Top

Top voor nop: deze W7 10 out of 10 oogschaduw knalt uit het palette!

Hoe kan een oogschaduw palette dat zo goedkoop is, zo goed gepigmenteerd zijn? Ik was aardig verbaasd toen ik de pigmentatie van het w7 10 out of 10 palette zag. Maar hoe zit het met de fallout en hoe lang blijft de oogschaduw zitten? Lees hier mijn bevindingen.
Betaalbaar oogschaduw palette

Ondanks dat ik van luxe make-up houd, ben ik zeker niet vies van budget make-up. Zo ontdekte ik onlangs de geneugten van het budget make-up merk W7. Ik kocht het W7 10 out of 10 oogschaduw palette vanwege de mooie kleurcombinatie. De prijs: €5,95!

Lees ook: W7 Ebony: eindelijk budget make-up voor de donkere huid? 

W7 palette

Oogschaduw review: W7 palette (budget make-up)

W7 10 out of 10 palette

Het merk W7 heb ik nog nooit eerder gezien of gebruikt. In de hoop een parel in handen te hebben, was ik vastberaden het W7 10 out of 10 palette uit te proberen.

W7 oogschaduw palette

Het W7 10 out of 10 palette bestaat uit 10 metallic oogschaduws

Lees ook: W7 Contour & Highlight palette: Ebony Shape & Define

Oogschaduw swatches

Dit W7 palette bevat 10 metallic oogschaduw kleuren (1 gram per stuk). Het zijn voornamelijk koele kleuren waarmee je een look voor overdag kunt creëren evenals een avond look. Op de onderstaande foto’s zie je swatches van de 1e rij uit het W7 10 out of 10 palette. Dit zijn voornamelijk blauw tinten.

W7 oogschaduw palette

Swatches blauw tinten W7 10 out of 10 palette (1e rij)

 

Anderen lazen ook
Pinterest made me do it & ik schaam mij kapot....

Gebruiken als highlighter 

Op de onderstaande foto zie je de 2e rij in het oogschaduw palette. Zoals je kunt zien bevat de 2e rij 3 koele en 2 warme kleuren. Deze kun je als highlighter gebruiken.

W7 oogschaduw palette

Swatches highlighter kleuren W7 10 out of 10 palette (2e rij)

Lees ook: Is dit een beter en goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

Fallout W7 10 out of 10

Wat mij opvalt aan dit W7 oogschaduw palette is dat de oogschaduw veel fallout heeft. Het blendt niet goed met de huid waardoor er een deel bovenop blijft liggen. Op de swatch foto’s kun je dit goed zien. Je moet dus uitkijken dat de oogschaduw niet in je ogen terecht komt. Dit kun je echter ondervangen door de oogschaduw applicator, er zitten er 2 in het palette, of je oogschaduw brush vooraf nat te maken.

W7 oogschaduw palette

Een simpele look gecreëerd met het W7 palette 10 out of 10

Blauwe oogschaduw

Omdat ik een opvallende ooglook wilde, besloot ik 2 blauwe kleuren te gebruiken. Als je naar het resultaat kijkt lijkt alsof ik enkel 1 blauw kleur heb gebruikt. Dit is niet zo. Over mijn gehele ooglid heb ik namelijk lichtblauwe oogschaduw aangebracht. Naderhand heb ik donkerblauwe oogschaduw aangebracht als eyeliner. Omdat de donkerblauwe kleur niet goed zichtbaar was, heb ik de donkerblauwe oogschaduw nat aangebracht. Helaas hielp dit niet. De donkerblauwe kleur werd niet meer zichtbaar dan wat je op de foto ziet.

Lees ook: zie hier de meest betaalbare palettes voor het creëren van een natural look

Pigmentatie

De kleuren zijn in het echt feller dan je op de foto’s kunt zien. De pigmentatie is dus prima en de oogschaduw bleef lang zitten zonder primer en zonder uit te lopen. Mind you, ik heb geen vettige oogleden. De onderstaande foto heb ik gemaakt om 00.10 uur ‘s avonds. De oogschaduw had ik om 14.00 uur aangebracht en om 01.00 uur ‘s avonds was de kleur nog even goed zichtbaar als na het aanbrengen. Wat dat betreft doet het W7 10 out of 10 palette wat het moet doen, ondanks dat het ‘cheap ass’ is.

W7 oogschaduw palette

Met flitser & ‘s avonds om 00.10 uur

Mijn oordeel

Krijgt dit W7 palette 10 out of 10 punten? Nah, dat niet. Als je geen bezwaar hebt tegen de fallout en niet van plan bent meerdere kleuren te blenden, dan is  het W7 10 out of 10 palette een aardige koop. Persoonlijk irriteer ik mij aan de fallout en vind ik het fijn om meerdere kleuren te kunnen blenden, dus het palette roept bij mij geen “wauw” gevoel op. Desondanks, voor €5,95 kun je ook niet veel verwachten. Ondanks mijn “mwaah” gevoel, ben ik toch nog niet uitgespeeld met het W7.

Anderen lazen ook
Etos lipstick Summer Sweet dupe MAC Flat Out Fabulous

Verkoopinfo W7 10 out of 10

Dit oogschaduw palette heb ik gekocht bij Big Bazar. Ik weet niet of je het daar nu nog kunt vinden. Ik heb het namelijk een tijd geleden gekocht en het make-up assortiment van Big Bazar wisselt. Online kun je W7 10 out of 10 sowieso nog vinden in deze webshop.

Q | Wat vind jij van de kwaliteit van het W7 10 out of 10 palette? Zou jij het kopen of toch links laten liggen?

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

    • MacBlogster says

      Hoi Cara, ik heb nog geen look gemaakt met enkel dit palette. Ik maak looks met verschillende paletten. Ik zal een keer een look maken met enkel dit palette, als ik tijd heb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar