Top
Doe mee met de Gratis Curl Challenge

Foundation met zonnebescherming voor getinte & donkere huid

Ben je op zoek naar foundation met zonnebescherming waarvan je geen vettig gezicht krijgt? En kun je dit niet vinden omdat je een getinte of donkere huid hebt? Zie hier een mogelijke oplossing: Lancaster 365 Sun Compact SPF30. Met dit mooie weer komt deze foundation met spf goed van pas. Vooral omdat het make-up, skin care en zonnebrandcrème in 1 is. En nee, het is niet vettig. Dit haat ik namelijk. Zie hier mijn before en after foto’s.

Lancaster 365 Sun Compact SPF30 Sunny Glow geschikt voor de getinte huid photo Lancaster 365 Sun Compact SPF30_02_Sunny_Glow_zpsjpc0gf3g.jpg

Foundation met zonnebescherming: Lancaster 365 Sun Compact SPF30

Lees ook: Betaalbare foundations voor de getinte en donkere huid

Foundation met zonnebescherming

Lancaster zegt zelf over hun foundation met zonnebescherming – lach niet niet om hun marketing kreten 🙂 :

“Dankzij het Tan Activating Complex, verschijnt er sneller een bruine kleur op je huid. Je krijgt een stralende teint met een begeerlijke egale uitstraling. Als bonus is dit huid stimulerende product doordrenkt met specifieke technologieën voor een ‘365 dagen bescherming’. De huid wordt zodoende beschermd tegen de schadelijke omgevingsinvloeden – verontreiniging, oxidatieve stress – die het DNA van de huidcellen zou kunnen beschadigen. Tenslotte zorgt de verzachtende formule ook voor comfort en hydratatie.”
Foundation met spf voor getinte en donkere vrouwen 

Lancaster 365 Sun Compact SPF30 wordt verkocht in de 3 tinten:

 • 01 Light Glow
 • 02 Sunny Glow
 • 03 Golden Glow

Ik ontving nummer 02 Sunny Glow, een toffee kleurige compact foundation met zonnebescherming die allesbehalve dik aanvoelt. Toen mijn dochter dit rook zei ze: “lekker, het ruikt naar zonnebrandcrème.”

Lees ook: 5 Gouden regels waar je op moet letten tijdens het kopen van foundation

LANCASTER 365 SUN COMPACT SPF30 photo LANCASTER_365_SUN_COMPACT_SPF30_zpsxbfiztrp.png

Foundation met zonnebescherming: Lancaster 365 Sun Compact SPF30

Kortom, er zit parfum in, evenals vitamine C, bijenwas, baobabolie, theeplantextract, koffie olie en vitamine E. Maar ook alcohol en siliconen.

Wel of niet enthousiast

Toen ik de kleuren zag was ik aanvankelijk erg enthousiast, totdat ik de verpakking openmaakte van mijn ontvangen exemplaar. De kleur zag er namelijk lichter uit dan op persfoto. Ik verwachtte dus niet veel van deze Lancaster foundation met zonnebescherming. Totdat ik aan het swatchen sloeg…

Lancaster 365 Sun Compact SPF30 kleur 02 Sunny Glow

Swatch arm

Een swatch op mijn arm toonde aan dat de kleur in elk geval dicht in de buurt kwam van mijn huidskleur, ondanks de ietwat roze ondertoon. Ik voelde tevens dat het een zachte compact cream foundation is met een hydraterend effect. Ik was aanvankelijk huiverig dat het het net zo vol (lees: plakkerig) zou zijn als een zonnebrandcrème, maar dit is niet het geval.

Lees ook: Rihanna: Fenty Beauty – Mijn 1e indruk & review (unboxing)

Lichte glow

Nadat ik de kleur 02 Sunny Glow op mijn hand wreef, zag ik inderdaad een lichte glow verschijnen. De roze ondertoon verdween toen ik het uitwreef, waarschijnlijk omdat de foundation met zonnebescherming geen volledige dekking geeft. Ik werd benieuwd wat het product op mijn gezicht zou doen.

Swatch Lancaster 365 Sun Compact SPF30 Sunny Glow. Zoals je op mijn arm kunt zien, zie je de kleur bijna niet.

Op mijn gezicht

Toen ik Lancaster 365 Sun Compact SPF 30 Sunny Glow op mijn gezicht aanbracht, zag ik dat het een lichte en natuurlijke dekking bood. Geen full coverage, maar wel een egalere huid. Zoals je op de foto’s kan zien, is mijn vermoeidheid redelijk weggepoetst zonder vooraf een concealer te hoeven gebruiken (let op mijn ogen).

Lancaster 365 Sun Compact SPF 30 Sunny Glow photo Lancaster_365_foundation_Sunny_Glow__zpsvy3jtm1l.jpg

Boven zonder en beneden met Lancaster 365 Sun Compact SPF 30 Sunny Glow

‘De glow’ vond ik minder zichtbaar op mijn gezicht. Ik heb er geen poeder overheen aangebracht. De roze ondertoon was tevens niet zichtbaar. De kleur paste zich aan aan mijn huidskleur.

Mijn oordeel

Ik heb het getest zonder skin care eronder, maar wel in combinatie met een olie serum van The Body Shop. Dit ging goed, mijn huid werd niet trekkerig gedurende dag. De compact cream hydrateerde mijn gezicht zonder vettig aan te voelen op mijn T-Zone aan het einde van mijn werkdag. Het voelde totaal niet zwaar, eerder ‘onzichtbaar’. Erg prettig. Overigens, ik heb een vochtarme gecombineerde huid.

Lancaster 365 Sun Compact SPF 30 Sunny Glow photo Lancaster_365_foundation_full_face_Sunny_Glow__zpsu5fuzn4e.jpg

Opgemaakt met Lancaster 365 Sun Compact SPF 30 Sunny Glow

Concluderend, in plaats van een foundation met zonnebescherming zou ik dit eerder een bb of cc cream met spf noemen. Een pluspunt vind ik dat het minder vettig en luchtiger is dan zonnebescherming. Ik ben namelijk geen fan van het smeren van zonnebrandcrème op mijn gezicht. Dit is dus een mooie oplossing. Bescherming tegen de zon en ook nog eens een egale huid. Erg fijn!

Ik vind het fijn dat ik als getinte vrouw ook een foundation met zonnebescherming kan kopen, maar ik mij af in hoeverre de kleur 03 Golden Glow, geschikt is voor vrouwen met een donkere huid. Helaas heb die kleur niet ontvangen om te kunnen testen op een proefpersoon.

Verkoopinformatie Lancaster 365 Sun Compact SPF30

Lancaster 365 Sun Compact SPF30 wordt online met korting verkocht in de webshop van Douglas. De kleuren 02 en 03 zijn online te koop met 10% – 25 korting.

Lees ook

verschillende soorten concealers Foundation kopen: 5 Gouden Regels waar je op moet letten 5 geboden voor verzorgen krullen Haarproducten kopen voor krullen


Anderen lazen ook
Foundation test: hoe goed dekt NYX Total Control Drop Foundation?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

  • MacBlogster says

   Hoi Giánna, dat heb ik idd gelezen. De meningen verschillen echter. Ik heb verschillende dingen gelezen, inclusief ervaringen van verschillende vrouwen. De conclusie die ik heb getrokken is dat er vrouwen zijn die meer dan 2 uren baat hebben bij spf in skin care of foundation, zonder te verbranden. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring. Welke ervaring heb jij?

  • Giánna Valeria says

   Zelf gebruik ik een aparte zonnebrand over mijn make up en spray ik dat was vaker over mijn gezicht. Verder denk ik dat het feit dat men niet verbrand, wil niet zeggen dat de rest van de schadelijke straling ook zo lang wordt tegen gehouden. Zonbeschadinging kan zich ook uiten in andere dingen.

  • MacBlogster says

   In een situatie waarbij ik niet op het strand of aan de rand van een zwembad lig, vind ik het wel ideaal. Vooral als ik de hele dag buiten ben en de zon goed schijnt. In hoeverre het goed werkt tegen de zon, heb ik nog niet kunnen testen, maar met het oog op de zon en huidveroudering, kan het extra beschermen van mijn gezichtshuid op mijn leeftijd zeker geen kwaad. Mind you, ik ben getint en verbrand waarschijnlijk minder snel dan jij.

 1. Mariska says

  Het is een mooi spulletje en heeft een subtiel maar duidelijk effect eenmaal aangebracht! Persoonlijk houd ik wel van een flinke dekking 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.