Top

Philosophy Take Shelter spf 30: de belofte voor een zachte huid?

MacBlogster vroeg mij om de Philosophy Take Shelter spf 30 te testen, alwaar ik niet lang over hoefde na te denken. Omdat ik momenteel Lancaster Sun Age Control met spf 30 gebruik, leek het me handig om beide producten te vergelijken en te kijken waar ik de voorkeur aan geef.

Philosophy

Links: Lancaster Sun Age Control | Rechts: Philosophy Take Shelter

Tegen rimpels

Sinds ik geleerd heb dat de numero uno rimpelveroorzaker onze geliefde zon is (ja, ook als zij niet schijnt), ga ik niet meer de deur uit zonder een zonnefactor 30 op mijn gezicht. Daarnaast gebruik ik een BHA-lotion (salicylzuur) en daarbij is een bescherming met minimaal spf 15 onontbeerlijk.

Stralende teint

Phiposophy Take Shelter bevat een spf 30 en beweert daarnaast, door de toevoeging van anti-oxidanten, schadelijke invloeden van buitenaf te weren. Geen overbodige luxe voor een stadse dame. Naast een factor 30-bescherming tegen UVB-straling, bevat Take Shelter de hoogst mogelijke UVA-bescherming pa+++. Lancaster Sun Age Control is een zonbescherming en anti-aging product in 1. Het belooft mij een rimpelvrij gelaat, optimale hydratatie en een stralende teint. Smeren maar dus!

Een tube met pompflacon!

Hydraterend

Een factor 30 haal je uit wel meer zonproducten, maar wat mij vooral aan de Philosophy Take Shelter spf 30 bevalt is dat het voldoende voeding geeft en ik geen extra dagcreme nodig blijk te hebben. Na het douchen en het gebruik van een wasgel voelt mijn gezicht ietwat droog aan, met sommige dagcrèmes heb ik een dikke laag nodig eer mijn huid niet meer trekt. Take Shelter zorgt er met een acceptabele hoeveelheid voor dat mijn huid zacht en gevoed aanvoelt.

Anderen lazen ook
5 MAC lipsticks die elke hipster chick zou moeten hebben

Zacht & prettig

Philosophy Take Shelter spf 30 heb ik iets meer dan een week gebruikt. De textuur van de crème vond ik licht, maar heerlijk zacht aanvoelen. De geur is subtiel, maar erg lekker. Geen overdreven parfum, maar een subtiele vleug bij het aanbrengen. De verpakking is prettig, de tube van 30 ml is makkelijk mee te nemen in je tas of op vakantie, maar staat natuurlijk ook prima in de badkamer. Een tube met een pompje ben ik zelf niet eerder tegengekomen, het pompje is erg handig want hygiënisch.

Lancaster Sun Age Controle vs Philosophy Take Shelter

Wanneer ik Philosophy Take Shelter spf 30 en de Lancaster Sun Age Control met elkaar vergelijk, voelt de Lancaster wat vettiger aan. Zoals je op de foto ziet vormt zich rond Lancaster (rechts op de foto) een laagje ‘vet’, dit heeft de Philosophy niet. Lancaster voelt dan ook wat voller aan dan de Philosophy, prettig voor de droge huidjes.

Van Philosophy (links op de foto) heb je twee pompjes nodig om het gevoel te krijgen dat je gezicht de nodige moisture krijgt. Nogmaals, ik ben een blije gebruiken van Lancaster, maar het minpunt aan Lancaster vind ik het zomerse ‘zonnecrème’-geurtje. Heerlijk als je in de zon onder een palmboom aan een piña colada lurkt, minder passend wanneer je door een Hollandse regenstorm fietst.

Links Philosophy | Rechts Lancaster

Links Philosophy | Rechts Lancaster

Broodje aap?

De Take Shelter voelt verder absoluut niet aan als een zonnebrandcrème, maar als een heerlijke, zachte dagcrème. Mijn huid voelt zacht en neemt de crème goed op, ik heb geen moment het idee dat er een laagje zonnebrandcrème op mijn gezicht ligt. Daarnaast heb ik er niet veel van nodig, het smeert goed uit zonder vloeibaar te zijn. Al met al is de substantie vergelijkbaar met een lichte dagcrème, maar nu met factor 30 en de belofte dat het de uitlaatgassen en meer van dat soort ongewenste zaken die het stadsleven met zich meebrengt, tegenhoudt.

Anderen lazen ook
Rimpels voorkomen: ik gebruik Beauty Gadget FOREO LUNA fofo

Oké, de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik nogal sceptisch ben ten opzichte van anti-oxidanten in gezichtscrèmes voor het tegenhouden van vrije radicalen, omdat ik daar ooit over las dat de werking van deze stoffen in crèmes beter onderzocht moeten worden, alvorens er goede conclusies over kunnen worden getrokken. Over dit punt kan ik dan ook niets zinnigs zeggen.

Philosophy Take Shelter

Philosophy Take Shelter spf 30: yes or no? 

Al met al ben ik erg te spreken over Philosophy Take Shelter spf 30. Echter, ladies die bekend zijn met Philosophy, weten dat we geen Aldi- of drogisterijprijs hoeven te verwachten. Met zijn €30,- per 30 ml is deze crème vergelijkbaar met andere crèmes uit het duurdere segment zoals de hierboven genoemde Lancaster. Toch ben ik meer te spreken over Philosophy Take Shelter spf 30, de geur is subtieler, mijn huid voelt zachter aan en de textuur voelt rijker en beter smeerbaar aan dan Lancaster Sun Age Control.

Lancaster zal niet uit mijn voorraad verdwijnen en gaat nog steeds mee in de backpack naar Thailand, maar voor niet-zomervakantiegeletareerd gebruik zou ik persoonlijk voor Philosophy gaan.

  • Doen: als je toe bent aan een prettige basis met zonnefactor en bescherming tegen de boze radicalen in de stad.
  • Niet doen: als de prijs je tegenstaat.
*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar