).

Er wordt beweerd dat de lak sneldrogend is, dit vond ik echter meevallen. Kure Bazaar droogt bijvoorbeeld niet sneller dan OPI. Na het lakken van je nagels zul je toch echt een half uur tot een uur lang geen activiteiten moeten verrichten waarbij de kans op beschadiging van je nagellak groot is. Zoals met elke nagellak, blijft het belangrijk dat je de nagellak goed laat drogen voordat je een nieuwe laag aanbrengt.

Kure Bazaar detox nagellak: Kale & Glam photo Kure_Bazaar_Kale_Glam_detox_nagellak_zpsnhhni6ur.jpg

De kleur die ik heb getest, Kale, vond ik niet per sé langhoudend. Let wel, ik heb geen top coat gebruikt. Het gebruik van een top coat zorgt ervoor dat je nagellak langer meegaat. Na een dag was mijn nagellak zonder top coat niet meer mooi. Op de foto’s heb ik trouwens twee laagjes op. Met het oog op de ingrediënten, is het de vraag of je hier moeilijk over moet doen. Gewoon een top coat gebruiken en voila: mooie nagellak en onbeschadigde nagels.

Lees ook

Anderen lazen ook
Catrice shoplog: 50% korting nagellak & lipgloss

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • MacBlogster says

      Of dit kwaad kan weet ik niet. Tegenwoordig lopen er zoveel kinderen rond met allergieën of andere aandoeningen. Of dit komt door voeding of door bepaalde schadelijke stoffen in onze omgeving. Geen idee.

  1. Louise says

    Volgens mij zitten er gewoon chemische stoffen in. .Als je het flesje open doet, ruikt het als gewone nagellak. Er kunnen dan wel natuurlijke stoffen inzitten. Die 15% is nog steeds giftig

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar