Skip to Content

Top voor nop: deze W7 oogschaduw knalt uit het palette!

Hoe kan een oogschaduw palette dat zo goedkoop is, zo goed gepigmenteerd zijn? Ik was aardig verbaasd toen ik de pigmentatie van dit W7 oogschaduw palette, 10 out of 10, zag. Maar hoe zit het met de fallout en hoe lang blijft de oogschaduw zitten? Lees hier mijn bevindingen.

Betaalbare oogschaduw

Ondanks dat ik van luxe make-up houd, ben ik zeker niet vies van budget make-up. Zo ontdekte ik onlangs de geneugten van het budget make-up merk W7. Ik kocht het W7 oogschaduw palette 10 out of 10 vanwege de mooie kleurcombinatie. De prijs: €5,95!

Lees ook: W7 Ebony: eindelijk budget make-up voor de donkere huid? 

Top voor nop: deze W7 oogschaduw knalt uit het palette!
Oogschaduw review: W7 palette (budget make-up)

W7 oogschaduw palette

Het merk W7 heb ik nog nooit eerder gezien of gebruikt. In de hoop een parel in handen te hebben, was ik vastberaden het W7 10 out of 10 palette uit te proberen.

W7 10 out of 10
Het W7 10 out of 10 palette bestaat uit 10 metallic oogschaduws

Lees ook: W7 Contour & Highlight palette: Ebony Shape & Define

Oogschaduw swatches

Dit W7 oogschaduw palette bevat 10 metallic kleuren van 1 gram per stuk. Het zijn voornamelijk koele kleuren waarmee je een look voor overdag kunt creëren, maar ook een avond look.

Op de onderstaande foto’s zie je swatches van de 1e rij uit het W7 10 out of 10 palette. Dit zijn voornamelijk blauw-tinten.

W7 10 out of 10 swatches
Swatches blauw tinten W7 10 out of 10 palette (1e rij)

Gebruiken als highlighter 

Op de onderstaande foto zie je de 2e rij in het W7 palette. Zoals je kunt zien bevat de 2e rij 3 koele en 2 warme kleuren. Deze kun je als highlighter gebruiken.

W7 oogschaduw swatches
Swatches highlighter kleuren W7 10 out of 10 palette (2e rij)

Lees ook: Is dit een beter en goedkoper alternatief dan Sleek Face Form?

Fallout W7 10 out of 10

Wat mij opvalt aan dit W7 oogschaduw palette is dat de oogschaduw veel fallout heeft. Het blendt niet goed met de huid waardoor er een deel bovenop blijft liggen. Op de swatch foto’s kun je dit goed zien. Je moet dus uitkijken dat de oogschaduw niet in je ogen terecht komt. Dit kun je oplossen door de oogschaduw applicator, er zitten er 2 in het palette, of je oogschaduw brush vooraf nat te maken.

Top voor nop: deze W7 oogschaduw knalt uit het palette!
Een simpele look gecreëerd met het W7 palette 10 out of 10

Blauwe oogschaduw

Omdat ik een opvallende ooglook wilde, besloot ik 2 blauwe kleuren te gebruiken. Als je naar het resultaat kijkt lijkt alsof ik maar 1 blauw kleur heb gebruikt. Dit is niet zo. Over mijn gehele ooglid heb ik namelijk lichtblauwe oogschaduw aangebracht. Naderhand heb ik donkerblauwe oogschaduw aangebracht als eyeliner.

Omdat de donkerblauwe kleur niet goed zichtbaar was, heb ik de donkerblauwe oogschaduw nat aangebracht. Helaas hielp dit niet. De donkerblauwe kleur werd niet meer zichtbaar dan wat je op de foto ziet.

Lees ook: zie hier de meest betaalbare palettes voor het creëren van een natural look

Pigmentatie

De kleuren zijn in het echt feller dan je op de foto’s kunt zien. De pigmentatie is dus prima en de oogschaduw bleef lang zitten zonder een primer te gebruiken. Mind you, ik heb geen vettige oogleden.

De onderstaande foto heb ik gemaakt om 00.10 uur ’s avonds. De oogschaduw had ik om 14.00 uur aangebracht en om 01.00 uur ’s avonds was de kleur nog even goed zichtbaar als na het aanbrengen. Wat dat betreft doet deze W7 oogschaduw wat het moet doen. En dat voor zo’n ‘cheap ass’ palette.

W7 oogschaduw review
Met flitser & ’s avonds om 00.10 uur

Mijn oordeel

Krijgt dit W7 oogschaduw palette 10 punten? Nah, dat niet. Als je geen bezwaar hebt tegen de fallout en niet van plan bent meerdere kleuren te blenden, dan is  het W7 10 out of 10 palette een aardige koop.

Persoonlijk irriteer ik mij aan de fallout en vind ik het fijn om meerdere kleuren te kunnen blenden. Dit palette roept bij mij dus geen “wauw” gevoel op. Desondanks, voor €5,95 kun je ook niet veel verwachten. 

Waar kun je W7 oogschaduw kopen?

Dit oogschaduw palette heb ik gekocht bij Big Bazar. Ik weet niet of je het daar nu nog kunt vinden. Ik heb het namelijk een tijd geleden gekocht en het make-up assortiment van Big Bazar wisselt. Online kun je W7 vinden bij Boozyshop.

Wat vind jij van de kwaliteit van het W7 10 out of 10 palette? Zou jij het kopen of toch links laten liggen?

Heb je dit ook gelezen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Cara

Saturday 23rd of March 2013

Ik zou graag een look willen zien met dit palet. Heb je dat al gedaan?

MacBlogster

Saturday 23rd of March 2013

Hoi Cara, ik heb nog geen look gemaakt met enkel dit palette. Ik maak looks met verschillende paletten. Ik zal een keer een look maken met enkel dit palette, als ik tijd heb.

Nadien

Tuesday 30th of October 2012

Het ziet er best mooi uit voor €2,99. Echt een koopje.

Macblogster

Friday 2nd of November 2012

Het is zeker een koopje, maar of het dé koop van de eeuw is, weet ik nog niet zo zeker.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.