Top

Betaalbare Foundations voor de getinte en donkere huid

De afgelopen periode heb ik een aantal betaalbare donkere foundations ontvangen om te testen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik redelijk verbaasd was. Was het voorheen zoeken tot je een ons woog, nu kun je klaarblijkelijk toch terecht in grotere drogisterijen om een geschikte foundation te scoren. Indien je niet in een (grote) stad woont, kun je gelukkig ook online terecht om een aantal van de onderstaande foundations aan te schaffen.
Foundations voor de getinte en donkere huid

In dit blog artikel komen de volgende foundations aan bod:

  • MiMax Cream to powder foundation (verkrijgbaar in 6 kleuren, €15,95 per stuk).
  • Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish (verkrijgbaar in 9 kleuren, €16,99 per stuk)
  • Etos Skin Hydrating Foundation (verkrijgbaar in 6 kleuren, €6,99 per stuk).
  • Pupa Milano Active Light (verkrijgbaar in 12 kleuren, €24,75 per stuk) & Like a Doll Foundation (verkrijgbaar in 6 kleuren, €22,50 per stuk).
  • Black Opal True Even Foundation (verkrijgbaar in 8 kleuren, 16,95 per stuk).

Alle geteste foundations zijn trouwens gemakkelijk te verwijderen met Garnier Micellair Water. Klik op de link om mijn review te lezen.

Garnier Micellaire reinigingswater het hulpje van elke visagist

Foundation Advies

Voordat je verder leest:

Let op 1: ondanks dat ik swatches op mijn hand laat zien, kun je enkel beoordelen of een kleur geschikt is door de foundation op op je kaaklijn te swatchen. Zie hier nog meer tips om te kijken hoe je de juiste foundation kleur shopt.

Let op 2: je kunt beter een foundation tint aanschaffen die te donker is, dan een te lichte foundation. Als je namelijk (per ongeluk) een te donkere foundation hebt gekocht, kun je het altijd nog mengen met je gezichtscrème waardoor de kleur lichter wordt. Voor nog meer foundation advies doe je er goed aan het volgende blog artikel te lezen: Foundation kopen: 5 gouden regels waar je op moet letten.

MiMax Cream to powder foundation

MiMax heb je eerder voorbij zien komen op Macblogster.nl, lezers konden toen een make-up pakket winnen, remember? Als je op zoek bent naar een volledig dekkende cream foundation die mat is en geschikt is voor vrouwen met een Mediteraanse of Afro Caribische achtergrond, dan ben je bij MiMax aan het juiste adres.

 photo MiMax_Cream_to_powder_foundation_zpspaofbfev.jpg

MiMax Cream to powder foundation

Overigens, de blushes van dit merk zijn geweldig en in mijn visagie koffer heb ik 2 MiMax Cream to powder foundations. Dit zij de 2 meest lichte kleuren Almond (A01) Apricot (A02). Ik kan hier getinte modellen mee opmaken en het eventueel als highlighter gebruiken bij donkere vrouwen.

 photo MiMax_Cream_to_powder_foundation_Almond_Apricot_swatches_zpskrgl3bjj.jpg

Volgorde Mimax swatches: Almond (A01) Apricot (A02).

Verkoopinformatie MiMax 

MiMax is online verkrijgbaar via de MiMax webshop.

Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish

Ik was zeer verbaasd toen ik een doos met Max Factor Foundation ontving. Reden: er zat donkere foundation in. Nu is donkere foundation an sich niet bijzonder, maar ik heb werkelijk waar nog nooit donkere Max Factor foundation gezien in een drogisterij. Kortom, ik wist dus niet eens dat Max Factor dit in het assortiment had.

 photo Max_Factor_Miracle_Match_Foundation_BlurampNourish_zps3a7wrcwp.jpg

Max Factor Miracle Match Foundations voor de getinte en donkere huid

De Max Factor Miracle Match Foundation Blur & Nourish heeft een medium dekking. Dun van structuur, net niet waterig te noemen. Bij lichte oneffenheden heb je geen concealer nodig, in dat geval geeft deze foundation dan inderdaad een blur.

Anderen lazen ook
Eyeliners met kleur- Review: Max Factor Eyeliners
 photo Max_Factor_Miracle_Match_Foundation_BlurampNourish_swatches_zps9xdqzazu.jpg

Volgorde swatches: MAX Factor Miracle Match Foundations Soft Honey (77), Bronze (80), Caramel (85), Tawny (95) en Sun Tan (100).

Ondanks dat het mat opdroogt, is Miracle Match Foundation Blur & Nourish meer geschikt voor de droge tot normale huid.

 photo Max_Factor_Miracle_Match_Foundation_swatches_Tawny_en_Sun Tan_zpsqvvw79py.jpg

MAX Factor Miracle Match Foundation voor de getinte en donkere huid

De donkere kleuren Tawny (95) en Sun Tan (100) hebben overigens een subtiele gouden shimmer. Hierdoor krijg je waarschijnlijk een mooie glow.

Verkoopinformatie MAX Factor Miracle Match Foundation

Max Factor is onder andere te koop bij ‘kruidvat en Etos, mijn ervaring is dat ze daar niet alle kleuren in het assortiment hebben. Bij The Makeup Spot hebben ze wel alle beschikbare kleuren in het assortiment.

Etos Skin Hydrating Foundation

Deze Etos Skin Hydrating Foundation bevat SPF 15 en heeft een lichte tot medium dekking. Het is een vloeibare foundation met een lichte textuur. Ik vind het redelijk ‘waterig’.

 photo Etos_Skin_Hydrating_Foundation_Mocha_zpsn4mwmlk6.jpg

Etos foundation voor de donkere huid

Verschillende bloggers adviseren dan ook deze Etos foundation te gebruiken in combinatie met een primer en poeder om te voorkomen dat ‘de foundation gaat lopen’.

 photo Etos_Skin_Hydrating_Foundation_Mocha_swatch_1_zpsyh63xlk9.jpg

Etos Skin Hydrating Foundation Mocha

De kleur die ik heb ontvangen is Mocha. Een punt van aandacht als je van plan bent deze foundation aan te schaffen: de foundation is veel donkerder dan de verpakking doet vermoeden. Ik dacht dat de kleur veel lichter was en was nogal verbaasd toen de kleur veel donkerder bleek te zijn. Je kunt dus niet afgaan op de kleur die je door de verpakking heen ziet.

 photo Etos_Skin_Hydrating_Foundation_Mocha_swatch_zpsbecbneix.jpg

Etos Skin Hydrating Foundation Mocha

Pupa Milano Active Light & Like a Doll Foundation

Dit is zijn vloeibare foundations met een lichte tot medium dekking. Vrij van olie en beschikbaar in kleuren voor Aziatische, Afro-Caribische en Arabische vrouwen. Ook hier geldt weer dat de Pupa foundations in het flesje lichter ogen dan de daadwerkelijke kleur.

 photo Pupa_Milano_foundations_zpsa1tjqyit.jpg

Pupa Milano Like a Doll & Active Light Foundations

De Pupa Like a Doll foundation geeft een airbrush effect en bevat tevens SPF15. Geen geurstoffen, parabenen en alcohol.

Anderen lazen ook
Hoe Lupita mij stimuleerde om 't Lancome event te bezoeken

Verkoopinformatie Pupa Active Light & Like a Doll Foundation

Ondanks dat Pupa Milano voornamelijk verkocht wordt in drogisterijen Pupa, is dit het minst betaalbare merk van alle genoemde foundation merken. Daarnaast wordt het in Nederland in een klein aantal winkels verkocht. Gelukkig is Pupa gelukkig ook online verkrijgbaar, namelijk hier.

 photo Pupa_Milano_Active_Light_Pupa_Like_a_Doll_Foundation_zpsmyuz3zlx.jpg

Foundation volgorde: Pupa Like a Doll (060), Pupa Active light (070), (075), (080).

Black Opal Even True Foundation

 photo Black_Opal_True_Even_Foundation_zpsyfhfkrv0.jpg

Black Opal True Even Foundation

DezeBlack Opal Even True Foundation is verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren met een duidelijk gele of rode ondertoon. Het is vrij van olie en heeft een dikkere structuur dan de eerder genoemde vloeibare foundations. Naar mijn mening heeft de textuur iets weg van plakkaatverf. Dit betekent dan ook dat het een medium tot volledig dekkende foundation is.

 photo Black_Opal_True_Even_Foundation_swatches_zpsanioonft.jpg

Volgorde Black Opal swatches, Heavenly Honey, Truly Topaz, Beautiful Bronze, Hazelnut.

Ik vind het handig dat Black Opal Even True Foundation verpakt is in tubes; dit is namelijk lichter dan een glazen flacon en dus handiger om mee te nemen op reis of in je handtas. Het bevat geen geurstoffen, parabenen en alcohol.

Verkoopinformatie Black Opal Even True Foundation

Black Opal make-up is verkrijgbaar bij een aantal filialen van Etos. Online kun je het hier kopen.

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  1. Marielouise says

    Heel leuk artikel Angela! Ook al ben ik tegenwoordig een Mimax fan, kan ik niet de foundation vergeten waarmee ik ben begonnen ? HEMA! Die heeft ook enkele foundation voor de gekleurde huid ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar