Skip to Content

Review: Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter spf 30

Wat is de beste dagcrème met spf? Kun je beter zonnebescherming gebruiken of volstaat een dagcreme waar spf 30 aan is toegevoegd? Gastblogger Naomi vergeleek de Lancaster Sun Control en Philosophy Take Shelter, beiden met spf 30.

Tekst: gastblogger Naomi

Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter

MacBlogster vroeg mij om de Philosophy Take Shelter spf 30 te testen, hier hoefde ik niet lang over na te denken. Momenteel gebruik ik Lancaster Sun Age Control met spf 30. Het leek me daarom handig om beide producten te vergelijken en te kijken waar ik de voorkeur aan geef.

Spf tegen rimpels

Sinds ik geleerd heb dat de numero uno rimpelveroorzaker onze geliefde zon is (zelfs als zij niet schijnt), ga ik de deur niet meer uit zonder een dagcreme met spf 30 te hebben gebruikt.

Review: Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter spf 30
Links: Lancaster Sun Age Control | Rechts: Philosophy Take Shelter

Omdat ik ook een BHA-lotion (salicylzuur) tegen oneffenheden gebruik als onderdeel van mijn skincare routine, is het zeer belangrijk dat ik een dagcreme met spf gebruik (minimaal spf 15).

Tegen rimpels en een droge huid

Philosophy Take Shelter is een dagcreme met spf 30. Volgens de fabrikant door weert het tegen schadelijke invloeden van buitenaf door toevoeging van anti-oxidanten. Dit is geen overbodige luxe wanneer je net zoals ik in een stad woont. 

Naast een factor 30-bescherming tegen UVB-straling, bevat Take Shelter de hoogst mogelijke UVA-bescherming pa+++. 

Lancaster Sun Age Control is een zonnebescherming en anti-age product in 1. Het belooft mij een rimpelvrij gelaat, optimale hydratatie en een stralende teint. Smeren maar dus!

Philosophy dagcreme met spf

Een factor 30 haal je uit wel meer zonproducten, maar wat mij vooral aan de Philosophy Take Shelter spf 30 bevalt is dat het mijn huid voldoende hydrateert.

Na het douchen en het gebruik van een wasgel voelt mijn gezicht ietwat droog aan. Met sommige dagcrèmes heb ik een dikke laag nodig om te voorkomen dat mijn huid niet meer trekt en droog aanvoelt. Take Shelter zorgt er met een acceptabele hoeveelheid voor dat mijn huid zacht en gevoed aanvoelt.

Zacht & prettig

Philosophy Take Shelter spf 30 heb ik iets meer dan een week gebruikt. De textuur van de crème vond ik licht, maar heerlijk zacht aanvoelen. De geur is subtiel, maar erg lekker. Geen overdreven parfum, maar een subtiele vleug bij het aanbrengen. 

De verpakking is prettig, ik ben nog niet eerder een tube met een pompje tegengekomen. Dit pompje is erg handig, want dit is erg hygiënisch. De tube van 30 ml is bovenal gemakkelijk mee te nemen in je tas of op vakantie. Natuurlijk staat het ook prima in de badkamer.

Lancaster Sun Age Control vs Philosophy Take Shelter

Wanneer ik Philosophy Take Shelter spf 30 en de Lancaster Sun Control met elkaar vergelijk, dan voelt de Lancaster wat vettiger aan. 

Zoals je op de onderstaande foto ziet vormt zich rond de Lancaster Sun Control een laagje ‘vet’ (rechts op de foto). Dit heeft de Philosophy dagcreme met spf niet. De Lancaster creme met spf voelt dan ook wat voller aan dan de Philosophy dagcreme. Daarom is de Lancaster creme waarschijnlijk prettiger voor droge huidjes.

Review: Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter spf 30
Links Philosophy | Rechts Lancaster

Van de Philosophy dagcreme met spf (zie links op de foto) heb je twee pompjes nodig om het gevoel te krijgen dat je gezicht de nodige moisture krijgt. 

Nogmaals, ik ben een blije gebruiken van Lancaster Sun Control, maar het minpunt aan Lancaster vind ik het zomerse ‘zonnebrand-geurtje’. Heerlijk als je onder een palmboom aan een piña colada lurkt in de zon, minder passend wanneer je door een Hollandse regenstorm fietst.

Broodje aap?

De Philosphy dagcreme met spf 30 voelt verder absoluut niet aan als een zonnebrandcrème, maar als een heerlijke, zachte dagcrème. Mijn huid voelt zacht en neemt de crème goed op, ik heb geen moment het idee gehad dat er een laagje zonnebrandcrème op mijn gezicht zat.

Daarnaast heb ik er niet veel van nodig, het smeert goed uit zonder vloeibaar te zijn. Al met al is de textuur vergelijkbaar met een lichte dagcrème, maar dan wel 1 waar spf 30 aan is toegevoegd en belooft dat het uitlaatgassen en meer van dat soort ongewenste zaken die het stadsleven met zich meebrengt, tegenhoudt.

Review: Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter spf 30

Lancaster Sun Control vs Philosophy Take Shelter of Philosophy Take Shelter? 

Al met al ben ik erg te spreken over Philosophy Take Shelter spf 30. Echter, ladies die bekend zijn met Philosophy, weten dat we geen Aldi- of drogisterij prijs hoeven te verwachten. Met €30,- per 30 ml is deze crème vergelijkbaar met andere crèmes uit het duurdere segment. Toch ben ik erg goed te spreken over de Philosophy dagcreme met spf 30:

  • De geur is subtieler dan Lancaster
  • mijn huid voelt zachter aan
  • en de textuur voelt rijker en beter smeerbaar aan dan de Lancaster Sun Control voor mijn gezicht.

Lancaster zal niet uit mijn voorraad verdwijnen en gaat nog steeds mee in mijn backpack naar Thailand, maar voor niet zomers gebruik zou ik persoonlijk voor Philosophy gaan.

  • Doen: als je toe bent aan een prettige basis met zonnefactor en bescherming wilt tegen boze radicalen in de stad.
  • Niet doen: als de prijs je tegenstaat en op zoek bent naar zonnebescherming in een Tropisch land. Ga in dit laatste geval dan voor de Lancaster Sun Control.

Deze skincare reviews vind je ook interessant

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.