Skip to Content

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

Wauw, eindelijk is er budget make-up voor de donkere huid. Wat hebben we daar lang op moeten wachten! Gelukkig verblijd W7 Cosmetics ons met gepigmenteerde make-up voor de getinte en donkere huid. Zie hier mijn W7 make-up review.

Niet lang geleden ontving ik een pakketje met make-up afkomstig van W7 Cosmetics. Het betrof een nieuwe lijn: W7 Ebony, gericht op gericht op de getinte en donkere huid.

Waar kun je W7 Ebony kopen?

Je kunt de W7 Ebony lijn online vinden bij:

Is de kwaliteit van W7 beter dan….?

Op het eerste gezicht zag het er oké uit, maar vanwege de (in mijn ogen lelijke) verpakking, had ik mijn twijfels. Ik vroeg mij namelijk af of W7 kon tippen aan merken als andere budget merken (met mooiere verpakkingen) zoals:

Merken die goed gepigmenteerde make-up op de markt hebben gebracht voor multiculturele vrouwen als ik. Ik besloot het te onderzoeken en een W7 make-up review te schrijven. 

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

Urban Decay Naked Dupe

Zoals je je misschien nog kunt herinneren, heb ik in het verleden oogschaduw palette W7 10 out of 10 gekocht van W7 bij Big Bazar. Naderhand heb ik ooit nog eens het W7 In the Buff oogschaduw palette gekocht, welke bekend staat als een goede dupe van het Urban Decay Naked Palette, maar hier bleef het bij. Ik was verrast dat W7 ook een make-up lijn op de markt heeft gebracht speciaal voor de getinte en donkere huid.

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

W7 make-up review

W7 Ebony bestaat uit verschillende make-up producten, variërend van blotting pressed powder tot aan concealers in verschillende tinten.

Ik ontving acht Ebony producten waarover ik dit W7 make-up review heb geschreven:

  • W7 Ebony Catwalk Concealer: Clay
  • W7 Ebony Catwalk Perfection Cream to Powder Foundation: Mocha 2
  • W7 Shape & Define Powder: Medium
  • W7 Ebony Blush Perfection: Sand Dune & Pink Sands
  • 5. W7 Ebony Silky Smooth Lipstick: Bordeaux, External Flame, Ravishing Red

Ik ben aangenaam verrast!

Aanvankelijk dacht ik dat ik het meest te spreken zou zijn over de lipsticks en dat de kwaliteit van de overige make-up producten zou tegen vallen.

Na het testen moet ik moet toegeven dat ik aangenaam verrast ben. De kwaliteit is beter dan het uiterlijk van het make-up en de prijs doet vermoeden.

W7 Ebony Silky Smooth Lipsticks

Er zijn 6 beschikbare kleuren. Persoonlijk vind ik de kleuren niet heel spannend, maar het zijn goede basiskleuren waarmee veel getinte en donkere vrouwen blij mee zullen zijn. De verpakkingen doen mij trouwens denken aan Color Splurge lipsticks van Black Opal. De lipsticks zijn overigens goed gepigmenteerd en romig. Ze drogen mijn lippen niet uit.

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

W7 Ebony Blush Perfection

Ondanks dat de blush in de verpakking vrij licht oogt, is het resultaat goed zichtbaar. De kleur Pink Sands is op mijn huid subtiel zichtbaar en geeft een perzik kleurig mat effect. Ik heb het vermoeden dat het op een donker huid duidelijker zichtbaar zal zijn. Ondanks dat ik al veel blushers in bezit heb, zal ik deze zeker nog vaker gebruiken, aangezien ik het effect heel mooi vind.

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

W7 Ebony Catwalk Perfection Cream to Powder Foundation

Van dit product had ik de minste verwachting. Ik had verwacht dat de kleur te rood zou zijn en te licht. Toen ik het echter op mijn arm swatchte, bleek de kleur Mocha 2 perfect met mijn huidskleur te blenden.

Desondanks was mijn kritische houding hierdoor nog niet verdwenen. Na het opbrengen van de cream to powder foundation op mijn gezicht, bleek dit nog steeds het geval te zijn.

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid

Het volgende viel mij op: niet plakkerig, lichte textuur. Niet volledig dekkend, maar egaliserend. Just the way I like it.

W7 make-up review: Yay or Nay?

Laat ik als eerst beginnen met mijn algehele indruk. Op basis daarvan zeg ik: Yay! Toch heb ik een aantal kritische puntjes (die je met het oog op de prijs kunt verwaarlozen):

Ik vraag me af of W7 Ebony geschikt is wanneer je zeer licht getint bent vrouwen of heel donker bent.

2. Doordat de kleuren in de verpakking lichter ogen, is het moeilijk in te schatten hoe het resultaat er daadwerkelijk uit zal zijn en welke kleuren je nodig hebt. Zo lijkt de concealer bijvoorbeeld geschikt te zijn, maar eenmaal aangebracht op mijn huid, bleek het te donker.

W7 make-up review: budget make-up voor de donkere huid
Hier draag ik de cream to powder foundation, blush & lipstick

Kortom, als je een concealer of foundation wilt kopen, zul je dit in de winkel moeten testen. Dit zorgt voor een probleem: W7 wordt voornamelijk online verkocht.

Maar ja, als ik naar de lage prijzen kijk, kun je gemakkelijk meerdere kleuren bestellen. Hierdoor kun je jouw eigen kleur creëeren en heb je 1 kleur voor in de winter en 1 voor in de zomer (als je tenminste een kleurverschil hebt in de verschillende seizoenen). Kortom, ik zeg: Yay!

Waar kun je W7 kopen?

Dit palette is afkomstig uit de W7 Ebony lijn. Je kunt dit online vinden bij:

Dit vind je ook interessant

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Aartie Biharie

Thursday 27th of August 2015

Aartie Biharie liked this on Facebook.

Naomi Nomi

Thursday 27th of August 2015

Naomi Nomi liked this on Facebook.

May-lany Henriquez

Thursday 27th of August 2015

May-lany Henriquez liked this on Facebook.

Regina Spierenburg

Thursday 27th of August 2015

Regina Spierenburg liked this on Facebook.

Mayra Belfor

Thursday 27th of August 2015

Mayra Belfor liked this on Facebook.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.