Skip to Content

5 Tips om pijnlijke voeten te voorkomen bij het dragen van hoge hakken

Wij vrouwen wringen onszelf in allerlei bochten om op hoge hakken te kunnen lopen. Waarom, omdat pijn fijn is? Of vanwege de uitdrukking “wie mooi wil zijn, moet pijn lijden?” Ehm, not in my book; pain never looks sexy! Daarom vertel ik je 5 tips waarmee je pijnlijke voeten kunt voorkomen door het dragen van hoge hakken.

Pijn door hoge hakken

Naar aanleiding van de quote op Facebook “shoes are fabulous- even if they are not always comfortable. You just have to suffer for beauty, honey”, werd ik geïnspireerd om deze blog te schrijven. Als een shoe-a-holic die binnen vijf jaar in echt verbonden zal zijn met een paar Louboutins, moest en zou ik mijn mening hierover uiten. Een paar goede high heels kunnen vanuit mijn optiek absoluut een verrijking zijn voor de garderobe van een vrouw. Desondanks ben ik het niet 100% eens met de bovenstaande stelling. Ik zal je vertellen waarom en je krijgt er ook meteen nog wat tips bij over hoe je pijn door het dragen van hoge hakken kunt voorkomen.

Pain never looks sexy

Terwijl ik verleden week op mijn trein stond te wachten, betrapte ik mezelf erop dat ik bleef staren naar een voorbij lopende dame. Ze droeg een paar bruine laarzen met een naaldhak. De reden waarom ik bleef staren was simpelweg omdat haar voeten de meest onmogelijke bewegingen maakten en het leek alsof ze verging van de pijn. Het eerste wat ik dacht was: “God, sta haar bij…” I’m telling you this girl was IN pain! Ik had zo met haar te doen dat ik achter haar aan wilde rennen en haar een paar ballerina’s die ik nog in mijn tas had  liggen, wilde aanbieden. Mijn punt met dit verhaal is ladies, dat een paar mooie hoge hakken er fantastisch uit kunnen zien, maar laten we eerlijk zijn…… Pain never looks sexy!

Maximum bereikt

pijnlijke voeten
Persoonlijk heb ik een enorme zwak voor hoge hakken, maar desondanks heb ik mijn maximum bereikt bij de 15cm hak. Als ik hoger zou gaan, zou ik het gevoel hebben op stelten te lopen en wie weet zelfs met mijn voeten gaan slepen. Vanwege het feit dat ik liever loop dan schaats op mijn pumps, loop ik met een grote boog om de hogere exemplaren heen. Echter er zijn momenteel ook fashionable opties voor de vrouw die graag hoge hakken wil dragen, maar ervan bewust is dat ze geen pro is op dit gebied. Dus of je nou moeite hebt met het lopen op pumps, behoefte hebt aan extra stabiliteit of het lastig vindt om lange afstanden te lopen op hoge hakken: pak pen en papier and pay attention, want ik heb een aantal tips!

5 Tips om pijnlijke voeten te voorkomen

Tip 1: draag wedge sneakers

Allereerst de musthave van dit seizoen, de Wedge sneaker, is momenteel hotter dan hot en verkrijgbaar in verschillende varianten. Naast het feit dat ze gelijk een stoere uitstraling geven zijn ze ook uiterst comfortabel. Deze schoen is fijn omdat het steun verleent aan de gehele voet.

Tip 2: sleehakken om te wennen

Een sleehak is naar mijn idee een zeer goed alternatief als je moeite hebt met het lopen op hakken. Het geeft de kans om te wennen aan de onnatuurlijke stand waarin de voet komt te staan. Daarnaast is het ideaal als je stabiliteit mist bij de klassieke pumps. Een sleehak heeft namelijk een groter oppervlak om op te lopen, waardoor de druk op bepaalde punten wordt verlicht. Let hierbij wel op het materiaal van de zool. Een houten zool bijvoorbeeld, kan op den duur erg ongemakkelijk worden om op te lopen.

Tip 3: draag plateau pumps

Ga voor een pump met een plateau. Dit is een exemplaar met verhoogde voorzijde. Het mooie hieraan is dat je voet de kans krijgt om een natuurlijkere stand aan te nemen. Mocht je hak 10 cm zijn met een plateau van 3cm, dan loop je in feite op 7 cm. Great way of cheating the extra inches, don’t you think? Persoonlijk vind ik de plateau ge-wel-dig!

Tip 4: dikkere hakken = meer stabiliteit

Ga voor een dikkere hak. Dit model is ideaal voor extra stabiliteit en comfort. In tegenstelling tot de naaldhak heb je met dit model meer grip door de grotere oppervlak van de hak. Daarnaast wordt je gewicht beter verdeeld, waardoor je niet slechts op de bal van je voet hoeft te steunen.

Tip 5: just go for comfort

Als het niet gaat: just go for comfort! Skip the heel, ga voor platte schoenen. Je bent als vrouw echt niet verplicht om een hak te dragen. Girl, who told you that?? Er is niks mis mee om voor een plat exemplaar te kiezen. Tegenwoordig zijn er zoveel modellen verkrijgbaar waaronder de loafer en de ballerina, waardoor je er alsnog elegant en chique uit kunt zien. Zo hebben fashion icons als Kate Moss en Olivia Palermo keer op keer bewezen dat een plat schoentje ook een verrijking kan zijn voor de garderobe van de vrouw.

Q | Hoge hakken zullen helaas nooit worden uitverkozen tot de meest comfortabele schoen van het jaar, maar er zijn zeker manieren om de veelvoorkomende pijn te verzachten. Ga jij voor “wie mooi wil zijn, moet pijn lijden” of toch liever comfort?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marie de Jonge

Wednesday 30th of January 2019

Sleehakken zijn een goed alternatief wanneer je niet op pumps of naaldhakken kan lopen vind ik. Daarnaast probeer ik ook niet te vaak hakken te dragen omdat dit simpelweg slecht is voor je voeten. Wanneer ik een feestje heb komen ze uit mijn kast!

Anke Goijers

Wednesday 18th of September 2013

Neem dit advies aan van Jacq en Henna zij weten het echt

Esther Popelier

Tuesday 17th of September 2013

Charlotte Coomans lotjeee... :)

Madelon

Sunday 4th of November 2012

Ik hou van wedges, voor mij geen pijn bij het lopen ;)

Vanessa Casimir

Sunday 4th of November 2012

Ik vind ze ook geweldig! Super comfortabel en ideaal voor als je lange afstanden moet lopen. Een goede model vinden vind ik daarentegen lastig. Tegenwoordig zijn ze vaak extreem hoog of juist te laag.

Nadien

Friday 2nd of November 2012

Ik vind pumps mooi om te zien maar niet op mijn voet. Ik draag liever loafers, lekker makkelijk en toch trendy

Vanessa Casimir

Sunday 4th of November 2012

Haha, heel verstandig. Ik heb vrij weinig platte schoenen, maar vooral hier in Nederland waar alles snel, makkelijk en comfortabel moet zijn, kun je soms beter voor een loafer kiezen..

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.