Top

W7 Ebony: eindelijk budget make-up voor de donkere huid?

Niet lang geleden ontving ik een pakketje met daarin make-up afkomstig van W7. Het betrof een nieuwe lijn, W7 Ebony, gericht op gericht op de getinte en donkere vrouw. Op het eerste gezicht zag het er oké uit, maar ik had enige twijfels. Ik vroeg mij dan ook af of W7 kon tippen aan merken als bijvoorbeeld Sleek, MAC en Black Opal, merken die goed gepigmenteerde make-up verkopen geschikt voor getinte en donkere vrouwen.  

W7 Ebony make-up

Urban Decay Naked Dupe

Zoals je je misschien nog kunt herinneren, heb ik in het verleden oogschaduw palette W7 10 out of 10 gekocht van W7 bij Big Bazar. Naderhand heb ik ooit nog eens het W7 In the Buff oogschaduw palette gekocht, welke bekend staat als een goede dupe van het Urban Decay Naked Palette, maar hier bleef het bij. Ik was dan ook verrast dat W7 ook make-up lijn heeft ontwikkeld voor de getinte en donkere huid.

W7 Ebony make-up

W7 Ebony make-up

W7 Ebony bestaat uit verschillende make-up producten, variërend van blotting pressed powder tot aan concealers in verschillende tinten.

Ik ontving acht Ebony producten, namelijk:

 • W7 Ebony Catwalk Concealer: Clay
 • W7 Ebony Catwalk Perfection Cream to Powder Foundation: Mocha 2
 • W7 Shape & Define Powder: Medium
 • W7 Ebony Blush Perfection: Sand Dune & Pink Sands
 • 5. W7 Ebony Silky Smooth Lipstick: Bordeaux, External Flame, Ravishing Red

Aanvankelijk dacht ik dat ik het meest te spreken zou zijn over de lipsticks en dat de kwaliteit van de overige make-up producten zou tegen vallen. Na het testen moet ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben. De kwaliteit is beter dan het uiterlijk van het make-up en de prijs doet vermoeden.
W7 Ebony Silky Smooth Lipsticks

Er zijn 6 beschikbare kleuren. Persoonlijk vind ik de kleuren niet heel spannend, maar het zijn goede basiskleuren waarmee veel getinte en donkere vrouwen blij mee zullen zijn. De verpakkingen doen mij trouwens denken aan Color Splurge lipsticks van Black Opal. De lipsticks zijn overigens goed gepigmenteerd en romig. Ze drogen de lippen niet uit.

W7 Ebony make-up

W7 Ebony Blush Perfection

Ondanks dat de blush in de verpakking vrij licht oogt, is het resultaat goed zichtbaar. De kleur Pink Sands is op mijn huid subtiel zichtbaar en geeft een perzik kleurig mat effect. Ik heb het vermoeden dat het op een donker huid duidelijker zichtbaar zal zijn. Ondanks dat ik al veel blushers in bezit heb, zal ik deze zeker nog vaker gebruiken, aangezien ik het effect mooi vind.

W7 Ebony make-up

W7 Ebony Catwalk Perfection Cream to Powder Foundation

Van dit product had ik de minste verwachting. Ik had verwacht dat de kleur te rood zou zijn en te licht. Toen ik het echter op mijn arm swatchte, bleek de kleur Mocha 2 perfect met mijn huidskleur te blenden. Desondanks was mijn kritische houding hierdoor nog niet verdwenen. Na het opbrengen van de cream to powder foundation op mijn gezicht, bleek dit nog steeds het geval te zijn.

W7 Ebony make-up

Het volgende viel mij op: niet plakkerig, lichte textuur. Niet volledig dekkend, maar egaliserend. Just the way I like it.

Yay or Nay?

Ik vraag me af of W7 Ebony geschikt is voor licht getinte vrouwen en hele donkere vrouwen. Daarnaast, doordat de kleuren in de verpakking lichter ogen, is het moeilijk in te schatten hoe het resultaat er daadwerkelijk uit zal zijn en welke kleuren je nodig hebt. Zo lijkt de concealer bijvoorbeeld geschikt te zijn, maar eenmaal aangebracht op mijn huid, bleek het te donker. Kortom, als je een concealer of foundation wilt kopen, zul je dit in de winkel moeten testen. Dit zorgt echter voor een probleem; W7 wordt o.a. verkocht bij  DA, Mooi, OP = OP en via de website van W7.  Of de gehele W7 Ebony collectie verkrijgbaar zal in elk genoemd filiaal, is echter de vraag.  Online is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de Cream to Powder Foundation te kopen tenzij je je wendt tot een Engelse website. Kortom, als de verkrijgbaarheid verbetert, zeg ik Yay!

W7 Ebony make-up

Hier draag ik de cream to powder foundation, blush & lipstick

Verkoopinformatie W7 Ebony 

Een deel van de collectie is online verkrijgbaar via Themakeupspot. Volgens de Nederlandse importeur van W7, is de W7 Ebony collectie tevens verkrijgbaar bij OP=OP, welke in heel Nederland zijn te vinden. In Rotterdam kun je zo’n filiaal vinden op Zuidplein. Voor de adressen van de OP = OP winkels in de rest van Nederland, kun je het beste kijken op de website van OP=OP. Prijzen zijn vanaf 3.50.

Er zijn een aantal DA filialen die W7 Ebony verkopen, zoals DA Leidsestraat. Helaas is er geen lijst beschikbaar van de DA filialen die W7 Ebony verkopen. Men verwacht dat de collectie echter beter verkrijgbaar wordt.

Anderen lazen ook
ELF HD Blush: pigmentatie waar je van schrikt

About Macblogster

Blogger met kroeshaar & too much lipstick. Mijn missie: ervoor zorgen dat jij verliefd wordt op je krullen.

*Disclaimer* Mijn blog bevat o.a. affiliate links. Dit betekent dat als je op zo'n link klikt en een aankoop doet, ik een commissie ontvang. Hier zijn voor jou geen extra kosten aan verbonden. Het biedt mij enkel de gelegenheid om de extra kosten te financieren die gepaard zijn met het bijhouden van een blog. Ongeacht of ik wel of geen commissie ontvang, ik schrijf enkel over producten die ik persoonlijk zelf gebruik of naar tevredenheid heb getest. Dit kunnen gekochte of ontvangen producten zijn. Bedankt voor je begrip, support en het lezen van mijn blog!

Comments

 1. chucky1012 says

  De perfecte teinten make-up voor de geteinte huid.
  Ik moet nodig een naar de winkel en heb al een tijd lang niet geshopt 😉

 2. Sheila Fredrik says

  Ik ga eens kijken hier bij de DA, het zou een wonder zij in dit Minidoka maar als je niet geloofd in wonderen…thanx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ontvang gratis

3 video's

die je helpen bij een
betere verzorging van
jouw krullend haar