Skip to Content

1 Kilo per week afvallen met dieetboek BodieBoost

Afvallen en Alcohol drinken. Snoepen tijdens je dieet. Menigeen zal je gek aankijken als je beweert dat dit mogelijk is. Charlotte schrijver van dieetboek Bodieboost beweert dat dit mogelijk is. Is zij gek? Lees en oordeel zelf.

Er zijn inmiddels 4 verschillende Bodieboost boeken verkrijgbaar. Je kunt de dieetboeken hier vinden.

“Hoi, ik ben Charlotte, bedenker van de BodieBoost afslankmethode. Ooit had ik last van gewichtsschommelingen en dacht ik dat ik kon aankomen van een banaan. Nu jaren later heb ik weekmenu’s ontwikkeld op basis van mijn eigen ervaring.

Op Macblogster.nl vertel ik in het kort hoe je ook succesvol kunt afvallen met behulp mijn Bodieboost weekmenu’s.

1 Kilo per week afvallen met dieetboek BodieBoost
Charlotte Willems, schrijver dieetboek Bodieboost

Wat is Bodieboost?

Via Twitter kwam ik in contact met Angela van Macblogster. Ze vroeg of ik iets meer wilde vertellen over mijn Bodieboost dieetboek. Op basis van mijn eigen gevecht met verschillende diëten, heb ik deze methode ontwikkeld waarmee je kunt afvallen.

Dagelijks op de weegschaal

Ik was zo’n type die elke dag op de weegschaal stond en in mijn woordenboek kon je 5 woorden vinden:

  • calorieën,
  • gewicht,
  • dieet,
  • vet
  • en light

Elke maandag startte ik weer met een nieuw dieet en op vrijdag gaf ik het weer op. Ik at dan alles wat los en vast zat totdat ik besloot mijn eigen weekmenu’s te ontwikkelen. En met succes! Ik viel 7 kilo af en ben nu 4 jaar op stabiel gewicht.

7 kilo kwijt & een stabiel gewicht

Ik kan me nog goed herinneren dat ik de methode bedacht. Ik had namelijk de behoefte om een eetpatroon te ontwikkelen dat gemakkelijk in mijn dagelijkse leven paste, zonder dat anderen het hoefden te merken.

Ik haatte het namelijk om telkens de vraag te horen “ben je aan de lijn?” Vreselijk voelde dat. Gelukkig is dit dankzij het volgens mijn BodieBoost weekmenu’s voorbij!

1 Kilo per week afvallen met dieetboek BodieBoost
“Hoi ik ben Charlotte, je ziet mij in het midden en ik viel 7 kilo af met Bodieboost”

Omdat het opviel dat ik gewicht verloor, vroegen steeds meer mensen aan mij of ze ook mijn eetschema’s konden volgen. Toen zij ook afvielen ging het balletje snel rollen en is BodieBoost ontstaan.

Afvallen weekmenu’s

Je zult het niet geloven, maar BodieBoost is een dieet speciaal ontwikkeld om gemakkelijk toe te passen in het dagelijks leven.

Zelfs snoepen en alcohol drinken zijn een onderdeel van je eetschema, want dat hoort er gewoon bij en hierdoor hou je het langer vol.

1 Kilo per week afvallen

Als je de eetschema’s volgt, zul je 0,5 tot 1 kilo en gemiddeld 1 cm buikomvang per week verliezen. Dit zonder te veel moeite en met veel keuzevrijheid.

Het is simpel en haalbaar. Het moet namelijk wel leuk blijven, zodat je het volhoudt, ook erna. 

Dankzij Bodieboost zijn veel mensen succesvol afgevallen en op gewicht gebleven, en dat op een leuke en haalbare manier.

Hoe werkt bodieboost?

In mijn boek leg ik je uit hoe BodieBoost werkt. Mijn dieet is niet gebaseerd op calorieën, maar op voedingsgroepen (families). Alles wat je op een dag eet, komt uit deze 5 verschillende voedingsgroepen:

  • Koolhydraten
  • Fruit
  • Groenten
  • Zuivel
  • Eiwitten

De basis van BodieBoost ligt in het feit dat je uit iedere voedingsgroep per dag 2 porties consumeert.

In het boek word je de eerste weken aan de hand genomen door vaste weekmenu’s waarin ontbijt, lunch en tussendoortjes staan. Ook kun je kiezen uit 7 recepten voor het avondeten.

BodieBoost weekmenu's
Voorbeeld weekmenu uit het BodieBoost dieetboek

Afvallen eetschema

Na 10 weken heb je het BodieBoost systeem onder de knie en kun je je eigen dag- en weekmenu’s samenstellen. Je krijgt de volledige vrijheid om voedingsproducten voor jouw ontbijt, lunch en avondeten te kiezen.

Voedingsproducten die bij dezelfde voedingsgroepen horen, kun je flexibel met elkaar wisselen.

Voorbeeld: vind je een banaan niet lekker, dan kun je deze wisselen voor een appel. Vind je melk niet lekker, dan kun je dit wisselen voor yoghurt. Jij beslist en daarom voel je je niet beperkt.

Lekker snoepen!

Daarnaast zijn er 12 simpele regels, 1 daarvan is dat snoepen en/of alcohol drinken (elke week) verplicht is. Dit is om het leven leuk te maken en het dieet vol te houden. You only live once!

In het boek kun je de 12 regels terugvinden. En ik heb een joker lijst voor je opgesteld waaruit je 2 keer per week snoep en snacks, zogenaamde jokers mag kiezen om jezelf te verwennen. Zet je jokers dus in!

Of dit nu gaat om een cupcake of 1 bakje chips, als je jouw verwenmomenten goed inplant en je houdt aan de juiste hoeveelheden, dan is er niks aan de hand.

Je zult dan 0,5 tot een 1 kilo per week afvallen. Ook zul je 1 cm buikomvang per week verliezen.”

Waar kun je het BodieBoost dieetboek kopen?

Het BodieBoost dieetboek kun je hier kopen. Inmiddels zijn er 4 verschillende Bodieboost boeken verkrijgbaar.

Deze tips voor afvallen vind je ook interessant:

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Tewa

Sunday 5th of January 2014

Haai Angela de link naar het dagmenu werkt volgens mij niet? groetjes Tewa

MacBlogster

Monday 6th of January 2014

Oh, thanx, volgens mij heb ik de plugin uitgezet bij een grote schoonmaak. 'K zal het fixen.

A. day

Monday 12th of August 2013

Beautiful project, it seems tough!

Fleur

Thursday 2nd of May 2013

Klinkt als een heel interessante methode! Is het voor mijn ook mogelijk het boek ook via mijn website te verkopen?

MacBlogster

Thursday 2nd of May 2013

Hoi Fleur, als je het boek via jouw website wilt gaan verkopen, kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met Charlotte. Via de link kom je op haar blog en vind je daar haar contactgegevens. Veel succes.

charlotte bodieboost

Monday 22nd of October 2012

Dank voor de leuke comments allemaal ik lees ze nu pas en waardeer ik enorm!! xx char

Macblogster

Friday 2nd of November 2012

Fijn!

Christiaan

Monday 22nd of October 2012

Ik heb het 10 weken gedaan en ben 9 kilo kwijtgeraakt (27 jaar, sport niet, druk werkend en vaak in de kroeg te vinden!) Echt een geweldige haalbare methode!

Macblogster

Monday 22nd of October 2012

Indrukwekkend! Ik wil er ook binnenkort mee starten.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.