Top

Na het lezen van dit blog artikel ren je naar de winkel voor een Correcting Concealer

Bestaat er een leven zonder correcting concealers? “NEE!” Het moge duidelijk zijn, wat mij betreft niet. Dit zou dan ook je antwoord moeten zijn als je (opvallende) pigmentverkleuringen hebt die je graag flawless wilt camoufleren. Kortom, in dit blog artikel leg ik jou uit waarom je nu naar de winkel moet rennen voor een correcting concealer.

Correcting concealers: als je dit leest ren je naar de winkel

Foundation of concealer

Toen ik nog weinig verstand had van make-up, dacht ik dat je alle oneffenheden in je gezicht kon camoufleren met foundation. Wist ik veel dat je pigmentverkleuringen en donkere kringen onder je ogen alleen maar benadrukt als je een foundation gebruikt die gelijk is aan jouw huidskleur. In dit geval kun je dus het beste een concealer gebruiken die 1 tot 2 tinten lichter is dan je huidskleur. Dit geldt alleen als de huid onder je ogen geen opvallende verkleuring heeft. Als dit wel het geval is, heb je een correcting concealer nodig.

Lees ook: vermoeidheid camoufleren met weinig make-up
Welke correcting concealer heb ik nodig?

Als je rode vlekken of pigmentvlekken in je gezicht hebt die je wilt camoufleren, dan is het handig om eerst een correcting concealer te gebruiken voordat je een foundation gebruikt. Dit geldt ook als je donkere kringen onder je ogen hebt.

 photo Verschillende concealers_zpsv9tuyzuc.jpg

Dit zijn mijn cream concealers waaronder 3 correcting concealers. Je ziet ze aan de rechterkant: groen, geel en oranje.

Verschillende kleuren & texturen

Correcting concealers heb je in verschillende kleuren en texturen, zoals vloeibare concealers en cream concealers. Welke textuur je het beste kunt gebruiken kun je lezen in: Verschillende soorten concealers: wat niemand je ooit vertelt.

 photo Correcting_concealers_1_zpsitbqqrdf.jpg

LA Girl vloeibare correcting concealers in de kleuren wit, lavendel, roze en oranje. Deze concealers kun je in deze webshop kopen.

Correcting concealers: kleuren

Behalve verschillende texturen, hebben correcting concealers tevens verschillende kleuren. De meest voorkomende en gebruikte kleuren zijn:

 • groen
 • oranje
 • geel
 • paars/lavendel

Correcting concealers zorgen ervoor dat de kleur van puistjes, pigmentverkleuringen en donkere kringen worden  geneutraliseerd. Als je bijvoorbeeld blauwe of donkere kringen onder je ogen hebt, gebruik je een oranje concealer om de blauwe kleur te neutraliseren. Dit doe je op basis van de kleurenleer (zie onderstaande afbeelding).

Anderen lazen ook
Deze NYX Wonder Pencil is zo geweldig dat ik er nog meer kocht

Lees ook: Blush gebruiken: camoufleer je bleke winterse huidskleur

DIY Make-up: wanneer gebruik je welke concealer? photo kleur-corrigerende-concealers_zpsf6oll8i4.jpg

Oneffheden neutraliseren volgens de kleurenleer

 • Ik heb blauwe/donkere vlekken in mijn gezicht en opvallend donkere kringen onder mijn ogen: koop een oranje concealer.
 • Ik heb paarse kringen onder mijn ogen: koop een gele concealer.
 • Ik heb rode vlekken in mijn gezicht of last van rode puistjes: koop een groene concealer.

TIP: Als je verschillende kleuren corrector concealers nodig hebt, kun je het beste een concealer palette kopen zoals op de onderstaande foto. Dit is het concealer palette van Make-up Studio die ik ook in mijn visagiekoffer heb liggen. Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Koop het hier.

3. Hoe breng ik een correcting concealer aan?

 1. Je brengt eerste een correcting concealer aan voordat je je foundation aanbrengt.
 2. Gebruik een huidskleurige concealer die 1 tot 2 tinten lichter is dan je eigen huidskleur.
 3. Meng deze concealer met de correcting concealer die je nodig hebt en breng dit aan onder je ogen of op je gezicht. Door de correcting concealer te mengen met je concealer voorkom je dat je bijvoorbeeld een oranje of groene waas door je make-up heen blijft zien;
 4. breng daarna een laagje foundation aan over het geheel zodat je gezicht er flawless uitziet.

In verschillende youtube filmpjes, zoals het bovenstaande filmpje, zie je dat de Youtuber de correcting concealer NIET mengt met een huidskleurige concealer. Hierdoor moeten ze vaak een dikke laag foundation aanbrengen om de kleur te kunnen camoufleren. Als je dit mooi vindt, doe dit vooral. Weet dat het ook anders kan.

Anderen lazen ook
Blush gebruiken: camoufleer je bleke winterse huidskleur

Lees ook: Foundation kopen: 5 Gouden regels waar je op moet letten

Concealers kopen

Klik op de foto’s van de bovenstaande concealers voor meer informatie over de prijzen en verkrijgbaarheid. Verder:

Rode lippen all day long in 4 stappen photo Concealer_Urban_decay_Smashbox_zpsmv7gr0tz.jpg

Vloeibare (liquid) concealers die ik in mijn bezit heb: een lichtere Urban Decay Naked Skin concealer | en een huidskleur eigen Smashbox Studio Skin Waterproof concealer

Lees ook

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. Mau Reen op Facebook says

  Door genetische aanleg, heb ik donkere kringen die niet weg te krijgen zijn. Ze ontsieren mijn gezicht en geven mij een oververmoeide look. Ik ga dan ook absoluut niet de deur uit zonder corrector en concealer. Maar het ” shapen ” doe ik nog niet; dat ga ik absoluut wel proberen. Dankjewel voor dit artikel;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar