Skip to Content

5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid

Vind je het moeilijk om een betaalbare foundation te vinden die matcht met jouw huidskleur? Zie hier 5 foundations voor de getinte en donkere huid. Inclusief swatches.

Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid

De afgelopen periode ontving ik een aantal betaalbare foundations om te testen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik verbaasd was. Was het voorheen zoeken tot je een ons woog, nu kun je klaarblijkelijk op meerdere plekken terecht wanneer je een foundation wilt scoren die matcht met jouw huidskleur.

Woon je niet in een grote stad? No worries, gelukkig kun je ook online terecht om de onderstaande foundations te scoren.

Dit zijn merken met betaalbare foundations

In dit blog artikel bespreek ik de volgende betaalbare foundations:

 1. Black Opal True Even Foundation (verkrijgbaar in 8 kleuren)
 2. Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish (verkrijgbaar in 9 kleuren)
 3. MiMax Cream to powder foundation (verkrijgbaar in 6 kleuren).
 4. Pupa Active Light foundation (verkrijgbaar in 12 kleuren).
 5. Etos Skin Hydrating Foundation.

Foundation advies

Voordat je verder leest:

Let op 1: In dit blog artikel laat ik foundation swatches zien op mijn hand. Dit is niet de manier waarop je test op een foundation kleur bij jouw huidskleur past. Wil je goed beoordelen of een kleur matching is met jouw kleur? Swatch de foundation op je kaaklijn te swatchen.

Lees ook: 5 Gouden regels voor het kopen van de juiste foundation

1. Black Opal Even True Foundation

Deze Black Opal Even True Foundation is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren. Je hebt keuze uit een gele of rode ondertoon. Het is vrij van:

 • geurstoffen,
 • parabenen,
 • olie
 • en alcohol.
5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid
Black Opal True Even Foundation

Doordat deze betaalbare foundation vrij van olie is, is het voornamelijk geschikt voor een normale tot vette huidtype.

Vanwege de volle structuur gebruik je de Black Opal Even True Foundation wanneer je op zoek bent naar een medium tot volledig dekking.

Swatches en review Black Opal Even True Foundation
Volgorde Black Opal swatches, Heavenly Honey, Truly Topaz, Beautiful Bronze, Hazelnut.

Ik vind het trouwens super handig dat Black Opal Even True Foundation verpakt is in tubes. Hierdoor is het lichter dan een glazen flacon en dus handiger om mee te nemen op reis of in je handtas.

2. Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish

Ik was zeer verbaasd toen ik een doos met Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish ontving. Reden: er zat donkere foundation tussen. 

5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid
Max Factor Miracle Match Foundations voor de getinte en donkere huid

Nu is donkere foundation an sich niet bijzonder, maar ik heb werkelijk waar nog nooit een donkere Max Factor foundation gezien in een winkel. Kortom, ik wist dus niet eens dat Max Factor foundations voor de getinte en donkere huid in het assortiment heeft.

Swatches Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish
Volgorde swatches: MAX Factor Miracle Match Foundations Soft Honey (77), Bronze (80), Caramel (85), Tawny (95) en Sun Tan (100).

De Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish heeft een medium tot lichte dekking. Dit komt doordat het een dunne structuur heeft, bijna waterig zelfs. A little goes a long way. Je hebt gelukkig niet veel nodig en je kunt de foundation goed uitsmeren. Dit is een foundation waar je dus lang mee zult doen.

De donkere kleuren Tawny (95) en Sun Tan (100) hebben een mooie subtiele gouden shimmer. Dit creëert een mooie glow. Je wordt blij van deze foundation wanneer je een droge tot normale huidtype hebt.

Closeup swatches Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish
MAX Factor Miracle Match Foundation voor de getinte en donkere huid

Deze Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish foundation geeft een matte effect en een mooie blur. Het vervaagt oneffenheden zonder dat het een cakey effect geeft. Bij lichte oneffenheden heb je geen concealer nodig.

3. MiMax Make-up Cream to powder foundation

MiMax Make-up heb je eerder voorbij zien komen op Macblogster.nl. Je kon namelijk een make-up pakket winnen, remember? Heb je een vette huid en ben je op zoek naar een volledig dekkende en betaalbare foundation? Dan is Mimax Make-up jouw ding.

5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid
MiMax Cream to powder foundation

Dit make-up merk richt zich speciaal op vrouwen met een Afro Caribische achtergrond. En ontwikkeld cream foundations met een matte finish, speciaal voor een vette en donkere huid.

swatches MiMax Make-up Cream to powder foundation
Volgorde Mimax swatches: Almond (A01) Apricot (A02).

In mijn visagie koffer heb ik 2 Cream to powder foundations van Mimax Make-up. Je ziet ze op de foto, het zijn de 2 meest lichte kleuren in het assortiment:

 • Almond (A01)
 • en Apricot (A02).

Met deze 2 kleuren kan ik getinte modellen opmaken. Ook kan ik de kleuren als highlighter gebruiken bij donkere modellen. Multifunctioneel dus.

5. Pupa Active Light foundation

Pupa Active Light foundation heeft spf 10 en is vrij van olie. Beschikbaar in kleuren voor Aziatische, Afro-Caribische en Arabische vrouwen. Op het moment van schrijven zijn de kleuren voor de donkere huid afgeprijsd.

5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid
Pupa Milano Like a Doll & Active Light Foundations

Deze foundation staat bekend vanwege de lichte tot medium dekking en de matte finish die een satin gloed geeft. Goed geschikt dus voor een normaal tot vette huid. Blijft de hele dag zitten en is nagenoeg onzichtbaar.

swatches Pupa Active Light foundation
Foundation volgorde: Pupa Like a Doll (060), Pupa Active light (070), (075), (080).

De Pupa Active Light foundation kleuren die goed matchen met de donkere huid zijn (zie foto):

 • 007 Rose,
 • 070 Sun Kissed,
 • 075 Mocha
 • en 080 Dark Brown.

Het is trouwens goed om te onthouden dat deze Pupa foundation er in het flesje lichter uitziet. Wanneer je de kleur aanbrengt op je hand valt op dat de kleur donkerder is.

5. Etos Skin Hydrating Foundation

Deze Etos Skin Hydrating Foundation bevat spf 15 en heeft een lichte tot medium dekking. Het is een vloeibare foundation met een lichte textuur. Ik vind het redelijk ‘waterig’.

5 Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid
Etos foundation voor de donkere huid

Verschillende bloggers adviseren dan ook om deze Etos foundation te gebruiken in combinatie met een primer en poeder. Dit is nodig om te voorkomen dat de foundation gaat ‘lopen.’

 photo Etos_Skin_Hydrating_Foundation_Mocha_swatch_1_zpsyh63xlk9.jpg
Etos Skin Hydrating Foundation Mocha

De kleur die ik heb ontvangen is Mocha. Een punt van aandacht als je van plan bent deze foundation aan te schaffen: de foundation is veel donkerder dan de verpakking doet vermoeden.

 photo Etos_Skin_Hydrating_Foundation_Mocha_swatch_zpsbecbneix.jpg
Etos Skin Hydrating Foundation Mocha

Ik dacht dat de kleur veel lichter was en was nogal verbaasd toen de kleur veel donkerder bleek te zijn. Je kunt dus niet afgaan op de kleur die je door de verpakking heen ziet. Test de foundation dus van te voren in de winkel.

Andere interessante foundations

[shopsuite_snippet id=5728]

Welke van deze betaalbare foundations ken je al?

Wist je trouwens dat alle geteste foundations gemakkelijk zijn te verwijderen met Garnier Micellair Water. Klik op de link om mijn review te lezen.

Garnier Micellaire reinigingswater het hulpje van elke visagist

Heb je dit ook al gezien?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marielouise

Sunday 19th of August 2018

Heel leuk artikel Angela! Ook al ben ik tegenwoordig een Mimax fan, kan ik niet de foundation vergeten waarmee ik ben begonnen ? HEMA! Die heeft ook enkele foundation voor de gekleurde huid ?

yvonne

Sunday 19th of March 2017

Handig artikel! Is nu een stuk makkelijker zoeken naar foundation in mijn kleur.

MacBlogster

Friday 24th of March 2017

Ik hoop het. Mochten er merken of adressen zijn waarvan je denkt: "dit moet er tussen!" Let me know.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.