Skip to Content

Man of vrouw, wie heeft het zwaarder?

Hormoonschommelingen, menstruatie issues en een strijd tegen de zwaartekracht. Het leven van vrouwen gaat niet altijd over rozen. Uit onderzoek* onder ruim 1000 Nederlandse mannen, blijkt echter dat mannen het ook moeilijk hebben.  Het bespreken van emoties en lichamelijke ongemakken zoals erectieproblemen, urineverlies en een afnemend libido zijn een taboe. Man of vrouw, wie heeft het zwaarder? 
Top-5 mannen problemen

  1. Mannen hebben meer moeite om zich te uiten, en met emoties en ongemakken om te gaan
  2. De zin in seks wordt niet altijd door vrouwen beantwoord
  3. Mannen werken vaak meer en harder
  4. Vrouwen maken het leven van mannen onnodig complex
  5. Gevoel van eindverantwoordelijkheid voor het gezin is een last op hun schouders
Mannen en lichamelijke ongemakken

Credit: American Eagle Outfitters

Mars & Venus 

Het lijkt al vanaf de kleuterschool duidelijk: mannen- en vrouwenvriendschappen zitten anders in elkaar. Waar wij met vriendinnen ziel en zaligheid bespreken, mijden mannen liever diepzinnige gesprekken. Een stereotype scheiding der seksen wordt in het onderzoek bevestigd. Mannen ouwehoeren het liefst met elkaar over onpersoonlijke zaken als sport, het nieuws en werk, en laten hun gezondheid, seksleven en onzekerheden liever onbesproken. Daarnaast blijkt het onderwerp vrouwen beduidend minder interessant naarmate de heren ouder worden. Tijd voor verandering, aldus een kwart van alle heren in Nederland: graag zouden zij het allerliefst meer open zijn over hun emoties. Een op de vijf verlangt zelfs naar meer openheid binnen de vriendengroep.

Man & onzekerheid

Mannen zijn net als vrouwen ook weleens onzeker. 32% Van de ondervraagde mannen wordt onzeker van een gesprek over emoties. Lichamelijke ongemakken blijven ook vaak onbesproken. Zie hier de top 3 van onderwerpen waar mannen het nóóit met hun vrienden over hebben:

  1. Erectieproblemen (49%)
  2. Ongewenst urineverlies (40%)
  3. Afnemend libido (37%)

“Iedereen krijgt te maken met lichamelijke ongemakken”, aldus Marjolijn van Mierlo van TENA Men. “Bij vrouwen zijn dit soort onderwerpen, zoals opspelende hormonen en een veranderend lichaam, alleen veel beter bespreekbaar. Ook zijn vrouwen sinds de pubertijd al gewend om bijbehorende beschermende producten te gebruiken. Lichamelijke ongemakken hoeven het leven van de man dus ook helemaal niet te beïnvloeden, het is de manier waarop ze er mee omgaan. Daarom willen we met het onderzoek openheid creëren. Wanneer er openheid is, komen de oplossingen binnen handbereik”.

*Over het onderzoek

In opdracht van TENA Men voerde onderzoeksbureau Ruigrok NetPanel in april 2016 een onafhankelijk onderzoek uit naar de ‘verborgen issues’ van de man. TENA Men onderzocht welke irritaties, taboes en  ongemakken een rol spelen in het leven van mannen. In totaal namen meer dan 1.000 respondenten deel aan het onderzoek, representatief voor Nederlandse mannen op basis van opleiding en in de leeftijdscategorie 30 tot 75 jaar.
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Dwight Loy

Tuesday 26th of April 2016

Tot opheden nog geen 1?

MacBlogster

Tuesday 26th of April 2016

?

MacBlogster

Tuesday 26th of April 2016

Houden zo ?

chucky1012

Monday 25th of April 2016

Ik had gedacht dat de vrouwen het zwaarder hadden! Ze baren ook kinderen.

MacBlogster

Monday 25th of April 2016

Mannelijke onzekerheden: https://t.co/iy4CVJRL5Y

OBAblogs

Monday 25th of April 2016

Macblogster : Man of vrouw, wie heeft het zwaarder? https://t.co/bDeNRqYTSz Nieuw op O.B.A

MacBlogster

Monday 25th of April 2016

Man of vrouw, wie heeft het zwaarder? https://t.co/iy4CVK9lXw https://t.co/CROaQPitAt

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.