Skip to Content

Etos Colour Adapt Foundation: a trip down memory lane

Etos beweerd een nieuwe budget foundation in het assortiment te hebben die zich aanpast aan je huidskleur en daardoor goed blend: Etos Color Adapt foundation (€5,99 voor 25 ml). Gastblogger Naomi testte deze foundation om te kijken of Etos de beweringen waar kan maken.

Ik denk dat ik een make-up trauma heb overgehouden aan mijn tienertijd. De periode dat ik nog weinig geld tot mijn beschikking had en het dus moest doen met de old school Miss Sporty make-up afdeling in de plaatselijke drogist. De oogpotloodjes en mascara’s waren prima te doen, echter de foundations van toen- in de meest onmogelijke kleuren- zijn iets waar ik met weemoed aan terugdenk. Sindsdien ben ik wat huiverig ten aanzien van goedkopere foundations. Ik had dan ook geen hooggespannen verwachtingen van deze nieuwe Etos foundation , maar was stiekem wel benieuwd. Een review dus!

Etos Color Adapt Foundation swatch

Etos Colour Adapt foundation

Laten we beginnen met wat Etos zelf zegt over deze vloeibare foundation. De Etos Colour Adapt foundation claimt zich aan te passen aan jouw teint. Hij egaliseert, voelt licht aan en is verkrijgbaar in 4 kleuren. Ik test nummer 002, een licht beige kleur. Erg prettig en tegenwoordig geen overbodige luxe, is de beschermende SPF factor 15 die erin zit.

Ik ga zelf niet zo snel mee in noviteiten, dus foundations die zich aan je teint aanpassen heb ik tot nu toe links laten liggen. Ik geloofde er niet zo in. Anderzijds, de tubes foundation die na thuiskomst toch niet de juiste kleur bleken te hebben en daardoor in mijn vuilnisbak belandden, zijn niet meer op 1 hand te tellen! Mijn verwachtingen zijn hooggespannen, dus aan de slag.

Past zich je huidskleur aan

De verpakking is basic, maar effectief en prettig in gebruik. Het pompje zorgt ervoor dat je goed kunt doseren en het werkt hygiënisch. Het opbrengen doe ik met een foundation brush van Etos. Deze Etos foundation is licht van textuur en goed smeerbaar. Wanneer ik het opdoe, versmelt de foundation met mijn huid, waardoor je inderdaad het idee krijgt dat de foundation zich aan de tint van de huid aanpast. Om dit effect te kunnen krijgen, moet een foundation een lichte textuur hebben. Dit is ook het geval bij de Etos Colour Adapt foundation.

Etos Color Adapt Foundation swatch

Natuurlijk ogend

Het positieve hiervan is dat de foundation goed uit smeert en je dus niet veel nodig hebt, maar helaas betekent dit ook dat het vervelende puistje niet wordt verhuld verhult door deze kleine vriend. Echte oneffenheden dekken doet de Etos Colour Adapt foundation dus niet, maar dat wordt ook niet beloofd. In plaats daarvan maakt het je huid net even egaler zonder dat je de foundation ziet zitten.

Na het opbrengen oogt mijn huid mat en om dat zo te houden en de foundation te fixeren, poeder ik het geheel met een translucent poedertje af. Een stapje achteruit, nogmaals een blik in de spiegel: dat ziet er best natuurlijk en oké uit!

Etos Color Adapt Foundation

Op de foto draag ik:

– Etos Colour Adapt foundation (nr. 002);
– Essence bronzing powder als blush;
– Everyday Minerals translucent finishing powder;
– Max Factor wenkbrauwpotlood;
– en last but not least mijn Action mascara (€0,99!).

Dit is mijn dagelijkse make-up routine als ik geen grootse plannen buitenshuis heb, alleen gebruik ik normaal gesproken een BB-creme in plaats van een foundation.

Mijn oordeel

Ik ben positief verrast, de Etos Colour Adapt foundation is erg prettig in gebruik. Het heeft zelfs wat weg van een BB-creme. Trouwens deze foundation voelt zelfs lichter aan dan mijn L’Oreal BB-creme! Ideaal dus voor een dagelijkse snelle foundation, wanneer je geen heavy make-up wilt dragen.

Nu ik deze foundation in mijn bezit heb, ga ik hem zeker in mijn dagelijks routine inplannen. Dat wil zeggen: op mijn thuiswerk-dagen en als afwisseling op mijn BB-creme. Als ik naar kantoor moet, een avondje uit ben of op visite ga, dan zal ik toch naar mijn beter dekkende Yves Saint Laurent foundation grijpen. Maar voor een doordeweekse dag, inclusief uitstapje naar de lokale supermarkt, is dit een prima alternatief voor een BB-crème.

Q | Ben jij in bezit van een colour adapt foundation? Zo ja, welk merk gebruik je?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

@MacBlogster

Friday 22nd of March 2013

Er is korting bij Etos, dus je kunt de make-up kwasten en de BB-cream nu kopen voor nog geen 3 euro per stuk! http://t.co/ZV8yyJQrFK

Leila Berkel

Tuesday 1st of January 2013

Wat een coole site. Ik ga de Etos foundation morgen gelijk checken in de winkel. Ik ben benieuwd of het echt zo luchtig is, als dit zo is heb ik hopelijk mijn perfecte foundation gevonden!

chucky1012

Thursday 13th of December 2012

Heel mooi! Het staat je goed! ;-)

Naomi

Thursday 13th of December 2012

Thanx, Chucky1012!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.