Skip to Content

BIJNA 7 OP DE 10 JONGEREN ERGEREN ZICH AAN HET UITERLIJK VAN HUN VADER

De witte sportsokken in sandalen of schoenen: een bekend fenomeen als het gaat om de kledingkeuze van de vader des huizes. Ruim 7 op de 10 van de jongeren zegt zich wel eens voor hun vader te schamen en vinden dat hij op het gebied van fashion wel wat hulp kan gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Specsavers onder kinderen van 16 tot en met 20 jaar naar het voorkomen en gedrag van hun vaders.

Verkeerde kleren, slordig haar, een stoffige baard, suffe schoenen of een hopeloos ouderwetse bril. Als jongeren gevraagd wordt wat zij het liefst aan hun vader zouden willen veranderen, zeggen bijna 1 op de 4 jongeren volmondig dat de kleding en modeaccessoires hiervoor in aanmerking komen. 41 procent vindt dat vaderlief echt iets aan zijn gewicht moet doen en 27,7% zou hem het liefst vandaag nog naar de kapper sturen. Behalve voor een slechte kledingkeuze schamen jongeren zich ook voor de indruk die hij probeert te maken (35%) en zijn humor (41%). Ruim de helft geneert zich vooral bij vrienden en 45% zelfs ook bij vreemden.

Specsavers op zoek naar minst hippe vader van Nederland

Ondanks alle kritiek die zij moeten verduren, trekt bijna de helft van de vaders zich hier niets van aan. Zo zegt 45,6% van de jongeren dat hun vader ervan overtuigd is dat er niets mis is met zijn uiterlijk. 3 op de 10 jongeren zeggen dat hun vader het in vergelijking met andere vaders allemaal wel vindt meevallen. Gelukkig is de redding nabij want Specsavers biedt jongeren de helpende hand onder het motto ‘Pimp je Pa’.

Pimp je pa

Jongeren die vinden dat hun vader wel wat hulp op modegebied kan gebruiken, kunnen hun (brildragende) vader opgeven t/m 9 november 2012 voor de wedstrijd ‘Pimp je Pa’ van Specsavers. Op actie-pagina van Specsavers kunnen zij een foto plaatsen van hun vader. Tom Sebastian, beauty- en fashionstylist voor Specsavers: “Heel vaak is er maar weinig nodig om iemand een fashionable look te geven. Toch zien we in het Nederlandse straatbeeld makkelijk gemaakte ‘fashion foutjes’ zoals witte sokken, hoog water (te korte broekspijpen), een verwassen T-shirt of een foute bril. Met deze wedstrijd maken we iemand blij met een fashionable look inclusief kleding en bril en daarmee benadrukken we dat Specsavers en fashion bij elkaar horen.”

De prijzen

Een professionele jury beoordeelt alle inzendingen en maakt de regionale winnaars op 12 november bekend. Uit deze regionale winnaars wordt een top 3 gekozen. De hoofdprijs is een complete styling-dag voor vader en kind ter waarde van 1.000 euro. Nummer 2 en 3 worden beloond met een waardebon van Hennes & Maurits ter waarde van 100 en 50 euro. Bovendien maken alle deelnemers wekelijks kans op een exclusief jurkje van Spijkers en Spijkers.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mau Reen op Facebook

Wednesday 31st of October 2012

Lol!!!! Jaaaa!

MacBlogster op Facebook

Wednesday 31st of October 2012

"Ik heb je tich gezegd dat....." *Mep 1*

Mau Reen on Facebook

Wednesday 31st of October 2012

Maar eerst deze; " kom hierrrr (met dat wijsvingertje), wat heb je gezegd? " ;)

MacBlogster on Facebook

Wednesday 31st of October 2012

En als het niet zou mogen, hadden ze vast en zeker een Antilliaanse of Surinaamse 'corrigerende tik' gekregen..... :-)

Mau Reen on Facebook

Wednesday 31st of October 2012

Ik weet 100% wat je bedoelt ;) A question that constantly keeps poppin' up! Ik probeer te relativeren door mezelf te vertellen dat ook zij dat zo hebben meegekregen van hun ouders en dat ik hun daarop niet kan en mag afrekenen. Daarmee laat ik ze ook in hun waarde. Maar ik kan mij kostelijk amuseren met kinderen van vriendinnen die tegen hun ma of pa zeggen " ik ga niet zo met je naar buiten hoor want mensen gaan ons uitlachen " :) Het mag vandaag de dag omdat het kan :)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.